ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

κερδισμένος Τσίπρας ΔΕΘ

Μοίρασε το

Ποιός τελικά από τους δύο ήταν ο κερδισμένος στην Δ.Ε.Θεσσαλονίκης; Ο Κούλης (=από το Κυριακούλης) ή ο Ξούλης (από το Αλεξούλης), όπως κυκλοφορούν με υποκοριστικά στο Διαδίκτυο και έντυπα Μ.Μ.Ε(;). (Σ.Σ αναφέρεται και ο ….Νούλης/Μπούλης, ο συγκυβερνήτης).

ΚΕΡΔΙΣΜΈΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Νομίζω ο δεύτερος.

Ουδεμία σημασία έχει αν ο πρώτος παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο /κατεύθυνση για την μελλοντική πορεία του τόπου.

Γιατί άραγε “κέρδισε” ο κος Πρωθυπουργός , παρά το ότι έχει αθετήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο παρελθόν, αλλά και διανύσει το μισό της κυβερνητικής θητείας του με αρκετά αρνητικά αποτελέσματα;

Εξηγούμαι:

1. Ο έλληνας (η πλειονότητα) δεν ψηφίζει (θετικά), αλλά καταψηφίζει (αρνητικά) .

2. Οι επιλογές δεν γίνονται βάσει προτάσεων, προγραμμάτων, συγκεκριμένων θέσεων.

Αλλά ανάλογα με : τις “τ α μ π έ λ ε ς “, τα “π α ρ α τ σ ο ύ κ λ ι α” , τα “Σκιάχτρα/Μορμολύκεια”, τις προλήψεις και προκαταλήψεις, τις ιστορικές (δια) στρεβλώσεις, την υπερ(παρα) πληροφόρηση, την κομματική εμπάθεια, τα απωθημένα, την ιδεοληψία, την θολή/ αδιευκρίνιστη … “Δημοκρατία/Δημοκρατικότητα”, τους αυτοπροσδιορισμούς /δηλώσεις καθενός ατόμου ή -και – παράταξης, κ.ο.κ

3. Η “δυσεξήγητη” εγγενής τάση του ψηφοφόρου να επιλέγει άτομα ακατάλληλα, μόνο και μόνο επειδή θα του επιτρέψουν να καταφέρεται εναντίον τους / να τους βρίζει μέχρι τις επόμενες εκλογές (!).

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

4. Η ανευθυνότητα αρκετών ΜΜΕ τα οποία ως … αδέσμευτα /ανεξάρτητα /αντικειμενικά, πλην έντονα προσκείμενα και ανενδοίαστα διαπλεκόμενα με την εξουσία και το οικονομικό κατεστημένο. (Σ.Σ Αντιφατικές τοποθετήσεις από φιλοκυβερνητικά έντυπα : το ένα : “ακραία νεοφιλελεύθερος ο κ. Μητσοτάκης”. Το άλλο : “του πήρε την στρατηγική ο Αλέξης”. Απορία: Μαζί με τον Νεοφιλελευθερισμό); Φροντίζουν να φθείρουν την εικόνα κάθε νέου υποψηφίου να κερδίσει τις εκλογές, με χτυπήματα κάτω από την μέση, κατασκευάζοντας αρνητική εικόνα για εκείνον.

5. Ο ισχυρότατος “ξένος παράγοντας” ο οποίος (προ)επιλέγει και αβαντάρει όποιον εμφανίζεται πρόθυμος να εξυπηρετήσει καλύτερα τα δικά του συμφέροντα. (Συνέβη στο παρελθόν, όταν … “έφευγαν οι βάσεις του θανάτου”, όπως και τώρα που … “σχίζονται – μεταξύ άλλων – τα Μνημόνια”).

6. Η ευκολία – λόγω – προοδευτισμού, ισοπέδωσης, αφελληνισμού, μιθριδατισμού, λωτοφαγίας, εκφυλισμού, πολυπολιτισμικότητας και εκμοντερνισμού – με την οποία γίνονται: επιμιξίες, μεταλλάξεις, κλωνοποιήσεις, αλλαγές (πολιτικού) φύλλου, αταίριαστες – πολιτικές – συνευρέσεις/συγκυβερνήσεις, απαρνήσεις ιδεολογιών, αποκοπή από τις ρίζες, κ.ο.κ. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε … “(Ακρο)δεξιούς” να συμπορεύονται με “Αριστερούς” (ευφημιστικά) ορκισμένους Μαρξιστές, φανατικούς κρατιστές, λάβρους πολέμιους της Ε.Ε, ΟΝΕ, Αμερικανών, ΝΑΤΟ κλπ να γίνονται υπέρμαχοι (δειλά και φραστικά αρχικά) ιδιωτικοποιήσεων, επενδύσεων, φιλελεύθερων πολιτικών, αρνητές του ιδίου του εαυτού τους. Ταυτόχρονα ανενδίαστα και ανέντιμα κατηγορούν τους πολιτικούς / κομματικούς τους αντιπάλους για (νεο) φιλελευθερισμό και άλλα ανάλογα και άλογα. Μια ωραία, ιλαροτραγική ατμόσφαιρα αισχρού πολιτικαντισμού !!!

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

7. Το αυτογκόλ των κομματανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι κατηγορώντας ο ένας τον άλλον, κερδίζουν οι ίδιοι – οι κατήγοροι- πόντους… Ηλιθιόλουστη αντίληψη. Προφανώς αδυνατούν να αντιληφθούν πως με αυτή τους την τακτική το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ευτελίζουν το Κ.Δ.Πολίτευμα στα μάτια του κόσμου. Ελάχιστοι -οι όχι και τόσο υποψιασμένοι, οι αφελείς, οι μαζοχιστές, οι υβριστές εξακολουθούν να έχουν αυτό το ΚΣ (=Κομματικό Σύστημα) σε υπόληψη.

ΥΓ. Ο κόσμος δεν πιστεύει πλέον κανέναν. Ακόμη και όταν λέει αλήθειες. Αν αυτό το συναθροίσουμε με το ότι έχει εθιστεί στο ψέμα, ή το συγχέει με την αλήθεια, καθώς και το ότι οι ευαίσθητοι , οι προοδευτικοί, οι Δημοκράτες (όλως περιέργως, ανιστορήτως, και συμπτωματικώς) συνωστίζονται προς τα … αριστερά, όπως επίσης και το γεγονός πως η ταμπέλα για τον κο Αρχηγό της Ν.Δ απαιτεί να είναι, νεοφιλελεύθερος, τότε όλα εξηγούνται. Όντως κέρδισε τις εντυπώσεις (για τις ψήφους διατηρώ επιφυλάξεις) ο κος Πρωθυπουργός . Ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να χάνουμε αυγά και καλάθια!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου