ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ

Μοίρασε το

Ανοιξα τον Μπαμπινιωτη, ανοιξα ολα τα λεξικα, googlαρα απο δυο pc μηπως και ειναι χαλασμενο το δικο μου, ψαχνοντας να βρω εστω και μια αντιστοιχια της εννοιας με αυτο που βιωνουμε αιωνες τωρα…Πουθενα. Που πας ξυπολυτος ρε κοπανε?

Ετσι για πλακα το εκανα και για να εκνευριστω ακομα περισσοτερο μαλλον.

Με βαζει να σκεφτω τους λογους,σιγουρος πως δεν ειναι τυχαιο και ακομα πιο σιγουρος πως δεν ειναι για καλο.Βλεπω λοιπον μια δημοκρατια που γεννηθηκε απο εξυπνους-πονηρους και συντηρειται απο ηλιθιους. Το τρομακτικο ειναι οτι στατιστικα ακομα και στις μερες μας,οι ηλιθιοι ειναι πολυ περισσοτεροι απο τους πονηρους και ακομα δεν εχω αποφασισει και ποιος ειναι ο πιο επικινδυνος… Εδω επικαλουμαι την ιατρικη και το οτι πρωτα βγαζεις το αντιδοτο και μετα τον ιο και ξεαγχωνομαι λιγο.

Μια δημοκρατια με αυτονοητο το δικαιωμα της επιλογης αναμεσα στο να σε γαμησουν λιγο η πολυ, το δικαιωμα της εκλογικης σου γνωμης αναμεσα στον καλυτερο επιβητορα και την ψευδαισθηση της ελεγχομενης παντα ελευθεριας σου, με αποτελεσμα εαν δεν ανηκεις σε μια απο τις δυο αυτες κατηγοριες ανθρωπων να καταφυγεις αργα η γρηγορα μα με μαθηματικη ακριβεια στην παρανομια εως και την βια και να βαφτιστεις αυτοματα περιθωριακος και εκ των πραγματων αντιδημοκρατης.

Μια δημοκρατια γεματη ταμπελες και λογοπαιγνια,κανοντας το αυτονοητο αδιανοητο,το δικαιωμα διλλημα,την υποχρεωση υποχρεωση και την γνωμη περιττη και ανουσια.

Το επομενο βημα λοιπον ειναι να βρω εναν εφικτα αποτελεσματικο τροπο αντιμετοπισης αυτου,σιγα μην τον βρω εγω,η εστω το γιατι. Φανταζει δυστυχως μπροστα σε αυτη τη δημοκρατια,λαμπροτερος και σιγουρα πιο ξεκαθαρος ακομα και ο κομμουνισμος ακομα και ο ναζισμος.Το “γιατι” απανταται μαλλον μονο με μια λεξη. Ανθρωπος. Βαριες κουβεντες αλλα αυτο που ζουμε δεν θελει πολυ νουνου για να καταλαβουμε οτι ειναι ο απολυτος εκμηδενισμος αξιοπρεπειας, δικαιωματος,επιλογης,συμμετοχης,της υπαρξης της ιδιας.Η γνωση ειναι μια καλη αρχη αλλα και αυτη ελεγχομενη ειναι πια.Ελπιδα ειναι οτι το εξυπνο πουλι απο την μυτη πιανεται αλλα αυτο μπροστα στο θηριο που εχουν χτισει προυποθετει μια επανασταση ανευ προηγουμενου.Μισες δουλειες εχουν ημερομηνια ληξης φρεσκου γαλακτος…

Καταληγω λοιπον στο απλο.Στο απλο που παντα ηταν η λυση στο καθε αδιανοητο αλλα παντα το πιαναμε τελευταιο.Σε αυτο το “γιατι” που ακομα και γω,ενας ψιλοαληταρας που πινει μπαφους την ωρα που γραφει,γεματος tattoo και που δεν αρνειται οτι τον παιζει που και που,οταν περναω απο την Ηρωδου Αττικου και κοιταω τον Παρθενωνα,δακρυζω…

Τα γουρουνια ζουνε στην λασπη και μεις στην δημοκρατια γιατι λεει τα γουρουνια διαλεξαν πρωτα…-

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου