ΕΛΛΗΝΟΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

Μοίρασε το

Η κα Υπουργός Τουρισμού μας πληροφόρησε – νομίζω ότι ήταν ειλικρινής – ότι έχει ζητήσει την “κατανόηση” των ξενοδόχων προκειμένου να μειώσουν τις τιμές τους στους Έλληνες. Δυστυχώς, όπως είπε, εκείνοι δεν συμφώνησαν. Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει την δυνατότητα να τους το επιβάλλει. Άρα η απαράδεκτη συμπεριφορά τους θα συνεχιστεί. Γράφω απαράδεκτη επειδή περί αυτού πρόκειται. Βιώνουμε μια ζοφερή οικονομική – και όχι μόνον – συγκυρία. Αγώνας για επιβίωση για τους περισσότερους.

Τα γλίσχρα εισοδήματα δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια έστω και ολιγοήμερων αποδράσεων. Οι ευάριθμοι οι οποίοι τα καταφέρνουν, διαπιστώνουν πως τα χρήματα που πληρώνουν είναι αρκετά περισσότερα από εκείνα που δίνουν οι ξένοι τουρίστες. Γνωστές και φαιδρές δικαιολογίες περί … πακέτων και έγκαιρου κλεισίματος δωματίων. (Σ.Σ έχω κατ’ επανάληψη αναδείξει το έωλο του επιχειρήματος).

Με την ευκαιρία του γεγονότος επισημαίνω:

1. Όντως η κα Υπουργός δεν μπορεί να επιβάλλει εξίσωση τιμήματος ανάμεσα στους γηγενείς και τους αλλοδαπούς επισκέπτες. Η κυβέρνηση όμως; Πως έχει επιβάλλει π.χ μειώσεις αποδοχών -μισθών, συντάξεων κλπ – από 50 – 70 % τα τελευταία χρόνια; Επιλεκτική ευαισθησία ή …. τι άλλο; …..

2. Όταν πχ ένας συνταξιούχος (όπως εγώ) υποχρεούται να καταβάλλει (5) φόρους αλληλεγγύης για (υποτίθεται ) αναξιοπαθούντες συμπολίτες του , ίσως και τους γονείς ή συγγενείς των κ. κ ξενοδόχων δεν πρέπει να πληρώνει -τουλάχιστον ό,τι και ο ξένος ;

3. Έχουν καταλάβει οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων τι συμβαίνει; Ή το γνωρίζουν αλλά το παίζουν ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΚΕΣ -ότι δεν συμβαίνει και τίποτα-; Όλοι οι δρόμοι προσπέλασης στον τόπο τους, η δαπανηρή διαφήμιση στο εξωτερικό κ.ο.κ απαιτούν κάποια, αρκετά, χρήματα. Ποιός τα βάζει; Προφανώς εμείς οι ιθαγενείς. Δεν μας οφείλουν μια μικρή κατανόηση; Έστω ίση με τους άλλους ξένους τουρίστες αντιμετώπιση;

4. Πως θα προχωρήσει μια χώρα ενωμένη με πολίτες αλληλέγγυους / αλληλοβοηθούμενους σε τέτοιες εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις; Όταν κάποιοι (ξενοδόχοι , εστιάτορες, τεχνικοί, επιστήμονες, πάροχοι ποικιλώνυμων υπηρεσιών) εννοούν να κερδίζουν ότι και πριν; Πόση αλληλεγγύη προσφέρουν οι συνεχείς ανατιμήσεις αγαθών μέσα στην κρίση; Για πόσο θα συνεχιστεί η προκλητικά αφοπλιστική προσφορά … κατανόησης: “Αν θέλετε απόδειξη τότε …. ”

ΥΓ Τελικά οι μόνοι “Αλληλέγγυοι” οι οποίοι επωφελούνται είναι οι καταληψίες κτηρίων. Βάζω ιδέες;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου