ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Μοίρασε το

Μία … “νέα / αναπαλαιωμένη ΣΟΚΑ (=Σοσιαλιστική Κεντροαριστερά) είναι προ των -κομματικών – πυλών.

Ως … αναγκαιότητα σωτηρίας της Πατρίδας. Αν μη τι άλλο, συγκινητικό ακούγεται! Το (νέο;) κόμμα “θα σώσει -ως … κεντροαριστερός προοδευτικός Μεσσίας – την Ελλάδα”.

Απορία: και πάλι; Αν ναι, με την ίδια καταστροφική ένταση και στην ίδια έκταση; Αρκετός κόσμος του “Αριστερού” (;) χώρου που αισθάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να του προσφέρει όραμα και προοπτική, ελπίζει πως τώρα, εκεί, ίσως βρει το δικό του λιμάνι παρηγοριάς.

Δυστυχώς η πρώτη μάζωξη όσων προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ειλικρινά – ή να αυτοπροβληθούν επ’ ευκαιρία – απογοήτευσε. Τι να αναστηλώσεις / ανακαινίσεις / αποκαταστήσεις με αυτούς που παραβρέθηκαν. Απογοήτευση! Εικόνα (χαρωπού;) μνημόσυνου! …

Δεν θα είχε νόημα να σταθώ στα πεπραγμένα των αλήστου μνήμης αυτών ατόμων. Δεν χρειάζεται να θυμίσω τις τεράστιες (συν) ευθύνες τους στο κατάντημα του Τόπου.

Ούτε θα σχολιάσω το θράσος της επανεμφάνισης, το θριαμβευτικό ύφος, τα λόγια (αυτο) στήριξης τους, τα (κ)οπαδικά χειροκροτήματα που -άγνωστο γιατί- εισέπραξαν ορισμένοι κραυγαλέα αποτυχημένοι και παντελώς ανίκανοι (!)..

Θα επισημάνω μόνον το εξής:

Πιστεύει άραγε η παρούσα κα αρχηγός της προσπάθειας, ότι θα συγκινηθεί ο κόσμος των … λωτοφάγων ιθαγενών από την … “νέα Aλλαγή”, το σύγχρονο “ΑΛΛΑΓΟΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ” με το οποίο θα ταΐσουν το πόπολο κάποιοι τελειωμένοι, στη συνείδηση του λαού καταδικασμένοι;

Αν όντως κάτι τέτοιο πιστεύει τότε φιλικά θα της συνιστούσα να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Κάθε τι πραγματικά νέο, δυναμικό, φρέσκο, ξεσηκωτικό δεν φτιάχνεται με παλιά σιτεμένα και σαπισμένα πρόσωπα ή υλικά κατεδάφισης.

Ακούω τον αντίλογο: “Μα, έτσι δίνεται η εικόνα της συστράτευσης, της συμμετοχής όλων, παλαιών και νιόφερτων ώστε να δοθεί πανηγυρικός τόνος. Θα ρωτήσω-σκεπτικά – : Πανηγυρικός ή για τα … πανηγύρια (… τόνος σανού ή ΚΟΜΜΑΤΟΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑΣ);

ΥΓ Η αναπόφευκτη φθορά της Συγκυβέρνησης δημιουργεί, αντικειμενικά, κενό στον ΚΟΜΜΑΤΟΧΩΡΟ το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί. Τελευταία συνωθούνται και αυτοπροτείνονται αρκετοί νέοι ηγέτες /σωτήρες . Επόμενο είναι.

Αν και μου είναι παγερά αδιάφορο πως και από ποιούς καλύπτεται ο κάθε “χώρος”, για λόγους ορθολογικούς, νοικοκυρέματος, τάξεως, θα τους συμβούλευα να προσπαθήσουν να αφυπνιστούν οι της παλαιοκομματικής (το … παλαιολιθικής ταιριάζει γάντι) αντιλήψεως πολιτικάντηδες ώστε να αποφεύγουν να :

– Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

– Συνεχίζουν την αυτογελοιοποίησή τους .

(Προφανώς επειδή δεν έχουν αντιληφθεί απολύτως τίποτα , ή δεν τους αγγίζει /δονεί τίποτα)!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου