ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η κατάσταση εκτός ελέγχου και στα Πανεπιστήμια. Κάτι καλόπαιδα αφού έδειραν τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο τον είπαν και φασίστα new deal Τάσος Παπαδόπουλος

Μοίρασε το

Θυμάμαι ήμουν στη Λευκωσία την 1η Ιανουαρίου του 2010 όταν απαγορεύθηκε το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους, εστιατορίων, μπαρ και λοιπά μαγαζιά μαζικής εστίασης. Το μέτρο εφαρμόστηκε από την μέρα αυτή και τηρήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Ελλάδα το μέτρο βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Θυμάμαι επίσης ότι ήμουν στο Λονδίνο όταν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εφαρμόστηκε η απαγόρευση πληρωμής εισιτηρίου στον οδηγό, αν δεν είχες ηλεκτρονική κάρτα. Βεβαίως με τα μετρητά πλήρωνες 40% επιπλέον την αξία του εισιτηρίου. Το έκαναν προκειμένου να σε αποθαρρύνουν να πληρώσεις με μετρητά.

Και το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα. Βεβαίως σου έδιναν εναλλακτική να πληρώσεις το αντίτιμο με την πιστωτική σου κάρτα. Κι εκεί το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου λειτουργεί άψογα. Όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αλλαχού κανονικά και υποδειγματικά. Στην Ελλάδα ακόμα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Στη χώρα μας η απαγόρευση του καπνίσματος εντός των δημόσιων κλειστών χώρων, δεν λειτούργησε. Οι Έλληνες θεριακλήδες κατάφεραν να αδρανοποιήσουν τον σχετικό απαγορευτικό νόμο.

Τώρα βλέπουμε να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Από τη μια το όλο σύστημα, που το κλωθογύριζαν εδώ και χρόνια αφήνοντας τους κάθε λογής τζαμπατζήδες να αλωνίζουν. Κι από την άλλη επιχείρησαν να στήσουν ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, με φωτογραφία και στοιχεία, λες και επρόκειτο για αστυνομική ταυτότητα.

Κάποιοι εντός των Μέσων Μεταφοράς «έπαιζαν» με πλαστά χάρτινα εισιτήρια. Αποτέλεσμα αυτοί να κερδίζουν άκοπα και ο Φορέας να αυξάνει κάθε χρόνο τα ελλείμματα του. Κατάσταση εκτός ελέγχου, για όσους σφυρίζουν κλέφτικά  με όλα αυτά τα τραγικά και ευτράπελα μαζί. Κι έρχονται και δίνουν το εισιτήριο τους στον επόμενο με την έξοδό τους από το Μετρό. Δεν γνωρίζουν ότι το πάπλωμα το πληρώνουν οι ίδιοι και τα λοιπά κορόιδα με την αύξηση των φορολογικών βαρών τους.

ΕΚΤΌΣ ΕΛΈΓΧΟΥ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Και να ήταν μόνο αυτά τα φαινόμενα της ανομίας και της ακαταστασίας, καλά θα ήταν.

Η κατάσταση μοιάζει εκτός ελέγχου στα Πανεπιστήμια. Κάτι καλόπαιδα με κουκούλες έσπασαν στο ξύλο τον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο επειδή τόλμησε να τους πει να μην βάφουν με συνθήματα τον τοίχο της σχολής, που μόλις είχε βαφτεί. Στη συνέχεια τον επικήρυξαν με αφίσες χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα.

Και δεν ήταν το μόνο επεισόδιο στους πανεπιστημιακούς χώρους, που προστατεύει με το άσυλό του ο κύριος που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας. Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στην Πάτρα, όπου στον εντός του προστατευόμενου από τους κακούς εκπροσώπους του νόμου χώρου, καμιά τριανταριά απαγόρευσαν την έξοδο του συμβουλίου των καθηγητών μετά από συνεδρίαση.

Στα τραγικά αυτά αν προστεθεί και η σημερινή εικόνα του Πολυτεχνείου. Και η απάντηση του κ. Γαβρόγλου στους επτακοσίους και πλέον φοιτητές, που κατήγγειλαν την διακίνηση ναρκωτικών εντός του πανεπιστημιακού χώρου του ΑΠΘ με την φράση. Να αναλάβει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα να καθαρίσει.

Φτάνουμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι η όλη κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, από δόλο και με συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το επίπεδο της Παιδείας στη χώρα μας. Εξήγησε ότι με αυτήν την κατάσταση στην Εκπαίδευση είναι δύσκολο να περιμένει κανείς ανάπτυξη.

ΝΟΜΟΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Οι κατά τα άλλα αριστεροί, που κάθε λίγο και λιγάκι θυμούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνήθως όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχουν μοιράσει τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Γιατί οι εκδότες δεν έχουν πληρωθεί  και δεν τα εκτυπώνουν.

Όμως όπως έγινε φανερό με αφορμή αυτό το γεγονός, το κόστος για τα πανεπιστημιακά και μόνο συγγράμματα ξεπερνάει τα 30 εκατ. ετησίως. Αν υπολογίσουμε και αυτά για τα Λύκεια και Γυμνάσια  είναι βέβαιο ότι το ετήσιο κόστος ξεπερνά τα εκατό εκατομμύρια.

Αν αντί βιβλία και συγγράμματα έδιναν ένα στικάκι, τα χρήματα που σήμερα σπαταλούν θα μπορούσαν να διατεθούν για επίδομα θέρμανσης, που φέτος θα μειωθεί κατά 50 εκατ.

Κατά τα άλλα οι δήθεν προοδευτικοί, επιμένουν σε παρωχημένες μεθόδους, που είναι στην εποχή μας ξεπερασμένες.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Βεβαίως όλα αυτά στο κυβερνητικό στρατόπεδο των ανικάνων. Που εκτός ελέγχου διορίζουν καθημερινά από την πίσω πόρτα ολόκληρο το συγγενολόι τους δεν σημαίνουν τίποτα.

Αυτοί καλοπερνάνε με τα καζίνο τους, τα ταξιδάκια τους με το Gulfstream και την παρεούλα τους. Ικανοποιούν την βάση του 4% με τα παιχνίδια των δασικών εκτάσεων και των αρχαιολογικών χώρων σε Ελληνικό, Αφάντου και Κασιόπη. Και άσε το πόπολο να βουρλίζεται. Του ρίχνουμε και μια δίκαιη ανάπτυξη, όλοι θα πάρετε που λένε…

Παράλληλα ετοιμάζονται να εμφανίσουν ψεύτικο πλεόνασμα, για να δώσουν στους πεινασμένους, όπως οι άρχοντες του παλιού καιρού, μερικά καρβέλια ψωμί.

Η κακή τρόικα από την άλλη μεριά ζητάει επειγόντος να βγάλουν συντάξεις, που χρονίζουν στα ντουλάπια του ΕΦΚΑ. Και να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρων. Απειλεί δε, ότι αν δεν το πράξουν, δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Κατά τα άλλα το ατόπημα Κουρουπλή ξεχάστηκε, μια και οι υπουργοί του Α. Τσίπρα είναι αλάνθαστοι. Δεν παραιτούνται ποτέ, κι ο Σαρωνικός για να καθαρίσει θα μας πάρει άλλα 40 χρόνια και βλέπουμε.

Ελλάς το μεγαλείο σου…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Τάσου Παπαδόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου