ΓΚΑΤΣΙΟΣ: ΠΩΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοίρασε το

Καταπέλτης ήταν ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εκπομπή Focus του Τάσου Παπαδόπουλου στο Kontra TV. Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους καταρρέει το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας, τόνισε με έμφαση ότι όλοι αυτοί που συμβάλλουν στην κατάρρευσή του, ήτοι εργατοπατέρες, συντεχνίες και άλλα κοράκια του Δημοσίου, στην ουσία «κλέβουν τα παιδιά τους, τα οποία με βάση την σημερινή δραματική κατάσταση της χώρας, είναι πολύ αμφίβολο αν ποτέ θα μπορέσουν να έχουν κάποια σύνταξη».

Στην ίδια εκπομπή πήρε μέρος και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Καζάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για την δημιουργία και την ιστορική πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους –θέμα το οποίο είναι και το αντικείμενο βιβλίου του, που συνέγραψε με τους Παν. Λιαργκόβα και Σπύρο Ρεπούση. Μέλος επίσης της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, ο κ. Π. Καζάκος ανέφερε το εξής εκπληκτικό: διαχρονικά, με διάφορες αιτιολογίες, οι ελληνικές κυβερνήσεις θεωρούν κατά διαστήματα τα δάνεια ως «τονωτικό δημόσιο έσοδο», γι’ αυτό και σήμερα επαιτούν την διαγραφή του.

Πρόκειται, δηλαδή, για το άκρον άωτον της φαυλότητας, πάνω στην οποία στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε το σημερινό χρεοκοπημένο πελατειακό κράτος, το οποίο, όπως τόνισε και ο κ. Κων. Γάτσιος, αρνείται κάθε μεταρρύθμιση και είναι ανίκανο να δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή, σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται δραματικά και με μεγάλη ταχύτητα.

Κατά συνέπεια, αυτοί που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους απλώς εφαρμόζουν το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Έτσι απλά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου