ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Κ. ΚΑΖΑΚΟ (ΣΑΣ) ΛΥΠΑΜΑΙ

Μοίρασε το

Κύριε Καζάκο,

Προβληματίστηκα, για το εάν θα έπρεπε να δώσω συνέχεια στην (μονόπλευρη) επικοινωνία μας… Πολύ θα ήθελα να το πω «διάλογο», όμως για μένα ο διάλογος προϋποθέτει δύο –τουλάχιστον- συμμετέχοντες!

Όμως επειδή σε δύο 24ωρα, (την προηγούμενή μου επιστολή προς εσάς), την διάβασαν 19.563 «προδότες» και μη, την κοινοποίησαν 395 άνθρωπου και πήρα περισσότερα από 400 μηνύματα, ο προβληματισμός μου «πήγε περίπατο»…

Κύριε Καζάκο,

Αρχικά θέλω να σας εξηγήσω τι «εισέπραξα» από τα μηνύματα, αυτών των ανθρώπων που μπήκαν στον κόπο να γράψουν έστω και δύο λέξεις…

Δεν εισέπραξα ούτε θυμό, ούτε κακία! Εισέπραξα πίκρα και απογοήτευση (συνηθισμένο συναίσθημα στις εποχές που ζούμε)…

Πίκρα και απογοήτευση από κάποιους ανθρώπους που όπως μου είπε ένας γονιός μετριάζεται από το «να ναι καλά το διαδίκτυο, που μπορώ να επικοινωνώ με το παιδί μου»!

Πίκρα και απογοήτευση γιατί όπως μου είπε ο φίλος Νίκος ο γιός του «έφυγε με πολύ θυμό από την Ελλάδα» και τώρα ζει με αξιοπρέπεια στη Μάλτα!

Και θα μείνω στον Νίκο (το επίθετό του είναι στη διάθεσή σας, για να μην νομίσετε ότι είναι φανταστικό πρόσωπο) διότι ο άνθρωπος αυτός με απέραντο ήθος και αξιοπρέπεια, δεν είπε ούτε μία προσβλητική λέξη προς το πρόσωπό σας (αν και θα σας άξιζε)! Απλά έβγαλε την πίκρα του και την αγάπη του για το παιδί του!

Ας αφήσουμε όμως για λίγο τους «προδότες»…

Διάβασα την αρχική σας δήλωση και θύμωσα… Μετά είπα να την ακούσω με τα αυτάκια μου για να μην μπω στη διαδικασία της «διαστρέβλωσης» (βλέπετε είμαι πάρα πολλά χρόνια δημοσιογράφος και ξέρω πως μπορούμε -κάτι που σιχαίνομαι- να παραποιήσουμε τα λεγόμενα κάποιου)!

Και θύμωσα ακόμα περισσότερο! Και απογοητεύτηκα διότι άκουσα –με τα αυτιά μου επαναλαμβάνω- έναν σπουδαίο καλλιτέχνη (πατέρα και παππού) να ξεστομίζει αβίαστα βαριές κουβέντες…

Την επομένη διάβασα μία ακόμα δήλωσή σας:

«Δεν παίρνω τίποτα από όσα είπα περί προδοσίας των νέων. Ας το ονομάσουν όπως θέλουν και ας ωραιοποιήσουν καταστάσεις. Τώρα τα λέω εγώ αυτά;»  

Θύμωσα αλλά κερδίσατε τον σεβασμό μου! Μείνατε αμετακίνητος στη θέση σας και αυτό είναι τιμητικό… Πως το είπε ο Βολταίρος; «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»!

Μας μάθατε και καινούργιες λέξεις (τουλάχιστον σε εμένα). «Εξανδραποδισμός»!

Το ακούσαμε και αυτό, όπως ακούσαμε ότι οι «προδότες» στοίχισαν στην Ελλάδα 12 δις και τώρα οι ξένες χώρες που τους υποδέχτηκαν επωφελούνται με 65 δις…

Εδώ θα κάνω μία παρένθεση…

Πως ξέρετε κύριε Καζάκο ότι στοίχισαν 12 δις; Μήπως γιατί μετά την ανύπαρκτη δημόσια παιδεία, πληρώσατε εσείς (ως εκπρόσωπος του κράτους με την ιδιότητά σας ως βουλευτής, εννοώ) τα φροντιστήρια, ή την ιδιωτική ανώτατη παιδεία, ή τις σπουδές στο εξωτερικό, ή τα μεταπτυχιακά που μάτωσαν για να τα πληρώσουν οι γονείς αυτών που εσείς αποκαλείτε «προδότες»;

Και αν οι «ξένες» χώρες που τους υποδέχονται, έχουν όφελος από τους «προδότες» 65 δις, εσείς ως κράτος τι κάνατε για να τα κερδίσετε αυτά τα χρήματα, πέρα από το να κλαίγεστε και να αφορίζετε; Θα σας πω εγώ: Δεν κάνατε τίποτα απολύτως!

Κλείνω την παρένθεση…

Κύριε Καζάκο,

Πέραν όλων των άλλων λόγων για τους οποίους είμαι θυμωμένος μαζί σας, είμαι και για έναν ακόμα λόγο: Διότι χάσατε το σεβασμό μου! Και αυτό για μένα θα ήταν το χειρότερο… Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν πέρασε ένα 24ωρο και βγήκατε με μία ακόμα (άθλια) δήλωση:

«Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν. Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αποτέλεσμα να φύγουν».

Μήπως εσείς ανήκετε στους «προδότες» που τους οδήγησαν να φύγουν;

Και εδώ θέλω να καταλήξω κύριε Καζάκο!

Ότι εσείς και οι όμοιοί σας, δεν έχετε το ηθικό ανάστημα να παραδεχτείτε το λάθος σας, ή ακόμα και να υπερασπιστείτε το λάθος σας μέχρι τέλους…

Γιατί τους είπατε τους νέους «προδότες» απλά ξεχνάτε το “scripta manent”, ελπίζοντας ότι όλα ξεχνιούνται!

Δεν ξεχνιούνται κύριε Καζάκο!
Ή για να το πω πιο σωστά ελπίζω να μην ξεχαστούν…

Γιατί αν κάποιοι από αυτούς, που εσείς αποκαλέσατε «προδότες», είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το όνειρο να επιστρέψουν, τους δίνετε (εσείς και οι όμοιοί σας, επαναλαμβάνω) την αφορμή για να γυρίσουν την πλάτη στην Ελλάδα και να μείνουν εκεί που τους θεωρούν χρήσιμους και καλοδεχούμενους!

Δεν είναι μόνο η λέξη που ξεστομίσατε κύριε Καζάκο που πονάει τόσο πολύ!
Είναι η διαχείρισή της, αλλά και η διαχείριση του σεβασμού που απαιτείτε όταν νομίζετε ότι δεν οφείλετε και να τον προσφέρετε!

Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ότι όλα αυτά που λέτε, τα λέτε εκ του ασφαλούς για προφανείς λόγους (άλλωστε οι απολαβές σας έδειξαν τον λόγο για τον οποίο εσείς δεν χρειάστηκε να γίνετε «προδότης»).

 Ανοίγω μία ακόμα παρένθεση…

Η καλή συνάδελφός Γιώτα Μιχαλοπούλου, όταν πάνω στο θυμό μου είπα ότι σας κάνουμε (εμείς οι δημοσιογράφοι) πρώτη είδηση ενώ δεν θα έπρεπε, είπε ότι μπορεί να διαφωνεί μαζί σας αλλά είστε δημόσιο (και αξιόλογο) πρόσωπο και έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε την άποψή σας και να διαφωνεί κάποιος με αυτήν! Και με έβαλε στη θέση μου…

 Κλείνω και την δεύτερη παρένθεση…

Δεν θα μπω λοιπόν στη διαδικασία να σχολιάσω τις οικονομικές σας απολαβές, θα μπω όμως στη διαδικασία (και ας μην είμαι δημόσιο και αξιόλογο πρόσωπο) να δηλώσω την απογοήτευσή μου στο πρόσωπό σας και σε αυτό που εκπροσωπείτε (πάντα ως πολιτικό όν)!

Αφενός διότι ανοίγετε το στόμα σας και δεν ξέρετε τι λέτε και αφετέρου διότι αποδεικνύεστε κατώτεροι του ονόματός σας, της ιστορίας σας, της ιστορίας του κόμματος μέσω του οποίου εκφράζεστε…

Και αυτό γιατί δεν έχετε το θάρρος να υπερασπιστείτε αυτά που λέτε μέχρι τέλους ή ακόμα και να ζητήσετε συγγνώμη, όταν χιλιάδες Έλληνες και εγώ, σας προσφέραμε απλόχερα το δικαίωμα να κάνετε ότι από τα δύο επιτρέπει η παιδεία σας και ο αυτοσεβασμός σας!

 Κύριε Καζάκο (σας) λυπάμαι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου