Ανήκω στους πολλούς ή στους λίγους κ. Τσίπρα;

Ο Λάμπρος Ροϊλός επιχειρηματολογεί επί του συνθήματος του κ. Τσίπρα ότι η πολιτική του αποβλέπει στους πολλούς, και πόσο λάθος και διχαστική είναι αυτή η τοποθέτηση. new deal

Μοίρασε το

Ο Λάμπρος Ροϊλός επιχειρηματολογεί επί του συνθήματος του κ. Τσίπρα ότι η πολιτική του αποβλέπει στους πολλούς, και πόσο λάθος και διχαστική είναι αυτή η τοποθέτηση.


Με την επαναλαμβανόμενη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είναι εδώ για τους «πολλούς», και συνεπώς ότι υποστηρίζει τους «πολλούς», προβληματίστηκα.

Σε ποιους ανήκω εγώ; Αν π.χ. έχω μια μικτή σύνταξη 1100 €, είμαι στους λίγους; Αφού οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα έχουν ενδεχομένως μικρότερη; Αφού επέλεξε να μου δώσει 13η σύνταξη όχι στο 100% (όπως θα έπρεπε να είναι μια 13η ), ούτε 50%, άλλα 30%, τότε, θα πρέπει να είμαι στους λίγους. ( Το αν βέβαια το 30% στην πράξη έγινε 21% αυτό είναι μια άλλη ιστορία.)

Αν είμαι στους «λίγους», τότε συγκρινόμενος με άλλους συνταξιούχους των 500 €, που όμως έχουν αυτοί ή οι γυναίκες τους και άλλα πολλαπλάσια εισοδήματα από άλλες πηγές, τι με κάνει αυτό; Να ξανα-κατατάσσομαι στους «πολλούς»; Και αυτοί στους «λίγους»; Ίσως να είμαι και από τους λίγους των «πολλών». Με έχετε μπερδέψει κε Τσίπρα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι των 1500 € συγκρινόμενοι με τους αμειβόμενους σε αντίστοιχες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα των 1000 € είναι οι «λίγοι» και του ιδιωτικού τομέα, είναι οι «πολλοί»; Τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους πρώτους;

Αν την εποχή προ ΣΥΡΙΖΑ, ήμουν στους «λίγους» λόγω υψηλών αποδοχών από μια ιδιωτική επιχείρηση ή από ανεξάρτητο επάγγελμα, αλλά εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης, αδυναμίας χρηματοδότησης, μεγάλων εισφορών και λοιπών γραφειοκρατικών δυσκολιών, που μου επέβαλε η πολιτική του, βρέθηκα εισοδηματικά μεταξύ των «πολλών». Σε ποιους ανήκω τώρα; Έπρεπε να με κατεβάσει στους «πολλούς» για να με υποστηρίξει; Για να αρχίσει να μου δίνει πάσης φύσεως επιδόματα και βοηθήματα, ξεζουμίζοντας τους υπολοίπους;

Αν πάλι με κατατάσσουν στους «λίγους», από πλευράς ενδιαφέροντος και βοήθειας της Ελληνικής πολιτείας, θα με βάλουν κάτω και από τους Ασιάτες μετανάστες που ασφαλώς κατατάσσονται στους «πολλούς»;

Πόσοι θεωρούνται «πολλοί» κατά τον κ. Τσίπρα; Και ποιοί;

Ποιο είναι το κριτήριο για την επιλογή των «πολλών»; Είναι το εισόδημα; Η περιουσία; Η ιδεολογία; Ή το να ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κάποια στιγμή είχε ειπωθεί από κάποιους σε αυτό το κόμμα (όταν ρωτήθηκαν για την μεσαία τάξη που δοκιμάστηκε στα χρόνια τους): «Μα αυτοί δεν είναι πελάτες μας». Ήταν λοιπόν στόχευση, να πάει μέρος της μεσαίας τάξης στους «πολλούς»; Για να γίνουν πελάτες τους και να χρήζουν πάσης φύσεως επιδομάτων; Το αναγνώρισε άλλωστε και ο κ. Τσακαλώτος ότι έπληξε την μεσαία τάξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν κάτι αναπόφευκτο.

Στόχος ή όχι, αυτό κατάφεραν. Να σπρώξουν τους μεσαίους προς τα κάτω και να τους κάνουν «πολλούς».

Έλα όμως, που πολλοί από τους «πολλούς» έχουν μυαλό και μνήμη. Έχουν μεν ανάγκη τα ευρώ για να φάνε, αλλά σανό δεν τρώνε. Γνωρίζουν ότι από τους «λίγους» τους πήγε στους «πολλούς». Ξέρουν ότι η κυρία Παναγοπούλου και ο κ.Σαβίδης δεν ανήκουν στους «πολλούς» αλλά στους «λίγους», και ότι γι’ αυτούς και κάποιους άλλους ο κ. Τσίπρας θα κάνει την εξαίρεση.

Το 23,4% που πήρε ο κ. Τσίπρας στις Ευρωεκλογές είναι οι «πολλοί» ή οι «λίγοι»;

Το ποσοστό αυτό με αποχή 41,3% που υπήρξε, ανάγεται μόλις στο 13,95% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Αυτοί είναι οι «πολλοί» που τον στηρίζουν και τους στηρίζει; Ή οι «πολλοί» είναι το, 76,24% που ψήφισαν και τον αποδοκίμασαν;

Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, αφού σπάνια το πρώτο κόμμα ξεπέρασε ποτέ το 40%, ποιοι είναι οι «πολλοί», το 23,76% του ΣΥΡΙΖΑ ή το 33,11% της Ν.Δ.; Γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει ακόμα ψευδαισθήσεις, και από το σοκ του αποτελέσματος να συγχέει το πολύ με το λίγο, όπως τις 180 μοίρες με τις 360 μοίρες. (Όπως εκάστοτε τον βολεύει). Σπέρνοντας σε κάθε περίπτωση την διχόνοια μεταξύ των «πολλών» και των «λίγων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περί αυτών, με μια και μόνο δήλωση του έκανε «Ρουά-ματ», δείχνοντας την γύμνια του περί «πολλών» διχαστικού συνθήματος: «Εγώ θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε, «όλοι με ενδιαφέρουν».

Των «πολλών» και των «λίγων» προσθέτω εγώ, γιατί όλοι είμαστε Έλληνες και για να πάει η Ελλάδα μπροστά, πρέπει όλοι να βοηθηθούμε, όχι μόνον οι «πολλοί» κ. Τσίπρα, όποιοι και αν είναι αυτοί που εννοείτε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου