ΦΙΛΙΑ: ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ Ή ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Μοίρασε το

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, θέλησα να αναζητήσω τη λέξη φιλία… Εμφάνισε λοιπόν ότι Φιλία είναι η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Πόσο εύκολο όμως είναι η θεωρία που τα περιγράφει τόσο όμορφα και ροδοκόκκινα να γίνει πράξη στην καθημερινότητα ;! Ίσως και να μην είναι … Οι περισσότεροι έχουμε πολλούς φίλους ,φίλους για καφέ, φίλους για ποτό , για βόλτα, για σινεμά .. ποιοι όμως είναι εκείνοι που άξια φέρουν τον τίτλο τους ;! Ποιοι είναι εκείνοι που είναι φίλοι για ζωή;!

[quote text_size=”small”]

Ο φίλος έρχεται στη ζωή να μας αποδείξει ότι είναι ένας συγγενής από επιλογή μας…

[/quote]

Να είναι μαζί μας τόσο στις όμορφες στιγμές μας όσο και στις άσχημες κι σε αυτές τις άσχημες λίγο περισσότερο! Να μας στηρίζει στις επιλογές μας και να μην εξαφανίζεται όταν δεν τις επικροτεί , να μας θυμίζει το σωστό και το λάθος, να υπάρχει αλληλοσεβασμός και κυρίως αλληλοθαυμασμός! Δυστυχώς ή ευτυχώς όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν και οι δυο … Σε μια φιλία πρέπει να υπάρχει χώρος και χρόνος να εκφραστούν κι ολοι.

Αν έχετε βρει την αληθινή φιλία φροντίστε να είστε σωστοί και να αντέχετε στις τρικυμιές του χρόνου. Να αγαπάτε , να το δείχνετε και να είστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Γιατί η φιλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και δηλώνει υγιέστατη προσωπικότητα.
Και να θυμάστε …

Αληθινός Φίλος είναι εκείνος που σε σηκώνει ψηλά στον ουρανό όταν τα δικά σου φτερά ξεχνούν πώς πετάνε …

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου