ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

"Με άριστα το δέκα πως θα βαθμολογούσατε την προσφορά /επάρκεια των Δικαστών και των Πολιτικών; Τη Δικαιοσύνη και την Πολιτική; new deal Κώστας Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Σε μια κοινωνία εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα, εκπεσούσα, παρηκμασμένη, είναι, τουλάχιστον, στρουθοκαμηλισμός να υποκρινόμαστε πως: “Όλα βαίνουν καλώς. Όσο για τα κακώς κείμενα, φταίνε … κάποιοι άλλοι. Συνηθέστατα οι πολιτικοκομματικοί αντίπαλοι”. Θλίψη! Δράματα στο Ποδόσφαιρο, τη Δικαιοσύνη, την Αστυνόμευση, την Παιδεία, την Υγεία, και παντού … όπου δεί!…

Αναζητούν οι ΑΜΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ψύλλους στ’ άχυρα προσπαθώντας να βρούν ποιός κλάδος/τομέας είναι χειρότερος από τον άλλο (;). Τι να πεις; Σε ποιούς να το πείς; Ποιός, ποιοί θα ακούσουν; Πόσοι και πως θα (αντι)δράσουν; Ρητορικά ερωτήματα.

Τελευταία φαίνεται πως ο κατηφορικός δρόμος που ακολουθείται γίνεται και επικίνδυνα ολισθηρός.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ο “πολιτικός κόσμος” προσπαθεί να αφαιρέσει και τα φρένα, σε μια ιδεοληπτική απόπειρα επιτάχυνσης/επιδείνωσης της πορείας κατολίσθησης μας (!).

Επιτίθεται στον θεσμό της Δικαιοσύνης με τη μανία (ΛΑΘΡΟ) ΘΕΣΜΟΘΗΡΕΥΤΗ! Ακούγονται μάλιστα και (συντριπτικά ή συντριβής;) επιχειρήματα όπως ότι έχει μειωθεί η αξιοπιστία της και βρίσκεται χαμηλά στην εκτίμηση των πολιτών.

Καλόπιστα , θα το δεχθώ. Και θα υπερθεματίσω – χάριν επιχειρηματολογίας – πως χρονοτριβεί, δεν είναι αδέκαστη, στον βαθμό που θα θέλαμε, επηρεάζεται από πολιτικούς, ή και άλλους ισχυρούς παράγοντες. Ακόμη ότι υπάρχουν ευάριθμοι επίορκοι λειτουργοί της και πως κάποιοι έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί.

Θα σας δώσω δύο βασικά (αντ) επιχειρήματα.

  • Σε κοινωνία /Κράτος παρακμής και σήψης δεν είναι δυνατόν ένας χώρος – πχ ο Δικαστικός – να συγκεντρώνει προνομιακά και αποκλειστικά αγγέλους, άμωμους , αμόλυντους, ικανότατους /επαρκέστατους λειτουργούς. Εξάλλου οι ποιοτικότεροι ξεχωριστοί /εκλεκτοί συμπολίτες μας επιλέγουν να ασχοληθούν με την πολιτική, προκειμένου να … σώσουν την Χώρα με κάθε – θεμιτό ή αθέμιτο (πάντοτε όμως ενάρετο ) τρόπο.

Κάτι που αποδεικνύεται από την άοκνη, διαχρονική προσπάθεια τους να εξυγιάνουν θεσμούς, όπως είναι η Δικαιοσύνη, οι Ένστολοι (ένοπλες Δυνάμεις και Αστυνομία) κ.α με την καταλυτική, αντικειμενική ή αμερόληπτη /ακομμάτιστη μέθοδο του … διορισμού των ηγεσιών τους. (Σ.Σ Πηγή όλων των δεινών που επακολουθούν).

  • Ορισμένοι του Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα, πρώην Π.Σ= Πολιτικό Σύστημα) χλευάζουν την Δικαιοσύνη και προκαλούν απαξιώνοντάς την. Θυμίζουν πως … σημειώνει πτώση στην αξιολόγησή της, από τους πολίτες.

Ανοίκειος και προκλητικός – λόγω προέλευσης ή, λαϊκότερα: “Κοίτα ποιοί μιλάνε” – τρόπος εξουδετέρωσης των Δικαστών.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Θεωρώ ότι θα είχε (και παιδευτικό /διδακτικό) ενδιαφέρον η πρότασή (μου).

Να γίνει μια εκτεταμένη πανελλαδική δημοσκόπηση με το εξής ερώτημα. “Με άριστα το δέκα πως θα βαθμολογούσατε την προσφορά /επάρκεια των Δικαστών και των Πολιτικών; Της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής;”

Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Αμφιβάλλω όμως αν θα συνέρχονταν οι εξουσιαστές μας ιχνευτές/ιχνηλάτες αποδιοπομπαίων τράγων και μανιώδεις εξολοθρευτές… θεσμικών εμποδίων (;)/ΘΕΣΜΟΘΗΡΕΣ, ή θα συνέχιζαν το προσφιλές – αποπροσανατολιστικό – κυνήγι των θεσμών που τους ενοχλούν !

ΥΓ1 Πάντως είναι ιλαροτραγικό η Κυβέρνηση /Πολιτεία να αναρτά ένα “wanted” και να εξαπολύει Υπουργούς και αξιωματούχους της ως “κυνηγούς επικηρυγμένων θεσμών”. Θεσμών της ίδιας της Πολιτείας η οποία στοχεύει να… τους βγάλει (ως εμπόδια της) από την μέση. Πρωτοφανής, πρωτόγνωρη , πρωτόγονη , πρωτάκουστη – διεθνής – πρωτοβουλία/ πρωτιά!

YΓ2 Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου