ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

Μοίρασε το

Τελικά φαίνεται πως όντως είμαστε …. “σπίρτα αναμμένα”/ πανέξυπνοι / μοναδικοί/ ανεπανάληπτοι. Για γέλια και για κλάματα. Που ακούστηκε πως ένα τεράστιο θέμα όπως αυτό της Παιδείας θα το συζητούσαν … “προ ημερησίας Διατάξεως” σε μία συνεδρίαση. Και αυτή όχι ολόκληρη αφού απασχολήθηκαν και με θέματα διαφθοράς, διαπλοκής, τηλεοπτικών αδειών, κ. α!

Αν είναι δυνατόν! Και όμως είναι … λόγω σοβαρότητας, υψηλού IQ και ισχυρής βούλησης να γίνει επιτέλους κάτι για τον χρονίως νοσούντα Μεγάλο Ασθενή, την Παιδεία μας.

Ήταν όμως τέτοια η ταχύτητα αντιμετώπισης, που όχι μόνο τακτοποιήθηκε (Σ.Σ Άγνωστο το πως) το όλο ζήτημα, αλλά περίσσεψε και χρόνος ανταλλαγής φιλοφρονήσεων αναφορικά με τα πτυχία των κ. κ Αρχηγών, καθώς και το πως – με ποιό τρόπο ο καθένας τους τα κατέκτησε / απέκτησε.

Επίσης μάθαμε ποιοί στέλνουν τα βλαστάρια τους σε ιδιωτικά σχολεία, ενώ τα …… μάχονται επειδή είναι – κατά δήλωσή τους βέβαια – υπέρ των Δημοσίων σχολείων και, πάντα, υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος.

Αυτά τα ελάχιστα ενδεικτικά, δείχνουν ότι ο (μη κουτόφραγκος) Νεοέλληνας ΕΘΝΟΓΟΝΕΑΣ είναι -διανοητικά, ηθικά και από πλευράς αποτελεσματικότητας – έτη φωτός μπροστά από κάθε άλλον.

Χρόνια και χρόνια διέθεσαν – απασχολώντας ειδικούς και αρμοδίους – άλλες χώρες για να κάνουν την εκπαιδευτική τους μεταρρύθμιση. Εμείς το κάνουμε (μαζί και με άλλα άσχετα θέματα) μέσα σε μία (1) συνεδρίαση! Επικράτησε ενθουσιασμός στη αίθουσα της Βουλής.

Άλλοι χειροκροτούσαν, άλλοι αγκαλιάζονταν, άλλοι χόρευαν …..τσάμικα. Ο Υπ/γος Παιδείας αναφώνησε με κατάνυξη Αλληλούια! (Σ.Σ Δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί -ήδη ελέγχεται – η πληροφορία πως, ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του Κοινοβουλίου, για το επίτευγμα, που ομόφωνα αποφάσισε να ντυθεί “παπαδάκι” ο κος Υπ/γος Παιδείας και να χτυπήσει ο ίδιος τις καμπάνες χαρμόσυνα την προσεχή Κυριακή.

Αν βέβαια συγκατατεθεί σε αυτό και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος).

Λύθηκε λοιπόν (δια παντός; οριστικώς και αμετακλήτως) το πρόβλημα της Παιδείας.

Εντός της εβδομάδος, τελειώνουν και τα θέματα: Διαφθοροδιαπλοκής, τηλεοπτικών αδειών, μαθήματος Θρησκευτικών και – ενδεχομένως μεταμεσονυκτίως – να ρυθμιστεί και το λαθροπροσφυγομεταναστευτικό.

Ψέκασαν, σκούπισαν, τελείωσαν.

Όσο για εμάς, μας αποβλάκωσαν, μας αποτέλειωσαν.

ΥΓ Όταν, προ καιρού, έγραφα ότι οι τέως “Πολιτικοί διασκεδαστές μας” έχουν εκφυλιστεί / μεταλλαχτεί σε “Κομματικούς ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ” νομίζατε πως αστειεύομαι ή υπερβάλλω.

Ακόμη το πιστεύετε;

Αν ναι … ξαναψηφίστε τους (από ευγνωμοσύνη για το θέαμα που προσφέρουν, αλλά – κυρίως – για την αποτελεσματικότητα τους). Γιατί μπορεί να είστε εύπιστοι /αφελείς, αλλά, σε καμιά περίπτωση, αχάριστοι!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου