Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Μοίρασε το

Είναι πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου και ο πρωθυπουργός μόλις έχει ξυπνήσει στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, πίνει τον πρωινό του καφέ, επι τέλους είχε τον χρόνο να κοιμηθεί με την γυναίκα του μιά και έφτασε στην συμπρωτεύουσα αργά το βράδυ, μετά την κοπιαστική Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της Παρασκευής στην Αθήνα.

Πόσο την περίμενε αυτήν την μέρα η Περιστέρα, να βλέπει τον Αλέξη της να μιλάει μπροστά σε 5.000 άτομα στο Βελλίδειο έτοιμα να τον αποθεώσουν, πόσο φούσκωνε από υπερηφάνεια, πόσο την εξιτάριζε.. δεν ήταν τυχαίο ότι του είχε δωθεί με πάθος το προηγούμενο βράδυ…. όταν διέκοψε τις σκέψεις της το παρατεταμένο κουδούνισμα του εσωτερικού τηλεφώνου.

Σήκωσε το ακουστικό και έμεινε σιωπηλή όσο άκουγε τον συνομιλητή της. Χτύπησε απότομα το ακουστικό στο κομό και έτρεξε στην κλειστή πόρτα του μπάνιου.

Αλέξη αγάπη μου, βγές γρήγορα… θέλει να σου μιλήσει ο Νίκος είναι επείγον δίνει συνέντευξη στην τηλεόραση ο Μαρινάκης.

Η μαύρη μερσεντές έστριψε αριστερά στον Φάρο Ψυχικού και άρχισε να ανεβαίνει την Διαμαντίδου, μέσα από τα σκούρα τζάμια του αυτοκινήτου θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει την ογκώδη σιλουέτα του προέδρου του Ολυμπιακού. Ηταν 1.30 το πρωί όταν η βαριά πόρτα του κήπου άνοιξε και η μερσεντές σπινάρισε ελαφρά στο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγούσε στην πολυτελή έπαυλη .

Ελα Βαγγέλη , ο Δημήτρης, ο Θοδωρής και ο Γιάννης είναι μέσα και σε περιμένουν, τον καλωσόρισε ο οικοδεσπότης που τον περίμενε στην μεγαλοπρεπή σκεπαστή είσοδο .

Θα είμαι σύντομος, ξεκίνησε ο εφοπλιστής, παιδιά έχουμε πρόβλημα με αυτούς που μπλέξαμε, δεν έπρεπε να τους δώσετε αυτή την χαρά, πολλά τα λεφτά, ξέφυγε το παιχνίδι, έπρεπε να τα είχαμε πεί από προηγούμενα, τέλος πάντων ότι έγινε έγινε.

Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά θα το ξεπεράσουμε, ακούστε ο μόνος από εμάς που δεν έχει κανάλι είναι ο Βαγγέλης, το ξέρω τον στρίμωξαν, δεν μπορούσε να γυρίσει στο λιμάνι με άδεια χέρια θα έχανε όλη την αίγλη του, έχει στρατό αυτός που περιμένει να τον δεί δυνατό και τροπαιοφόρο, και εσύ ρε Γιάννη με αυτή την «δίκη της Δευτέρας» τον έχεις τρελάνει τον άνθρωπο, αναγκάστηκε και πήγε το χτύπημα στο Θεό. Ο Ρώσος δεν μιλάει ελληνικά αλλά κελάηδησε, μίλησε, ομολόγησε ότι έκανε τον λαγό και χτύπαγε ψεύτικα, δεν τον κάλεσα αλλά άμα συμφωνήσουμε τον πέρνουμε στο Skype και μιλάμε, πιστεύω ότι για την ώρα καλύτερα να μείνει απ’έξω.

Ο μάγκας ετοιμάζεται το Σάββατο στην Θεσσαλινίκη να θριαμβολογήσει, αυτή την φορά δεν θα του κάνουμε την χάρη, δεν το αξίζει κιόλας, άσε που τον βλέπω και ετοιμόρροπο, ένα «φού» να του κάνουν από τις Βρυξέλλες, θα πέσει ο κόσμος να τον φάει, ας τους βοηθήσουμε.

Ακούστε, στις 19 του μηνός, Δευτέρα αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να κατατεθεί η πρώτη δόση, εσύ Γιάννη πρέπει να δώσεις 14,5 μύρια πολλά λεφτα αδερφέ μου αλλά δικαιολογείσαι έχεις κόσμο πίσω σου. Εσύ Θοδωρή, πώς την πάτησες ρε παιδί μου έτσι; 76 μύρια χτύπημα ρε θηρίο, αντε τώρα να βρείς ζεστά 25 να δώσει για προκαταβολή, τρελαθήκαμε τελείως; αλήθεια τι λέει ο Μίνως γι αυτό; Τέλος πάντων.

Το σχέδιο είναι απλό, νόμιμες άδεις θέλουν; θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα! Θα τους ζητήσουμε να δεσμευτούν ότι θα τηρηθεί ο νόμος ότι τα κανάλια χωρίς άδεια θα κλείσουν άμεσα, ότι το ΣτΕ θα έχει εγκρίνει την νομιμότητα της διαδικασίας, ότι δεν θα δοθεί πέμπτη άδεια και θα προσδιορίσουν επακριβώς από τώρα τι εννοούν περιφερειακές και θεματικές άδειες πού πότε και πόσες. Αν θέλουμε να το χοντρύνουμε θα ζητήσουμε γραπτές εγγυήσεις επιστροφής των χρημάτων για τις προκαταβολές που μας ζητάνε. Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα θα συμφωνηθούν ρήτρες για κάθε θετική η αποθετική ζημιά που θα υποστούμε.

Αυτό θα το κάνεις εσύ Βαγγέλη που δεν έχεις να χάσεις τίποτα εκτός από την εγγυητική σου των τριών εκατομμυρίων, που θα συμφωνήσουμε εδώ όλοι μας ότι θα συμμετέχουμε ισόποσα στην χασούρα σου, σιγά το πράγμα καμιά πεντακοσαριά ψωροχιλίαρικα. Βαγγέλη αυτό θα το κάνεις το Σάββατο, πρίν τα εγκαίνια της έκθεσης, θα δώσεις συνέντευξη τύπου λέγοντας πολύ αυστηρά ότι δεν είσαι διατεθιμένος να δώσεις δεκάρα αν το παιχνίδι δεν ξεκαθαρίσει. Σε ξεγέλασαν, σου έβαλαν τον λαγό, σε εξαπάτησαν, το όλο ύφος θα είναι του τύπου χρήματα θέλετε; Τώρα θα παίξετε το παιχνίδι των επιχειρήσεων! Συμβόλαια, ρήτρες και εξασφαλίσεις. Μου δίνεις, σου δίνω. Ο Γιάννης και ο Θοδωρής θα βγούν, αμέσως το ίδιο πρωί, να πούν ότι αφού αυτός δεν πληρώνει δεν θα πληρώσουμε και εμείς. Τα εκατομμυριάκια θα έχουν αρχίσει να βγάζουν φτερά….

Η φιέστα της Θεσσαλινίκης θα αρχίσει να μετατρέπεται σε φιάσκο, σίγουρα ο μικρός θα έχει κατεβασμένα μούτρα στην ομιλία του, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να θριαμβολογίσει, η σούπα θα έχει κόψει.

Ο Παππάς θα αντιδράσει με λεονταρισμούς του τύπου, το κράτος δεν εκβιάζεται, οι υπηρεσίες έχουν διαδικασίες που πρέπει να σεβόμαστε, ο νόμος προβλέπει γιά όλα αυτά και διάφορες άλλες παπαρολογίες, βρίσκω εντελώς απίθανο να υποχωρίσει και θα θελήσει να τιμωρήσει τον ατίθασο Μαρινάκη λέγοντας ότι αν δεν δώσει την προκαταβολή θα εκπέσει η εγγυητική συμμετοχής, χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι.. δηλαδή τα πεντακόσια ψωροχιλίαρικα που λέγαμε παραπάνω και θα απευθυνθεί στον επόμενο πλειοδότη δηλαδή τον Ρώσο με τα 61,5 μύρια! Ευτυχώς Δημήτρη μου εσύ το γλυτώνεις στο τσάκ με τα 61.

Ελα όμως που αυτός έχει ομολογήσει ότι ήταν λαγός και ότι οι άδειες δεν άξιζαν παραπάνω από 3-5 εκατομμύρια και ότι του ζήτησαν να συμμετέχει και να κάνει μηδενικά χτυπήματα γιά να ανεβάσει τον τζόγο. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους δώσει ούτε δεκάρα, άμα θέλετε τον πέρνουμε τώρα στο τηλέφωνο…

Εδώ το παιχνίδι θα αρχίσει να παίρνει μιά άγρια ομορφιά. Ολα τα κανάλια μας θα παιζουν και θα σχολιάζουν από το πρωί ως το βράδυ γιά το φιάσκο του διαγωνισμού, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουν με μεγάλη χαρά ειδικά αυτοί βου βλέπουν το μεροκάματο να χάνεται. Ολος, μα κυριολεκτικά όλος ο κόσμος της τηλεόρασης είναι εξαγριωμένος με τα καμωματά τους.

Ας πάει ο Καλογρίτσας να πληρώσει τα 17,5 αν τάχει φυσικά που δεν τάχει, εδώ λαχάνιασε να βγάλει την εγγυητική συμμετοχής.

Παιδιά, πιστέψτε με. The game is over! Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου