ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ

Μοίρασε το

Φαίνεται πως σιγά -σιγά χάνουμε ερείσματα και πλεονεκτήματα (=Ηθικά, Δημοκρατικά, Πνευματικά, Εκπαιδευτικά, Αστυνόμευσης / Ασφάλειας, Δικαιοσύνης, Σοβαρότητας, Πατριωτισμού κ.ο.κ.) .

Το Κ.Σ (= Κομματικό Σύστημα, πρώην Π.Σ= Πολιτικό Σύστημα) τα έχει απολέσει, με σημαιοφόρο – και λόγω άσκησης διακυβέρνησης -την Συμπολίτευση / Συγκυβέρνηση. Εκτεταμένα τα παραδείγματα. Τραγικά τα αστοχήματα. Αχαλιναγώγητη η ψευδολογία και η παραπλάνηση. Έκδηλη πλέον η ανησυχία των πολιτών.

Σταχυολογώ ενδεικτικά:

– Οι φαιδρότητες της διεξαγωγής – αλλά και η όλη μεθόδευση – χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.

– Οι δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του κου Πρωθυπουργού σε γνωστή Γαλλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας όπου αναφέρει “…. Με το Δημοψήφισμα η Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο…” και αναρωτιέται ο κάθε αφελής: Γιατί το είπε; Υπήρχε λόγος υπενθύμισης του Δημοψηφίσματος που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τη χώρα αφού το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ;

Εκτός αν δεχθούμε ότι : Πράγματι η Χώρα μας έπαψε να είναι μαύρο πρόβατο επειδή μεταλλάχθηκε σε ….. παρδαλό κατσίκι , οπότε ……

– Η συνέχιση του εκπαιδευτικού αλαλούμ.

Έχω, εδώ και αρκετά χρόνια, αρθρογραφήσει για το εξαιρετικά ευαίσθητο, αλλά και θεμελιώδους σημασίας ζήτημα της Παιδείας.

Δυστυχώς “Φωνή βοώντος εν τη – διανοητική, ηθική, πατριωτική – ερήμω”.

– Η υπόθεση της ….ανοικονόμητης οικονομίας η διαχείριση της οποίας έχει εσχάτως ανατεθεί σε σακίδιο – φόρους διαπραγματευτές / διαχειριστές βαδίζει για έβδομη χρονιά από το κακό στο χειρότερο .

– Η ληστρική /δημευτική/ εξοντωτική υπερφορολόγηση

– Ο άθλιος ΕΝΦΙΑ

– Η Δημόσια Τάξη/ Αστυνόμευση απουσιάζει αιδημόνως και διακριτικώς, όπως αρμόζει σε ευπρεπώς δημοκρατικοκρατούμενη Χώρα Δυτικής Μπανανίας και αγριεμένων μπαχαλάκηδων.

– Συνεχής – ανελέητη σε εκνευριστικό βαθμό συνεχιζόμενη – αναφορά / αυτοδιαφήμιση (εν ανεπάρκεια ειδών όπως) “Ηθικών πλεονεκτημάτων , εντιμότητας, ειλικρίνειας, συνέπειας” – για πρώτη, και μάλιστα αριστερή, φορά – που δρα όχι μόνον αποχαυνωτικά αλλά και παραπλανητικά / συγκαλυπτικά.

– Λεκτική /φραστική και μόνον αντίδραση του κου Συγκυβερνήτη ο οποίος κατακεραυνώνει (και καλά κάνει μόνον που αυτό δεν φτάνει) τους συν-εταίρους του της συμπολίτευσης σε διάφορα ζητήματα οικογένειας, Θρησκείας, εθνικών θεμάτων, διαφθοροδιαπλοκής κ .ο.κ.

Απειλεί, αλλά μέχρις εκεί (!).

– Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο όμως είναι οι συμφωνίες , που υπογράφονται, αντιστάσεως μη ούσης, όπως:

Το Super / Υπερταμείο.

Σε αυτό θα παραχωρηθεί η συνολική Δημόσια Περιουσία της Ελλάδας.

Προσέξτε: όχι τα έσοδα μόνον, αλλά η περιουσία (;).

Το μόνο παρήγορο είναι πως αυτή η …. “πατριωτικά εμπορική συναλλαγή” γίνεται μόνον για …. 99 χρόνια . Αποφεύχθηκε δηλαδή (φαντάζομαι ήταν προϊόν αγώνων πολύωρων και κοπιωδών των δικών μας ) η δέσμευση μας για 100 χρόνια ” έναν αιώνα, έτσι δεν σπάσαμε το ψυχολογικό φράγμα της εκατονταετίας, κάτι που δεν θα τους συγχωρούσαν οι πραγματικοί (ευτυχώς υπάρχουν / απόμειναν κάποιοι ακόμη) Πατριώτες.

Άλλο 99, και άλλο 100. Ζήτημα εντυπώσεων!

Πέτυχαν και κάτι πολύ σημαντικό: Το Υπερταμείο δεν θα βρίσκεται σε ξένη χώρα ευρωπαϊκή, αλλά στην Ελλάδα (!).(Υπό ξένη Διοίκηση βέβαια, όπως αρμόζει σε κάθε αξιοσέβαστο Κράτος- Προτεκτοράτο που βρίσκεται υπό κηδεμονία).

ΥΓ Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω είναι απόρροια : ηθικών, διανοητικών, πολιτικών , πατριωτικών πλεονεκτημάτων.

Ό,τι όμως και να συμβαίνει, προτιμότερο θα ήταν να έλειπαν, καθώς και τα λογής- λογής και διαλογής πολιτικάντικα επινοήματα αποπροσανατολισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου