ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ …ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

Μοίρασε το

Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί αυτή η εχθρότητα των περισσότερων, στους “Αλληλέγγυους” οι οποίοι …. εκτονώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τα δικαιώματα των ξενόφερτων (=λαθρομεταναστών, μεταναστών, προσφύγων, “τουριστών”, φυγόδικων κ.ο.κ.). Είναι προφανές πως εκτίμησαν ότι η κατάληψη του χώρου του ΑΠΘ, καθώς και της Νομικής και Φιλοσοφικής Σχολής θα διευκόλυνε το έργο τους. Τόσο απλά (…. και άδολα;).

Στην πορεία διαπίστωσαν – με πόνο ψυχής είναι η αλήθεια – πως θα έπρεπε να γίνουν και κάποιες αξιοπρόσεκτες καταστροφές – τουλάχιστον πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ – ώστε να προκαλέσουν αίσθηση, να ταρακουνήσουν τα αρμόδια αναίσθητα (για το μεταναστευτικό δράμα) αρμόδια παχύδερμα.

Επειδή δεν ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα προχώρησαν και σε κάτι ….ψιλοβανδαλισμούς του Δημαρχείου Θεσ/κης.

Τέλος το θεάρεστο έργο συμπληρώθηκε / ευλογήθηκε (;) με το ευλαβικό, χριστιανικό προσκύνημα στη Μητρόπολη όπου πολύ διακριτικά και αθόρυβα, μοίρασαν κατατοπιστικά φυλλάδια.

Τα γράφω όλα αυτά προκειμένου να διαμαρτυρηθώ για την ανοησία και την αδικία από μέρους των συμπολιτών μου, αλλά και να (ξανα) τονίσω την απέχθειά μου για την απύθμενη υποκρισία όλων μας.

Είναι άραγε πρέπον να είσαι ο ίδιος: Αλληλέγγυος- με σφραγίδα, βούλα και νομοθετημένα -και να κατηγορείς άλλους επειδή είναι – λέει- …. Α λ λ η λ έ γ γ υ ο ι προς όποιους θέλουν;

Δεν σας κρύβω πως εμένα με συνέφερε η πεθερά μου, όταν ενοχλήθηκα και αντέδρασα επικριτικά με αφορμή τα γεγονότα της Θεσ/κης.

– “¨Θα ‘πρεπε να ντρέπεσαι Κώστα”

– “Γιατί μητέρα;”

-“Γιατί ενώ κι εσύ είσαι ένας απ’αυτούς, έχεις και μούτρα να τους κατηγορείς”.

– “Εγώ τι; Πως είμαι ένας απ’αυτούς;”

-“Φέρε τη βεβαίωση της Σύνταξής σου”. Την πήγα

-“Τι λέει εδώ;”

– “Τι λέει;”

– “Πέντε φόρους αλληλεγγύης πληρώνεις”.

– “Ε! και;”

– ” Τι είσαι λοιπόν; Αλληλέγγυος δεν είσαι και συ και οι όμοιοι σου;”

Κι εκείνοι είναι ….αλληλέγγυοι με τους ξένους. Που βρίσκεις τη διαφορά. Επιπλέον εσύ είσαι και κορόιδο αφού πληρώνεις κι από πάνω” Εξάλλου σε άλλες χώρες Γαλλία, Γερμανία γίνονται χειρότερα. Εδώ οι Αλληλέγγυοι σας μάραναν;

– “Α! Κατάλαβα”

-“Καιρός ήτανε” είπε μ’ εκείνο το ειρωνικό της μειδίαμα που τσακίζει κόκκαλα.

Τώρα όμως που το σκέφτομαι – μπαϊλντισμένος απ’ τη ζέστη – λέω: “μπας και κάπου έχει δίκιο;”. Μήπως είμαστε όλοι Αλληλέγγυοι ,ή -έστω- κρυπτοαλληλέγγυοι / μπαιαλληλέγγυοι αφού αλληλοσυμπαραστεκόμαστε / αλληλοστηριζόμαστε , αλληλοβοηθούμαστε; Δεν μας συμπαραστέκονται (όντες αλληλέγγυοι με τα προβλήματά μας) οι πολιτικοί μας; Δεν τους κρατάμε εμείς -χρόνια και ζαμάνια – στην εξουσία για να διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας; (όπως πχ το αναφαίρετο, δικαίωμα της πτώχευσης και της χρεωκοπίας της Χώρας;).

ΥΓ Η Αλληλεγγύη (ακόμη και όταν αφορά στην εκχυλίζουσα βλακεία μας, στην ακατανόητη αρρωστημένη ανεκτικότητά μας, στις ιδεοληψίες και στην ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΣΗ μας) δεν είναι ούτε μειονέκτημα, ούτε ποινικά κολάσιμο αδίκημα, ούτε αμάρτημα (!). Είναι ανθρώπινη συμπαράσταση με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο εκδηλούμενη. Στο σπίτι λοιπόν του …… κρεμασμένου αλληλέγγυου δεν μιλάνε για σχοινί οι …. συναλληλέγγυοι υποκριτές!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου