ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ

Μοίρασε το

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας αρνήθηκε να λάβει μέρος στο Διεθνές Συνέδριο στο Τάλιν της Εσθονίας, για την Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Κομμουνισμού και του Ναζισμού. Θυμίζω πως τον Απρίλιο του 2009 το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμά του καθιέρωσε την 23η Αυγούστου ως “Ημέρα της Μαύρης Κορδέλας” (Ημέρα μνήμης για όσους “χάθηκαν” / εξοντώθηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα). Το σκεπτικό ήταν πως δεν γίνεται να οδηγηθούν οι λαοί σε συμφιλίωση χωρίς: μνήμη, παραδοχή των εγκλημάτων, συγγνώμη. (Σ.Σ Ίσως μια άλλη φορά να συζητήσουμε ως προς την ορθότητα του σκεπτικού. Την απόδοση στην πράξη). Μάλιστα προστέθηκε πως κανένα κόμμα ή πολιτικός φορέας δεν διαθέτει το προνόμιο /μονοπώλιο στο να ερμηνεύει την Ιστορία. (Σ.Σ Πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι εξαιρείται η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ).

Γιατί όμως επέλεξαν την 23 Αυγούστου ; Επειδή στις 23-8-1939 τα δύο δημοκρατικά συνεταιράκια του αυταρχισμού: Στάλιν και Χίτλερ υπέγραψαν: Σύμφωνο μη επίθεσης ανάμεταξύ τους (Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ). Αλλά και κάτι ειδεχθέστερο: Μοίρασαν – σφαίρες επιρροής /κατάκτησης τις εξής χώρες: Ρουμανία, Πολωνία, Φιλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία (!). Τόσο όμορφα, αθώα, δημοκρατικά! Η Εσθονία είχε την …σπάνια τύχη να πάει στα Σοβιέτ. Πλήρωσε το τίμημα και σήμερα, ελεύθερη και προεδρεύουσα της Ε.Ε, διοργανώνει το Συνέδριο για τα κομμουνιστικά εγκλήματα που βίωσε η Ευρώπη και, φυσικά η ίδια. Για την μοναδική μη συμμετοχή μας δόθηκαν από μέρους των Κυβερνώντων, ανεπαρκείς, καθόλου πειστικές και αρκετές περίεργες – πονηρές αιτιάσεις για αυτή την αποχή όπως ότι:

  • Το Συνέδριο στο Ταλίν αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα. (Σ.Σ Που οι δικοί μας πασχίζουν να λησμονήσουν;).
  • Αντίκειται στις αξίες της Ε.Ε (Σ.Σ περιττεύει κάθε σχολιασμός).
  • Δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. (Σ.Σ Ποιός τον ρώτησε – και επ’ αυτού – τον κακομοίρη τον λαό;).
  • Ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός δεν θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης. (Σ.Σ Δεν υφίσταται – για τους Εσθονούς εξίσωση. Άρα …).
  • (Έμμεσα αυτό, αλλά σαφέστατο) οι Εσθονοί είναι … Φιλοναζί(;). (Σ.Σ Δεν το είχαμε προσέξει).
  • Ο Κομμουνισμός γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, όπως πχ “ο Ευρωκομουνισμός” (Σ.Σ μαζί βέβαια με εκατομμύρια θύματα. Λεπτομέρεια!).
  • Ο Ευρωκομμουνισμός γεννήθηκε την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον Σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. (Σ.Σ Ενήργησε δηλαδή ως … κουμπάρα καπάτσα που κατάφερε να μας οδηγήσει σε Δημοκρατικά, ελεύθερα καθεστώτα και – εσχάτως εν Ελλάδι- σε αταίριαστες κυβερνητικές συζεύξεις/συνυπάρξεις/συνευρέσεις “Αριστερών” και “Δεξιών”, οι οποίοι νέμονται την εξουσία).

Συμπερασματικά: …μόνον καλό έκανε στους εκτός Σοβ. Ένωσης λαούς ο Κομμουνισμός. Όσο για τους εντός, ωφελήθηκαν και αυτοί τελικά αφού επακολούθησε σήψη, αποσύνθεση, αυτοδιάλυση, κατάρρευση, απελευθέρωση. Λόγω – προφανώς- επιτυχίας του “μοντέλου διακυβέρνησης τους.

Επισημάνσεις:

1. Γιατί οι “Αριστεροί” σύντροφοι δεν πάνε εκεί να στηρίξουν τις απόψεις τους και να πείσουν τους λοιπούς Ευρωπαίους για τις … αρετές του Κομμουνισμού και του τι του οφείλει η ανθρωπότητα;

2. Γιατί δεν πάνε να καταδείξουν ότι ο Ναζισμός υπήρξε τρισχειρότερος; Κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνον από την … ΑΥΤΟΚΑΤΑΠΤΩΣΗ του Κομμουνισμού, αλλά – κυρίως- από τα εκατομμύρια των θυμάτων του ΣΤΑΛΙΝ και του ΜΑΟ σε σύγκριση με εκείνα – τα απαίσια – του ΧΙΤΛΕΡ;

3.Ποιός ο λόγος, ποιά αναγκαιότητα επιβάλλει την ανάξεση των πληγών του παρελθόντος εμφύλιου που βιώσαμε και θέλουμε – τουλάχιστον , όσοι είμαστε νηφάλιοι πατριώτες – να ξεχάσουμε; Τι άραγε επιζητούν οι θλιβεροί πολιτικάντηδες – κυρίως – αλλά και διάφοροι αβανταδόροι, όπως ΜΜΕ, οι αχθοφόροι απωθημένων, οι αξιολύπητοι ρεβανσιστές και οι δυσπερίγραπτοι εραστές της ανωμαλίας, του φθόνου;

Θέλει πολύ ο θερμοκέφαλος Έλληνας να (ξανα)ζωστεί τ’ άρματα του διχασμού; Και ποιόν σοβαρό άνθρωπο ενδιαφέρει ποιός ήταν ο χειρότερος από τους δύο εγκληματίες;

Πως άραγε να πειστούν ακόμη και τα νήπια, τα βρέφη από το … “τετράγωνο επιχείρημα”: Ο Χίτλερ εξολόθρευσε 400.000 Έλληνες. Ο Στάλιν 0 (μηδέν);

Θα δεχθώ καλόπιστα -χάριν της επιχειρηματολογίας και μόνον – ότι αυτό ισχύει.

Θα ρωτήσω όμως:

Ο μακαρίτης της Αμίν Νταντά της Ουγκάντα που έτρωγε (ως λιτοδίαιτος χορτοφάγος ) συνανθρώπους του και δεν έτυχε να φάει Έλληνα, αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν ανθρωποφάγος ή Δικτάτορας; Ή να αγιοποιήσουμε τον ΜΑΟ ο οποίος δεν “καθάρισε” Έλληνες στη χώρα του (αφού δεν … υπήρχαν);

Τι λογική είναι αυτή; Ράβδος εν γωνία , άρα θα βρέξει; Αλλά και αν … βρέξει, σίγουρα μυαλά δεν θα βρέξει. Ούτε καν συντροφικά, κομμουνιστικά, ευρωκομμουνιστικά ή – θολότερα- “Αριστερά”.

4. Αγνοούν άραγε οι εξουσιαστές μας πως άνευ λόγου (εξαιρείται βέβαια ο ι δ ε ο λ η π τ ι κ ό ς, εσωτερικής προέλευσης και κατανάλωσης) δυσαρεστούμε εταίρους που θα χρειαστούμε αύριο, όντας πτωχευμένοι και δανειζόμενοι;

5. Ευρύτατη, παγκόσμια διαδεδομένη και αποδεκτή η άποψη – θεωρία ότι: “Η Ιστορία ενώνει”.

Λανθασμένη κατ’ εμέ θεώρηση, επειδή παραθεωρείται η κομματική, ιδεολογική, ιδεοληπτική θέαση της Ιστορίας. Εξηγούμαι : Όταν κάθε κομματικός σχηματισμός, ο κάθε λαός και ο καθένας βλέπει όπως νομίζει ή γνωρίζει ή προτιμά ή βολεύεται -με – την δική του ιστορική αλήθεια, τότε πως θα την ενώσει με τις αλήθειες των άλλων;

Πρόταση:

Γιατί να μη διοργανώσουν οι δικοί μας Κυβερνώντες εδώ, ένα (αντι)συνέδριο τύπου: “Άτυπων καλλιστείων φρίκης των θυμάτων του Ολοκληρωτισμού”; Να καταμετρηθούν τα θύματα. Να ανοιχτούν τάφοι (!…). Να βγουν επί σκηνής όλα τα νούμερα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οι σκελετοί του Στάλιν, του Μάο, του Χίτλερ και αρκετών – μικρότερων – άλλων , να μετρηθούν, να αξιολογηθούν να κριθούν ώστε (επιτέλους) να αναδειχτεί ο επικρατέστερος, ειδεχθέστερος, φρικαλεότερος σφαγέας.

Έτσι θα έχουμε, εμείς οι Έλληνες ειδικά, διπλό όφελος: την “αντικειμενική κατάταξη αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου την (απομεμακρυσμένη) πιθανότητα να ηρεμήσουν οι αλληλοκατηγορούμενοι και ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ κομματικοί σχηματισμοί μας , που επιμένουν (με ποσοστώσεις συμμετοχής ασφαλώς) να μας διχάζουν, με νεκραναστάσεις εγκληματιών, αθωώσεις τους – άμεσες ή, συγκριτικά, έμμεσες – προκειμένου να επιβιώσουν επαγγελματικά και κομματικά!

ΥΓ Στα ΜΜΕ – ειδικότερα στο Διαδίκτυο – διαπιστώνεται, εξαιτίας του ζητήματος ένα λίαν επικίνδυνο φαινόμενο αναβίωσης του εμφυλιοπολεμικού διχαστικού κλίματος.

Αποτρόπαιη ασφαλώς εξέλιξη/ παρενέργεια αυτή η

“Φ ρ ι κ α λ ε ό τ η τ α απροσμέτρητης α ν ε υ θ υ ν ό τ η τ α ς”.

Ανεπίτρεπτη η μακάβρια αντεθνική τυμβωρυχία, οι ανίερες εκταφές των θυμάτων του δικού μας αιματοβαμμένου εμφυλίου, προκειμένου να δικαιωθούν κομματικές παρατάξεις μέσω … καταμέτρησης οστών (από Α ν θ έ λ λ η ν ε ς Ε λ λ η ν ό φ ω ν ο υ ς καταμετρητές δ ι χ α σ τ έ ς, α ν ά ξ ι ο υ ς της Πατρίδας).

Α ι δ ώ ς α χ ρ ε ί ο ι δ ι χ α σ τ έ ς !!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου