ΑΚΡΙΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Μοίρασε το

Είναι αυτονόητο πως πρέπει όλοι – από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο πολίτη – να σεβόμαστε και να πειθαρχούμε στις Δικαστικές αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων , αν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε καθεστώς ανομίας.

Ασφαλώς και οι (ανθρώπινες) αυτές αποφάσεις ενδέχεται να μην είναι πάντοτε – και σε όλους – αρεστές, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ενδείξεις ή αποδείξεις ότι σημειώνεται επηρεασμός / κομμματοεξάρτηση της (ανεξάρτητης )Δικαστικής, από την Εκτελεστική Εξουσία.

Τελευταία μια άλλη, ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΡ παραθεωρήθηκε από τη Συγκυβέρνηση.

Στο ΣτΕ έκρινε πως ήταν παράνομη η συνολική διαδικασία και αντισυνταγματικός ο νόμος της Κυβέρνησης. Δηλαδή αποκατέστησε την νομιμότητα, όπως είχε καθήκον να πράξει.

Ούτε: «Ριφιφί» έγινε, ούτε «άρπαξε τα χρήματα των φτωχών και τα έδωσε στους πλούσιους» όπως ανεύθυνα, άδικα και ανόητα το κατηγόρησαν.

(Σ.Σ Στο κείμενό μου : «Κωδωνισμός» είχα κάνει παραίνεση προς τους Δικαστές να μην επηρεαστούν, κάτι που έπραξαν κατά πλειοψηφία 14/11).

Κατά την άποψη μου κακώς οι Κυβερνώντες ενοχλήθηκαν, χολώθηκαν υπερβολικά και αντέδρασαν βίαια, επειδή προφανώς την εξέλαβαν ως απόρριψη της –απόλυτης; – εξουσίας τους από το ΣτΕ.

Απειρία, αλαζονεία, άγνοια του διαχωρισμού των εξουσιών, ατζαμοσύνη ή αχαλιναγώγητη συναισθηματική αντίδραση (αντί λογικής αντιμετώπισης /ψύχραιμης παραδοχής- αποδοχής των αποφάσεων του καθ’ ύλην αρμοδίου Δικαστηρίου);

Πήραν το ζήτημα … προσωπικά (;) και συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που τους εξέθεσε.

Έπληξαν το κύρος το δικό τους, αλλά και εκείνο της Δικαιοσύνης!…

Αν το Κ.Σ = Κομματικό Σύστημα (πρώην Π.Σ =Πολιτικό Σύστημα) απεχθάνεται τις ανεξάρτητες αρχές, τότε να αλλάξει το Σύνταγμα και να τις καταργήσει. Ας βρει ….. υποκατάστατα ή ας (εγκατα)στήσει …. παραρτήματά της (όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες με τον κομματικοποιημένο Συνδικαλισμό) σε όλους τους χώρους: ΕΣΡ, Δικαιοσύνη, Ένοπλες Δυνάμεις, Μίντια κ.ο.κ).

Εκείνο το οποίο δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό, αποδεκτό, είναι η υποκρισία και ο –δήθεν – σεβασμός στις άλλες Αρχές και στους πολίτες.

Ανοίκειες προσπάθειες επηρεασμού της Δικαιοσύνης γίνονταν πάντοτε, με διαφορετικό – εκάστοτε – τρόπο (προώθηση στα ανώτατα αξιώματα, εκβιασμοί , αποκαλύψεις της ιδιωτικής ζωής, δωροδοκίες, μισθολογικές αυξήσεις κ.ο.κ).

Άξιο προσοχής είναι και το γεγονός ότι οι Κυβερνώντες ορισμένες φορές –όπως και πρόσφατα με την απόφαση δικαίωσης των ενστόλων – ……αρνούνται προκλητικά και αυταρχικά, ή καθυστερούν ετσιθελικά, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, παρανομούντες ανεπίτρεπτα και ανερυθρίαστα (!). Ταυτόχρονα και υποκριτικά δηλώνουν πως «σέβονται, τιμούν, συμμορφώνονται και πειθαρχούν στις αποφάσεις της (Αδέσμευτα Κομματοδεσμευμένης;) Δικαιοσύνης.

Υποθέτω πως δεν εντάσσεται στα πλαίσια του σεβασμού του ΣτΕ η απόφαση της Συγκυβέρνησης για χορήγηση …. προσωρινών αδειών, μέχρις ότου ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΣΡ.

Αδικαιολόγητη βιασύνη, περίεργη ανυπομονησία, ή ….;

Σκέφτηκαν τι θα συμβεί αν υπάρξουν προσφυγές από τους νέους, προσωρινά θιγόμενους.

ΥΓ «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο (εννοώ … ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Σύντροφοι) της Δανιμαρκίας»!…..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου