ΑΜΦΟΤΕΡΟΒΑΡΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

Μοίρασε το

Κάποτε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο αντιμετώπισης αλλήλων.

Οι προπηλακισμοί, οι ονειδισμοί, οι – λόγω και έργω – εξυβρίσεις, η ρίψη αντικειμένων, καθώς και οι χειροδικίες δεν είναι ασφαλώς το ενδεδειγμένο μέσο /τρόπος επικοινωνίας πολιτισμένων ανθρώπων.

Βέβαια εμείς βιώνουμε την (πολυ) πολιτισμικότητα των κομματικοποιημένων συμπολιτών μας η οποία συνάδει απολύτως με όσα ανεπίτρεπτα συμβαίνουν.

Τα γράφω αυτά με αφορμή τα τελευταία θλιβερά επεισόδια που έγιναν σε διαδήλωση, με θύματα δύο Υπουργούς της Συγκυβέρνησης.

Η εικόνα των δύο, λουσμένων – κυριολεκτικά- με καφέδες και άλλα υγρά απογοητεύει.

Πολλοί- ιδίως αντίπαλοι /αντιπολιτευόμενοι της Συγκυβέρνησης χάρηκαν, διακωμώδησαν, χλεύασαν, απήλαυσαν το συμβάν.

Φοβούμαι ότι κάνουν σοβαρό λάθος. Αύριο θα βρεθούν δικά τους στελέχη στην ιδία θέση.

Και, φυσικά, δεν αποτελεί κατανόηση και δικαιολόγηση για τους παρεκτραπέντες διαδηλωτές , ο ισχυρισμός ότι αμφότεροι οι κ. κ Υπουργοί απέτυχαν ή ήταν προκλητικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ή επειδή θεώρησαν πως η Κυβέρνηση τους ενέπαιξε / κορόιδεψε. Χρησιμοποίησα (στον τίτλο) τον όρο: “Αμφοτεροβαρείς … ” επειδή:

Δεν ήταν μόνον ανάρμοστη η συμπεριφορά του κόσμου, αλλά και των κ. κ Υπουργών -λόγω της εκεί παρουσίας τους.

Δεν κατόρθωσα ποτέ να αντιληφθώ ή να υιοθετήσω αυτή την … “ελεύθερη”, “Δημοκρατική Υποχρέωση” (;) της εμφάνισης κομματανθρώπων σε διάφορες εκδηλώσεις /διαδηλώσεις /συναθροίσεις / συλλαλητήρια κοινωνικών ομάδων .

Τι ακριβώς κάνουν εκεί (εκτός από το να προσπαθούν να προσποριστούν κομματικά και προσωπικά οφέλη προβολής) οι βουλευτές των διαφόρων κομμάτων δεδομένου ότι:

– Οι εκάστοτε – Κυβερνώντες, έχουν την δυνατότητα , ως Εκτελεστική Εξουσία, να δώσουν λύσεις. Άρα δεν υπάρχει σοβαρός λόγος που να δικαιολογεί την παρουσία τους σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες κ.ο.κ.

– Οι -εκάστοτε – αντιπολιτευόμενοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι η πρόθυμη παρουσία τους και η υιοθέτηση κάθε λαϊκής απαίτησης (επειδή στρέφεται εναντίον της Κυβέρνησης ) είναι μεγάλο λάθος και θα το βρουν μπροστά τους αύριο, όταν έρθουν οι ίδιοι στην εξουσία.

Λαϊκά θα το “λουστούν”. Όπως συνέβη στους δύο κυρίους.

Και δεν θα είναι μόνον καφέδες, αλλά το τσουνάμι οργής , αποδοκιμασίας, εκλογικής συντριβής. Κάτι που επαναλαμβάνεται – εναλλακτικά – εδώ και δεκαετίες.

Αλήθεια τι ρόλο παίζει το Κοινοβούλιο; Δεν μπορούν συζητώντας εκεί να διευθετήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Εξάλλου δεν τους λείπουν οι μεταξύ τους εντάσεις (sic) εντός του ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ , ποιός ο λόγος να διαπληκτίζονται και εκτός;

Έλα ντε!…

ΥΓ Ένα από τα ΑΕΙΖΗΤΟΥΜΕΝΑ (Αεί =πάντοτε, ζητούμενα) είναι και η συνειδητοποίηση του ρόλου του καθενός σε τούτη την κοινωνία και στο πολίτευμά μας -είτε το συμπαθούμε ή το αντιπαθούμε.

Όταν οι πολιτικοί γίνονται (συν) διαδηλωτές και οι πολίτες επιβάλλουν τις όποιες “τιμωρίες” νομίζουν, τότε … το παιχνίδι χάνεται.

Στην Πατρίδα μας έχει – ανεπιστρεπτί ; – χαθεί εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς με (αναλογική) συνευθύνη αμφοτέρων !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου