ΕΦΑΓΑΝ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΑΠΟ ΑΠΟΡΟΥΣ!

Κοινοτική ενίσχυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που προοριζόταν για ενίσχυση σε άπορους Ελλήνων πήγε κατ’ ευθείαν στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων. new deal άποροι, άπορος, απόρους άπορους

Μοίρασε το

Το ελληνικό Δημόσιο είναι κυριολεκτικά βαρέλι δίχως πάτο. Έτσι, αντί να δώσει σε άπορους Έλληνες ένα δισεκατομμύριο ευρώ ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρησιμοποίησε το χρήμα αυτό για να πληρωθούν μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το κατήγγειλε χωρίς περιστροφές η κυρία Μαρ. Παρασκευά, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (EPF) και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (FEAD).

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Τροφίμων, όπου παρουσιάστηκε μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα, η κυρία Μαρ. Παρασκευά κατήγγειλε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Το οποίο ωστόσο δεν είναι μοναδικό στην χώρα μας. Διότι, όπως πρόσθεσε, το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνον χρησιμοποιεί δι’ ίδιον όφελος κοινωνικούς πόρους των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Αλλά είναι και παντελώς ανίκανο να απορροφήσει τους πόρους διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων. Οι οποίοι θα ενίσχυαν στην χώρα μας αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

ΧΑΘΗΚΑΝ 281 εκ. ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΆΠΟΡΟΥΣ

Έτσι, από τα 281 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει για την Ελλάδα το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους, είναι ζήτημα αν η χώρα μας έχει απορροφήσει ένα 10%, παρά την οξύτατη κοινωνική κρίση που περνά.

Σημειώνουμε ακόμα ότι οι Τράπεζες Τροφίμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παρά το σημαντικό κοινωνικό τους έργο και την στήριξή τους προς τους απόρους, όπως είπαν στην παραπάνω εκδήλωση οι πρόεδροί τους κ.κ. Παναγής Βουρλούμης και Αχιλλέας Φώλιας, δεν έχουν πάρει από το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκής ενίσχυσης. Αντιθέτως, η δραστηριότητά τους υποστηρίζεται από τον ιδιωτικό τομέα με χορηγίες και δωρεάν προσφορές τροφίμων.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι την Τράπεζας Τροφίμων της Αθήνας ίδρυσε πριν 20 χρόνια ο αείμνηστος Γεράσιμος Βασιλόπουλος. Ιδρυτής των σούπερ-μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου