ΕΤΑΙΡΟΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Μοίρασε το

Ενοχλήθηκε, ταράχθηκε, χολώθηκε, αγανάκτησε, προσεβλήθη; θα σας γελάσω τι ακριβώς αισθάνθηκε η “φίλη εταίρα” φράου Μέρκελ επειδή προσεγγίζουμε τους Κινέζους προκειμένου να επενδύσουν στην χώρα μας(;).

Θα μου πείτε: “Γιατί ; Από που και ως που; Ποιός ο λόγος; .

Η απάντηση είναι η χειρότερη από όσες θα μπορούσατε να υποθέσετε ή και να φανταστείτε. Την έδωσε η ίδια, συγκρατώντας τον εκνευρισμό της: “Επειδή η Ε.Ε οφείλει να συνομιλεί με την Κίνα ως ενιαίο μπλόκ”.

Δηλαδή την πείραξε που ένα μέλος -Ελλάδα … ξεστράτισε και έκανε συμφωνίες έξω από το μαντρί της Γ.Ε (=Γερμανικής Ένωσης) χωρίς να πάρει την έγκριση /άδεια της Γερμανίας (!). Αυτό θα μπορούσε να έχει κάποια βάση αν:

– Είχαμε όντως μια Ε.Ε και όχι μια Γ.Ε

– Υπήρχε αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αγαστή συνεργασία, αθρόες επενδύσεις των “εταίρων και εταιρών” μας προς τούτη τη χώρα, εταίρο που χειμάζεται εδώ και 8 χρόνια.

– Είχαν αναγνωρίσει (φραστικά μόνον το έπραξαν και αυτοί και το ΔΝΤ) το λάθος στο μίγμα εξόδου από την κρίση, στην οποία – εκτός από εμάς τους ίδιους που φέρουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα μας -συνέβαλαν με τα λάθη και την αναλγησία τους.

-Έμπρακτα αποδείκνυαν ότι πράγματι σέβονται τις αρχές μιας ενωμένης – όχι Γερμανικής βέβαια – Ευρώπης και είναι αποφασισμένοι να συμπαρασταθούν.

– Οι μόνες /μοναδικές μέχρι τώρα επενδύσεις εκ μέρους των (ΛΥΚΟ) ΦΙΛΩΝ δεν περιορίζονταν σε τοκογλυφία : ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΕΝΕΝΔΥΣΕΙΣ.

– Είχαν την κατανόηση , την αξιοπρέπεια, το αίσθημα ενότητας, συνύπαρξης, συμπόρευσης, του ενιαίου μπλόκ, το οποίο θα τους επέβαλε (ηθικά ) να εκδώσουν, έστω και μια αυστηρή νότα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις. Όχι μόνον της πατρίδας μας, αλλά – και, αναπόφευκτα – των συνόρων της Ε.Ε /Γ.Ε.
Εκτός και αν θεωρούν (οι θλιβεροί αυτοί συμφεροντολόγοι που επιθυμούν εμπορικές συναλλαγές με την μεγάλη αγορά της Τουρκίας) πως τα ελληνικά σύνορα δεν είναι και ευρωπαϊκά!…

Θεωρώ λοιπόν ότι η κα /φράου -εκτός των άλλων κουσουριών τα οποία μάλλον διαθέτει – βαρύνεται υπερβολικά και με α π ύ θ μ ε ν η  υ π ο κ ρ ι σ ί α !

ΥΓ Για να την παρηγορήσω θα ήθελα να της πω πως δεν είναι η μόνη που ενοχλήθηκε, αλλά και εγώ!…
Είμαστε δύο (ίσως και πολλοί άλλοι) που ενοχληθήκαμε, συγχυστήκαμε.
Εγώ επειδή, εκ χαρακτήρος βδελύττομαι, την υποκρισία και τους υποκριτές!
Εκείνη (υποθέτω βέβαια) γιατί με συμπονεί, με συμπαθεί ως … “εταίρο και φίλο”.
Να ‘ναι καλά!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου