ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η καθημερινότητα των πολιτών είναι η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης. Για αυτό και πρέπει άμεσα να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Μοίρασε το

Η καθημερινότητα των πολιτών είναι η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης. Tο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπου πρέπει να περάσει με ταχύτατο τρόπο το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και να επιτύχει τη σταθερή έξοδο στις αγορές.

Τα μέτρα είναι σκληρά και πολλές φορές ανεφάρμοστα. Η αύξηση των εσόδων δε μπορεί να επιτευχθεί με την επιβολή φόρων. Μόνο με ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων.

Οι πολίτες απαιτούν η καθημερινότητα τους να έχει έντονα τα αποτυπώματα της κοινωνικής συνοχής. Να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια τους.

Οι παιδικοί σταθμοί, τα νοσοκομεία, η φροντίδα για τους πολυτέκνους, τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων, τα συσσίτια, είναι μόνο μερικοί από τους άμεσους άξονες δράσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας περνά μέσα από τα απλά κοινωνικά στρώματα, που σήμερα δηλώνουν επιφυλακτικοί απέναντι στην αλληλεγγύη που επιδεικνύει η ΕΕ.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, ο προϋπολογισμός της ΕΕ αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Για τόνωση της έρευνας και της καινοτομίας, στήριξη των αγροτών, βοήθεια στους ευρωπαίους να βρουν θέσεις απασχόλησης, στήριξη των επενδύσεων, καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για πραγματική προστιθέμενη αξία που μόνον ο κοινός προϋπολογισμός της ΕΕ μπορεί να αποφέρει.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑ

Περισσότερες από 140.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε 21 χώρες έλαβαν συνολικά δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα COSME.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΕ κ. Γιούνκερ, τόνισε, ότι ως πρόεδρος της ευρωομάδας συνέβαλα στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους και πίεσα για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους. Ως υποψήφιος για την τωρινή μου θέση υποστήριξα ότι χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία και λογοδοσία. Υποστήριξα ότι η κοινωνική διάσταση — η ανθρώπινη διάσταση — πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε μελλοντικού προγράμματος.

Ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχω αγωνιστεί για το κοινό ευρωπαϊκό μας σχέδιο. Έχω αγωνιστεί για δημοκρατία, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Και έχω αγωνιστεί για τον ελληνικό λαό που τόσο έχει υποφέρει.

Η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,1 % το 2017 και κατά 2,5 % το 2018. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά άτομα χωρίς εργασία, αλλά η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3 % το προηγούμενο έτος. Το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι οχτώ φορές μεγαλύτερο από τον στόχο του προηγούμενου έτους και ήδη υπερβαίνει το στόχο του τέλους του προγράμματος στα μέσα του 2018.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Η πρόοδος αυτή εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις ευρείας κλίμακας που η χώρα έχει εφαρμόσει κατά την τελευταία διετία.

Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι πιστωτές της προέβησαν τελικά σε καταβολές.

Ανακοινώσαμε επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ευρυζωνικής κάλυψης κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G). Αυτό αποτελεί μέρος του ποσού ύψους 3,3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις που ήδη αναμένεται να ενεργοποιηθούν στην Ελλάδα και του ποσού άνω των 200 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΕ κ. Γιούνκερ.

Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να γίνουν, δεν πρέπει να θεωρηθούν ως επιβολή. Στην πραγματικότητα είναι το κλειδί για τη μελλοντική ευημερία της πατρίδας μας.

Συνεννόηση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Οι στιγμές είναι ιστορικές για τη πατρίδα μας και καλούνται τα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν σοβαρότητα και ωριμότητα.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου