ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ

Μοίρασε το

Το μπάχαλο συνεχίζεται / εντείνεται και διευρύνεται.

Το κέντρο της πόλης αναστατώνεται, ΜΜΜ καίγονται, συλλήψεις (εθιμοτυπικές /γνωριμίας – ή μήπως και …. αναγνώρισης;) γίνονται και -παραδοσιακά – οι συλλαμβανόμενοι αφήνονται ελεύθεροι (!).

Προφανώς και έχουν κουράσει οι εδώ και δεκαετίες περιγραφές , αναφορές, τηλεοπτικές εικόνες, ανησυχίες κ.ο.κ.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, βαίνει επιδεινούμενη !….

Προσωπικά έχω αρθρογραφήσει αρκετές φορές και μάλιστα – όπως το συνηθίζω – έχω προτείνει και λύσεις. Κάποιες και με καυστικό χιούμορ στην απέλπιδα προσπάθειά μου να συγκινήσω τους (εκάστοτε) ΑΡΜΟΔΙΟΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ Υπευθυνοανεύθυνους Κρατούντες. Ουδέν αποτέλεσμα.

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι:

– “Τα παιδιά “/”Γνωστοί Άγνωστοι Αγωνιστές ” εμπρηστές κ.ο.κ δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν το θεάρεστο έργο τους.

– Απαιτούν να οικειοποιούνται μέρος / αίθουσες του Κτηρίου του Πολυτεχνείου για “έρευνες και επιστημονικές μεθόδους κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών / βομβών κ.α”

– Αναγορεύουν ως ορμητήριο, κατ’ εξοχήν, το Πολυτεχνείο για τις εξορμήσεις εκτόνωσης και τιμωρίας / ανατροπής του “Συστήματος” .

– Θεωρούν και δικαίως, λόγω χρησικτησίας, τα Εξάρχεια ως Κράτος (εν Κράτει) τους = ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ. Άβατο για την Αστυνομία, τις Κρατικές Αρχές.

– Προσπαθούν με κάθε τρόπο , κάποτε .. άκομψο, καταστροφικό (ιδιωτικών ή δημόσιων περιουσιών) ή και εγκληματικό ( :τραυματισμοί, ενίοτε θανάσιμοι) να πουν πως ή αλλάζουμε (εμείς), το Σύστημα Εξουσίας μας, ή συνεχίζουν ανελέητα (εκείνοι) το θεάρεστο έργο τους.

Τίθεται, κατόπιν των παραπάνω , το αμείλικτο ερώτημα:

Τί (πρέπει να) κάνει η “Συντεταγμένη Πολιτεία”; Το … “Φερόμενο ως Κράτος μας” ;

Υποχωρεί, κωφεύει, συμπορεύεται ή αντιδρά πραγματικά;

Μέχρι τώρα είναι ….ωσεί παρόν. Παρακολουθεί αμέτοχο την αυξανόμενη μπαχαλοποίηση.

Διαπιστώνοντας το γεγονός είχα – μεταξύ άλλων – συστήσει την επίσημη, ισότιμη αναγνώριση (όπως συμβαίνει πχ με το Βατικανό) του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ ως ανεξάρτητου Κράτους, εντός των πλαισίων του υφιστάμενου “φερόμενου ως Κράτος ” μας.

Πιστεύω πως αυτό θα διευκόλυνε , μέσω Πρεσβειών , την ειρηνική, πολιτισμένη, διακρατική διευθέτηση των διαφορών, με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.

Αλλά και τον τερματισμό χρονίζουσας αντιπαλότητας. (Σ.Σ Επιβεβλημένη η ομαλή ανταλλαγή πληθυσμών και Κρατικών Υπηρεσιών, Τραπεζών κλπ).

Αναμένοντας την αποδοχή της πρότασής μου, σκέφτηκα να προτείνω και κάτι ακόμα: Κατάργηση του Ασύλου (στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση). Κοντεύει μισός αιώνας από τότε που -άσκεφτα – καθιερώθηκε συνταγματικά το περιώνυμο “Άσυλο” ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ερευνών, φοιτητικών προβληματισμών. Σταδιακά εκφυλίστηκε σε διαβόητο “Άσυλο Ανιάτων”: διδασκόντων, διδασκόμενων, αναρχοαυτόνομων περαστικών περιθωριακών. Εξειδικευμένο εργαστήριο κατασκευής βομβών, χώρος καταλήψεων, διακίνησης ναρκωτικών , παντοειδών “ΑΣΥΛΙΤΩΝ” αλητών – ημεδαπών και αλλοδαπών – οι οποίοι ανακουφίζονται μετατρέποντας το χώρο του Πολυτεχνείου σε δημόσιο αφοδευτήριο (!). Ντροπή!….

ΥΓ Στο μεταξύ – και για να αποφευχθεί η δημιουργία ψυχικών τραυμάτων στις τρυφερές ψυχούλες των “παιδιών” – να τους χτίσουν κάπου ένα δικό τους “Χώρο Ασυλίας” ώστε: να εκτονώνονται, να δημιουργούν , να κατοικοεδρεύουν , με την ευχή και την προσδοκία, αλλά και συμφωνία, πως δεν θα καταλαμβάνουν άλλα δημόσια κτήρια.

Ουδείς – με εξαίρεση το Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα) και ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ συνέλληνες – επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό ακριβώς και συνεχίζουμε !…..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου