ΦΩΣ ΑΠΟ ΔΕΗ;

Μοίρασε το

Μακάρι να μας φωτίσει /δώσει φώτιση το περιστατικό της ΔΕΗ.

Το ζήτημα δεν είναι τωρινό. Χρονολογείται από τότε δυστυχώς που το “Π.Σ” = Πολιτικό Σύστημα και ο Κοινοβουλευτισμός εκφυλίστηκαν, υποχώρησαν και παραχώρησαν την θέση τους στο “Κ.Σ”= Κομματικό Σύστημα και τον Κομματισμό. Έκτοτε το ύψιστο χρέος /καθήκον του κάθε βουλευτή /ΕΘΝΟΓΟΝΕΑ είναι απαρέγκλιτα προς το κόμμα του. Όχι προς τον λαό, την Πατρίδα (!).

Αυτή η παρακμιακή εξέλιξη έγινε αποδεκτή -λόγω μιθριδατισμού – από τους ιθαγενείς. Πρώτα το Κόμμα! Έχω κατ’ επανάληψη ασχοληθεί επισημαίνοντας τους – προφανείς άλλωστε – κινδύνους.

Επανέρχομαι -και θα το συνεχίσω όσο δεν διορθώνεται – στο θέμα εξ’ αφορμής πρόσφατου περιστατικού εν ενεργεία Υπουργού. Εισαγωγικά σημειώνω πως η στόχευση του άρθρου δεν είναι πολιτική (αφού δεν κάνω πολιτική ως οπαδός …ουδενός κόμματος), αλλά επειδή θεωρώ ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή, από τους περισσότερους – κόσμο, ΜΜΕ, φορείς, “Πολιτικούς”, η σοβαρότητα της κατάστασης. Το απαράδεκτο φαινόμενο της κομματικής πειθαρχίας /αφοσίωσης. Με βαρείς χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα, κ.ο.κ ο κος Υπουργός καταφέρεται εναντίον της ύποπτης, εθνικά επιζήμιας κυοφορούμενης, από την ίδια την κυβέρνησή του, πώληση της ΔΕΗ. Παρά ταύτα (ύψιστο κομματικό καθήκον γαρ) θα το ψηφίσει (;)….

Η υπόθεση προσφέρεται για πανεύκολο σχολιασμό, επιθεώρηση, ηθικολογία, πολιτικολογία, οικτιρμό.

Φρονώ όμως πως δεν θα βοηθήσει -πλην διασκέδασης, εκτόνωσης ή ψηφοθηρίας – ουσιαστικά. Αυτό που πρέπει να γίνει επιτέλους κάποτε είναι αλλαγή νοοτροπίας!

Αν προσπαθήσουμε – ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΙ, ΜΜΕ, οι πάντες – να προτάξουμε το γενικό κοινωνικό, κρατικό, εθνικό συμφέρον, του κομματικού , τότε (και μόνον τότε !) υπάρχει ελπίδα.

Αν δεν χαρακτηρίζεται “προδότης” ο κάθε βουλευτής όταν διαφωνεί με το κόμμα του, ψηφίζει κατά συνείδηση και έχει συνέπεια λόγων και έργων του, αν δεν πέφτουν οι Κυβερνήσεις επειδή κάποιο νομοσχέδιο τους /απόφαση καταψηφίστηκαν, τότε πολλά θα αλλάξουν.

ΥΓ1 Ποιό λοιπόν το νόημα να τα βάλει κανείς με τον συγκεκριμένο;

Είναι απλώς ένα τυπικό, αξιοθρήνητο παράδειγμα θύματος ενός ελεεινού “Κ.Σ” το οποίο έτσι λειτουργεί. Εξευτελίζει: τους ίδιους τους ανθρώπους του, τους μεταχειρίζεται, τους αναγκάζει να μετατρέπονται σε άβουλα όντα (αν βέβαια επιλέξουν -ελεύθερα; – να βολεύονται και όχι να βουλεύονται). Τον λαό των ιθαγενών τον εκμαυλίζει, τον εξαχρειώνει, τον εξαπατά. Εκεί στην ουσία, στην αιτία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Η συνηθιζόμενη ενασχόληση με (υπουργικό ή βουλευτικό) αιτιατό είναι άσχετη, άτοπη, αποπροσανατολιστική, αδιέξοδη!

YΓ2 Καλό Πάσχα και καλή φώτιση σε όλους μας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου