ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Μοίρασε το

Απόδειξη:

Ένα χαρτί που πιστοποιεί ότι αγοράστηκε ένα είδος/αγαθό ή ότι έγινε προσφορά μιας παροχής υπηρεσιών.

Πρέπει να φορολογείται: Η φ ο ρ ο δ ο τ ι κ ή δυνατότητα του φορολογούμενου (βλ. Σύνταγμα). Εξυπακούεται, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες του προηγουμένως.

Εδώ -στον ομφαλό της Γης και την μήτρα του παραλογισμού – η φορολόγηση συνδέεται, διαχρονικά, μόνον με τις εκάστοτε εισπρακτικές ανάγκες του -φ ε ρ ό μ ε ν ο υ ως -Κράτους. Όχι των πολιτών, οι οποίοι συναποτελούν το Κράτος (!).

Ανάλογα με αυτές, τις ανάγκες, κάθε χρόνο …. προσθαφαιρούνται, μαγειρεύεται το ποιές αποδείξεις θα υπολογίζονται και ποιές όχι. Αυτό, εκτός από αδικαιολόγητα παράλογο, είναι βαθύτατα ανήθικο και εξόχως άδικο.

1. Όλες οι αποδείξεις αγορών/δαπανών θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν, επειδή ακριβώς … έγιναν. Χωρίς εξαιρέσεις!

2. Αν διέθεταν στοιχειώδη νοημοσύνη οι … περινούστατοι αυτοθαυμαζόμενοι εξουσιαστές μας, καθώς και οι μανδαρίνοι της “Κρατικής μηχανής” θα καταλάβαιναν ότι έτσι θα αντιμετώπιζαν ένα σημαντικό μέρος της φοροδιαφυγής. (Σ.Σ Τα άλλα αφορούν στην πάταξη του λαθρεμπορίου, των καρτέλ, των μεσαζόντων κ.ο.κ).

3. Οι δυσθεώρατοι συντελεστές (ΦΠΑ) οδηγούν σε απώλεια εσόδων λόγω αυξημένης συναλλαγής προς φοροαποφυγή αμφοτέρων των συναλλασσόμενων.

4. Ορισμένες αποδείξεις επαγγελματικών κλάδων που θεωρούνται ότι πρωταγωνιστούν σε φοροαποφυγή και φοροκλοπή θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, με τους εξής τρόπους:

α. Να ελαχιστοποιηθεί ο ΦΠΑ τους.

β. Να διπλασιάζεται /τριπλασιάζεται η κάθε απόδειξη στον υπολογισμό της έκπτωσης /αφαίρεσης. Αυξημένη εκπτωτική φορολογική αξία.

γ. Να μπαίνουν σε κλήρωση με υψηλό κέρδος ειδικά αυτές οι αποδείξεις.

δ. Να γίνει συστηματική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ώστε να ζητεί αποδείξεις.

ε. Να επιβραβεύεται – οικονομικά, όποιος υπεύθυνα καταγγείλει την μη έκδοση απόδειξης κάποιου.

Κοντολογίς να δημιουργηθεί κλίμα και προϋποθέσεις αναστροφής νοοτροπίας: Ο πολίτης να μην έχει τίποτα να χάσει ζητώντας απόδειξη. Αντίθετα να έχει κίνητρο πολλαπλού κέρδους, αν ζητήσει και την πάρει.

ΥΓ Οι εξουσιαστές μας εμφανίζουν πολυσχιδές έλλειμμα:

Διανοητικό, ηθικό, δικαίου, δημοκρατικότητας, όρασης και ακοής. Δεν διαβάζουν τι προτείνουμε (όπως πχ εγώ που το συνηθίζω) ή τι λέγεται /συνιστάται από ειδικούς και μη.

Δίνουν την εντύπωση (πολιτικά) δυσλεκτικών ατόμων!……

Τόση μπουνταλοσύνη , ξεροκεφαλιά, καταντά αξιοθρήνητη. Απόδειξη ανεπάρκειας! Μη συνυπολογιζόμενη, κακώς εξαιρούμενη, αφού θα μπορούσε – λόγω μεγέθους – να αυξήσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου