ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

Μοίρασε το

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι αρμόδιοι, οι συναρμόδιοι και οι – εκάστοτε – πολιτικοί/κομματικοί (ορθότερο) τους προϊστάμενοι, πασχίζουν απεγνωσμένα(;) νυχθημερόν να πατάξουν:

1. Την Φοροκλοπή, την Φοροαποφυγή, την Φοροδιαφυγή.

2. Τα Καρτέλ (τροφίμων κ.α).

3. Το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών κ.ο.κ

4. Τους άθλιους μεσάζοντες, εξαιτίας των οποίων ο καταναλωτής , πληρώνει ανεπίτρεπτο νταβατζιλίκι πχ 20 λεπτά αγροτικού προϊόντος / κόστος παραγωγού, που φθάνει στον καταναλωτή στα 2 ευρώ!

5. Τους μπαχαλάκηδες καταστροφείς.

Ατέρμονες, συνεχείς, φαιδρές και ανούσιες τηλεσυζητήσεις με λαύρους πολιτικοκομματικούς ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΕΣ να μας διαβεβαιώνουν πως : Δεν πάει άλλο και πως είναι αποφασισμένοι (ιδίως οι αντιπολιτευόμενοι) να δράσουν, με την γενναία πολιτική βούλησή τους, για την ολοσχερή εξάλειψη του φαινομένου (;). Οι συμπολιτευόμενοι, πάλι, μας καθησυχάζουν ότι προσπαθούν υπερεργαζόμενοι και το …. παλεύουν. (Όπως ο Δον Κιχώτης κυνηγώντας ανεμόμυλους;).

Μέχρι τώρα ο λαός αντιμετώπιζε με χιούμορ, περιπαιχτική διάθεση και ειρωνικά μειδιάματα όλους αυτούς τους ξεδιάντροπα ψευδόμενους, ανήμπορους κακομοίρηδες, με ή χωρίς γραβάτα). Τώρα όμως το μειδίαμα έχει παγώσει στα χείλη των αναξιοπαθούντων/πενόμενων/ιθαγενών του Τόπου μας. Γονατισμένοι κυριολεκτικά, εξουθενωμένοι βλέπουν με τρόμο να μη γίνεται τίποτα, ενώ – αντισταθμιστικά και … ισοδύναμα καλούνται (έμμεσα) να πληρώσουν τα ληστρικά χαράτσια που τους επιβάλλει το (στοργικό;) Κράτος τους !…..

Τα 2,65 δισ. ευρώ που απαιτούνται – και συλλέγονται μόνον από τον ΕΝΦΙΑ είναι λιγότερα από όσα θα μπορούσαν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να εισπράξουν πατάσσοντας/εξαλείφοντας τα παραπάνω καρκινώματα.

Όμως οι ανήμποροι, άβουλοι (κάποιοι και λόγω διαφθοροδιαπλοκής) μανδαρίνοι/ καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν παίρνουν γενναίες αποφάσεις αντιμετώπισης των θλιβερών εθνοβόρων αυτών φαινομένων.

Παράλληλα καταδικάζουν τους υπηκόους τους, να πληρώνουν άδικους, ανήθικους, απαράδεκτους φόρους (ΕΝΦΙΑ και ΣΙΑ). Στους παραβάτες όντως “υπάρχουν λεφτά”. Γιατί δεν βάζουν εκεί λοιπόν το “χέρι της εξουσίας” ώστε να πληρώσουν τους δανειστές, να τους μείνει και κάτι, και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;

Δυστυχώς ο λαός δεν αντιδρά, είναι παραζαλισμένος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα/πλήγματα φοροεξόντωσης, που υφίσταται. Μοιάζει με ζαλισμένο κοτόπουλο!

Η πρότασή μου:

Να χορηγηθεί (αφορολόγητο βέβαια) επίδομα ξηρών καρπών – ιδιαίτερα για αγορά καρυδιών – στους ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ μας.

Να δυναμώσουν, ή και να αποκτήσουν τα απαιτούμενα … “καρύδια” ώστε – επιτέλους- να τα βάλουν κυρίως με τους δυνατούς φοροκλέφτες και όχι με τον φτωχό, αδύναμο λαό.

ΥΓ Οι ξηροί καρποί, ιδίως τα καρύδια, προσφέρουν τόσο στην υγεία (με το ωμέγα…) αλλά προσφέρουν και άφθονες “θερμίδες”= Οικονομικής τόνωσης, στον κρατικό κορβανά. Εννοείται ότι θα πρέπει να γίνεται συστηματική χρήση/κατανάλωση από τους αδύναμους , ασθενικούς, ελλειμματικούς αρμοδίους, προκειμένου να αποκτήσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις -όργανα, ούτως ώστε να δράσουν δυναμικά και να πατάξουν τους μεγαλοπαραβάτες. Αλλά και τα αντικοινωνικά στοιχεία των μπαχαλάκηδων οι οποίοι καταστρέφουν περιουσίες, καίνε ζωντανούς ανθρώπους (Μαρφίν) και βεβηλώνουν ακόμη και ναούς (!).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου