ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ

Μοίρασε το

Σε κάθε βήμα που κάνουμε στη ζωή, σε κάθε σημαντική απόφαση που παίρνουμε, σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε πρέπει να ανταποκρινόμαστε με επίγνωση, σχέδιο και πάθος. Αυτές θαρρώ είναι οι τρεις λέξεις που συνδυάζουν αρμονικά τον συναισθηματισμό με τον ρεαλισμό, αυτές είναι οι τρεις κινητήριες δυνάμεις της Υποψηφιότητάς μου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βύρωνα.

Επίγνωση της ευθύνης και του «νέου» ρόλου της Αυτοδιοίκησης ως καθοριστικού φορέα κοινωνικής ευθύνης και τοπικής οικονομικής ανάπτυξης. Ενδεικτικά, το νεό ΕΣΠΑ καθώς και το νέο Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο για την περίοδο 2014 -2020 θα διατεθούν στους πολίτες μέσω των δομών της Αυτοδιοίκησης.

[quote text_size=”small”]

Επομένως, χρειαζόμαστε σχέδιο για το Βύρωνα, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις διαθέσιμες εθνικές και Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, με σκοπό πρωτίστως να μη μείνει ούτε ένα πολίτης χωρις φαγητό, φάρμακα, περίθαλψη και εκπαίδευση.

[/quote]

Επίσης, πρέπει να στηρίξουμε την Κοινωνική και Οικολογική τοπική Οικονομία που επιβραβεύει τον εθελοντισμό, δημιουργεί θέσεις εργασίας για τις ευπαθείς ομάδες, υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα των νέων, επιμορφώνει τους ανέργους πολίτες και προωθεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανακύκλωση ως δράσεις κοινωνικής και οικονομικής ανταπόδοσης. Τρίτον, να αναδείξουμε ένα ηλεκρονικό και ανοικτό σύστημα διοίκησης που επιτρέπει τη συμμετοχή του δημότη στη διαβούλευση των προβλημάτων και τον έλεγχο των αποφάσεων, βελτιώνοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Μπορούμε; Μπορούμε να αναδείξουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αποφασιστικό και αποτελεσματικό εκφραστή της Αποκεντρωμένης Ελλάδας που σέβεται την τοπική διαφορετικότητα, προωθεί την αλληλεγγύη και συνέργεια, λογοδοτεί στους δημότες, υποστηρίζει την καινοτομία και αναδεικνύει την οικολογία ως ανταγωνιστικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα; Μπορεί ο Βύρωνας να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης που παίρνει «θέση» στην καθημερινή υποβάθμιση της ζωή μας; Ξεκάθαρα Μπορούμε. Απαιτούνται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, ταλέντο και εμπειρία. Για αυτό ένας νέος επιστήμονας συμμετέχει με πάθος σε αυτή τη μάχη για το Μέλλον, γιατί τον Αφορά. Απαιτείται όμως συνειδητή Συμμετοχή που θα παίρνει θέση στις προκλήσεις της κοινωνίας μας και όχι απλά θα «γεμίζει» το ψηφοδέλτιο. Για αυτό και η συστράτευσή μου με τη Δύναμη Ελπίδας και τον Αλέξη Σωτηρόπουλο, υποδεικνύει μία συνειδητή επιλογή Γνώσης των προβλημάτων του Βύρωνα, Σχεδίου και Ικανότητας για την επίλυσή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου