ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ

Μοίρασε το

Οι αποκεφαλισμοί συνεχίζονται διεθνώς. Αλλού σφάζουν ανθρώπους, καταστρέφουν Μνημεία, Ναούς, Αγάλματα (!). Εδώ καίμε (βλ. Μαρφίν), δολοφονούμε ή οδηγούμε σε αυτοκτονία. Παράλληλα αποκεφαλίζουμε ολόγλυφα (ανδριάντες, αγάλματα, προτομές) άλλοτε για οικονομικούς λόγους -πώληση υλικού – και άλλοτε και …. πολιτιστικούς, αισθητικούς ή και τουριστικούς, βανδαλικών επιλογών και προδιαγραφών.

Βεβαίως όλα (συμπεριλαμβανομένων και των ανεπίτρεπτων) επιτρέπονται σε ένα – φερόμενο ως -Κράτος- μπάχαλο του οποίου την εξουσία ενδέχεται σύντομα να διεκδικήσει το ανερχόμενο Κόμμα των μπαχαλάκηδων !… Η …αποσυντεθειμένη πολιτεία μας παρακολουθεί (στα μεσοδιαστήματα που δεν συμμετέχουν άνθρωποί της ) αμέτοχη, αδιάφορη, φοβισμένη, άβουλη, αποσβολωμένη το “θεάρεστο” έργο των βανδάλων.

Χρόνια και ζαμάνια. Στο ίδιο έργο ενεοί / εμβρόντητοι θεατές παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα χωρίς να μπορούμε – ή να θέλουμε – να παρέμβουμε. Θαρρείς και τα συμβαίνοντα λαμβάνουν χώρα κάπου αλλού και, φυσικά, δεν μας αφορούν (;). Η μοναδική μας αντίδραση -κάθε τέσσερα ή λιγότερα χρόνια – είναι εκλογική. Τιμωρούμε … επανεκλέγοντας όσους πολιτικάντηδες ευθύνονται για την διαιώνιση – και επιδείνωση – της όλης αθλιότητας!…

Η ανοχή, η ατιμωρησία, η (ενίοτε) αρρωστημένη προστασία, οι θωπείες, η κατανόηση για τα -δικά μας- παιδιά, τα οποία έχουν έναν ιδιάζοντα τρόπο να εκτονώνονται και να το διασκεδάζουν, οδηγεί σταδιακά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως:

  • Αποκεφαλισμό Αγαλμάτων, Προτομών, Καλλιτεχνημάτων.
  • Ρύπανση / Αμαύρωση Μνημείων, διατηρητέων χώρων και Κτηρίων.
  • Ακύρωση / Αποκεφαλισμό της Δημόσιας Τάξης.
  • Βεβύλωση , Διαπόμπευση, Βανδαλισμοί, Δηώσεις της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
  • Ακρωτηριασμό της αισθητικής μας.
  • Τραυματισμό του Τουρισμού, καθώς και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
  • Οικονομική αιμορραγία αποκατάστασης .
  • Εμπέδωση της εντύπωσης πως όλα επιτρέπονται και όλα συγχωρούνται … περιέργως (Σ.Σ Γράφω περιέργως γιατί σε μια χώρα που μεθοδικά αποχριστιανικοποιείται, οι δράστες εμφανίζουν – αν και Άθεοι , κατά δήλωσή τους – μια υπερεκχειλίζουσα, υπερχριστιανίζουσα αγάπη, κομματάκι επιλεκτική και στοχευμένη προς ομοϊδεάτες συντρόφους , και μια πατρική συγχώρεση δυσεξήγητη, αντιφατική!
  • Ευνουχισμό της Δημοκρατίας και βιασμός καθ’ έξιν και ιδεοληψία. Πόσο πανάκριβα πληρώνουμε το έλλειμμα Παιδείας /Καλλιέργειας!..

Πόσο διαφορετική θα ήταν η συμπεριφορά (ακόμη και των δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα οργισμένων νέων μας) βεβήλωσης, αν κάποιοι, δάσκαλοι, τους είχαν εξηγήσει πως δεν ευθύνονται τα καλλιτεχνήματα και η πολιτισμική μας κληρονομιά, για ό,τι τους ενοχλεί και όποιους εχθρεύονται. Κρίμα!

ΥΓ Το κακό ασφαλώς και θα πρέπει να τερματιστεί. Πως; Με τον ίδιο τρόπο: Με … α π ο κ ε φ α λ ι σ μ ο ύ ς (μεταφορικά) των ευθυνόμενων. Δηλαδή των αποκεφαλιστών αφ’ ενός, και εκείνων των π ο λ ι τ ι κ ά ν τ η δ ω ν που δρουν ως σπόνσορες ή ανεχόμενοι τις θλιβερότητες τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου