ΔΙΑΡΚΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ) ΕΓΚΛΗΜΑ

Μοίρασε το

Πριν πέντε περίπου χρόνια είχα επισημάνει τις αρνητικές επιπτώσεις των αυξημένων “ειδικών” φόρων του πετρελαίου θέρμανσης.

Επιπτώσεις αρνητικές στα κρατικά έσοδα (όπως είχε παραδεχτεί ο τότε Υπουργικός φωστήρας επί των οικονομικών), αλλά και στην Υγεία των πολιτών.

Ο κόσμος πάγωσε, αγανάκτησε (Σ.Σ Συνεπικούρησε και ο άθλιος ΈΝΦΙΑ) και τους καταψήφισε.

Τρία χρόνια μετά (καλοκαίρι 2015) η νέα συγκυβέρνηση ανακοίνωσε μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Είχα συγχαρεί τους Κυβερνώντες για την ανακουφιστική απόφασή τους.

Δυστυχώς οι τιμές των καυσίμων ξανατράβηξαν την ανηφόρα και τα αποτελέσματα γίνονται οδυνηρότερα – και λόγω βαρύτερου χειμώνα. Η Αιθαλομίχλη ξεπέρασε κάθε όριο επικινδυνότητας μας λένε. Θα προσθέσω: ορατή και δια γυμνού οφθαλμού !….

Οι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΑΡΜΟΔΙΟΙ -στην απελπισία, αλλά και αναλγησία τους συνιστούν (τι άλλο;) τον … περιορισμό της χρήσης τζακιών (!!!….). Και πως θα ζεσταθεί ο κόσμος; Αγοράζοντας πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης με χρήματα που δεν διαθέτει;

Αυτό το φαιδρό /της πλάκας Νεοελληνικό μόρφωμα -το φερόμενον και ευφημιστικά αυτοαποκαλούμενο ως: Κράτος – εφαρμόζει την ίδια ιλαροτραγική μέθοδο αντιμετώπισης των δυσχείριστων (λόγω ανικανότητας) καταστάσεων. Όταν πχ γίνεται έξοδος εκδρομέων, το Υπουργείο , η Τροχαία εκδίδουν οδηγίες να προσέχουν οι οδηγοί (;) ενώ οι δρόμοι είναι κακοφτιαγμένοι και επικίνδυνοι. Αντί μέτρων …. συμβουλές.

Όταν φεύγουν οι πολίτες ταξίδι, τους συμβουλεύουν να: κλειδώνουν καλά, να αφήνουν ένα φως αναμμένο κ.α αυτονόητα. Αλλά ούτε λόγος για καλύτερη Αστυνόμευση .

Τι θα επακολουθήσει; Ό,τι και με τους προηγούμενους:

  • Τα κρατικά έσοδα -λόγω μεγάλης πτώσης της κατανάλωσης – θα ελαττωθούν
  • Θα κλείσουν και άλλα πρατήρια , με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.
  • Θα κατατεθούν και άλλες πινακίδες Ι.Χ
  • Θα παγώσει ο κόσμος.
  • Θα επιβαρυνθεί η υγεία αρκετών: Μικρά παιδιά, ιδίως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα κ. α θα νοσήσουν, ή και θα αποδημήσουν (εις Κύριον) πριν την ώρα τους!……

Εκτός και αν προλάβουν να επισκεφτούν τα Νοσοκομεία μας όπου και θα κινδυνεύσουν από ενδονοσοκομιακές μολύνσεις. Από τη Σκύλλα της αιθαλομίχλης στην Χάρυβδη του ΕΣΥ. Βέβαια θα εξοικονομηθούν πόροι από τη μη καταβολή συντάξεων των μεταστάντων. Θετικό (;).

Οι μεγάθυμοι Κρατούντες θα μπορούσαν να αναπληρώσουν την απώλεια εσόδων με …. πανωπροίκι: Να επιβάλλουν ένα νέο χαράτσι ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΟΣΗΜΟΥ /ΤΖΑΚΙΟΣΗΜΟΥ για τους τζακιοχρήστες, ώστε να ξεπαγιάσουν και να εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Τόπο, περισσότεροι ιθαγενείς.

Ασφαλώς και το ζήτημα δεν έχει αντιμετωπιστεί δεόντως (ούτε από τα κόμματα, τα ΜΜΕ, τους συλλόγους Υγειονομικών, τις Αρχές προστασίας και λοιπούς καθ’ ύλην αναρμόδιους) .

Άγνοια, υποκρισία, αδιαφορία, αναλγησία, εγκληματική προδιάθεση, ή κάτι άλλο;

Αναρωτιέμαι: Στο Κοινοβούλιο, αν και υπάρχουν υγειονομικοί σε όλα σχεδόν τα κόμματα (κάποιοι και με καθηγητικούς τίτλους) οι οποίοι ορκίστηκαν (στον Ιπποκράτη και στο Σύνταγμα), σφυρίζουν αδιάφορα ! …. Δεν αντιδρούν, δεν διαμαρτύρονται, ενώ γνωρίζουν τις σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων . Επιλέγουν να εγκληματήσουν εναντίον του κοινωνικού συνόλου σε ένα ζήτημα ζωής και θανάτου

Στη χώρα – και στον τομέα της Υγείας – διαπράττεται ένα:

Δ ι α ρ κ έ ς π ο λ ι τ ι κ ό έ γ κ λ η μ α !!!

ΥΓ. Με άφαντους υγειονομικούς , με εξαφανισμένους εισαγγελείς, με ανύπαρκτες “Αρχές Προστασίας”, με ανεπαρκείς επικίνδυνους εξουσιαστές , με ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΟΠΛΗΚΤΟΥΣ παραζαλισμένους /θολωμένους ιθαγενείς , συγκροτείται ένα κονβόι απελπισμένων. Τυλιγμένοι σε ένα πυκνό – πηχτό νέφος αιθαλομίχλης πορεύονται στα τυφλά, ακολουθώντας μια αυτοχειριαστική πορεία !…..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου