Όταν σιωπηλός έσπασε τη σιωπή του

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος περιγράφει τι συνέβη όταν ο σιωπηλός έσπασε την σιωπή του. Στο κάδρο του απεικονίζεται ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος λίγο πριν την κύρωση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να παρέμβει. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος περιγράφει τι συνέβη όταν ο σιωπηλός έσπασε την σιωπή του. Στο κάδρο του απεικονίζεται ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος λίγο πριν την κύρωση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να παρέμβει.


Επιτέλους … “μίλησε” με καθυστέρηση περίπου 10 ετών (;). Μιράκολο /θαύμα, απρόσμενο. Πάντως  πολυαναμενόμενο.Βέβαια -και πάλι- δεν ακούστηκε η φωνή του, απλώς έγραψε και … περιέγραψε συνοπτικά τα τεκταινόμενα (Συμφωνία Πρεσπών). Αναφέρθηκε:

Στην ακρίβεια της ομιλίας της τότε κας Υπουργού Εξωτερικών.

Στην μη αξιοποίηση της απόφασης της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου.

Στην αδικαιολόγητη βιασύνη της νυν Κυβέρνησης.

Στην έλλειψη σεβασμού στις ανησυχίες του ελληνικού λαού.

Στο ότι τα σημαντικά εθνικά θέματα, δεν πρέπει να οδηγούν σε διχαστικό κλίμα. (Σ.Σ ποιός διαφωνεί; Ποιός αγνοεί αυτά τα χιλιοειπωμένα. Σε ποιούς άραγε απευθύνεται; Κρούει ανοιχτές θύρες ή κομίζει γλαύκα εις Αθήνας; ).

Επισημάνσεις:

1. Η πράγματι … αποστασιοποιημένη /αφ’ υψηλού /ακαδημαϊκών προδιαγραφών θέαση εθνικού ζητήματος, ούτε συνιστάται ούτε προσφέρει.

2. Ο χρόνος εκδήλωσης -στο παρά ένα – είναι ανεκδοτολογικών προδιαγραφών.

Όταν ο σιωπηλός έσπασε την σιωπή του

3. Αλήθεια ήταν η μακροχρόνια σιωπή του δικαίωμα του; Κατά την εκτίμηση μου όχι. Θα ήταν αν μετά την αποχώρηση του από την Πρωθυπουργία και την Αρχηγία του Κόμματος της ΝΔ επέλεγε να ιδιωτεύσει. Δεν το έπραξε. Συνέχισε να είναι βουλευτής του Κοινοβουλίου (απο)λαμβάνοντας την βουλευτική αποζημίωση. Σιωπηλός, αμέτοχος, χωρίς προτάσεις. Ωσεί παρών. (Σ.Σ Στην πορεία / ιστορία του Κ.Δ. Πολιτεύματος και άλλοι ακολούθησαν παρόμοια ανεπίτρεπτη τακτική, δυστυχώς).

4. Αναρωτιέμαι αν σε τούτο τον Χαβαλεδότοπο  των Νεοελλήνων χαβαλέδων υπάρχει συναίσθηση υποχρεώσεων. Είναι αδιανόητο, δυσπερίγραπτο και δυσεξήγητο αυτό που συμβαίνει: Επειδή αγωνιζόμαστε (ο καθένας από το μετερίζι του) για να μην περάσει η επαίσχυντη -κατάπτυστη εθνοβλαβής συμφωνία, κάποιοι να εφησυχάζουν. (παρά το ότι διετέλεσαν Πρωθυπουργοί και είναι εναντίον της συμφωνίας). Τελικά -κάτω από πιέσεις προφανώς -να στέλνουν μια γραπτή δήλωση … διαπιστωτική (;). Στη θέση του κου τ. Πρωθυπουργού και νυν βουλευτή, θα χαλούσα τον κόσμο μιλώντας στο Κοινοβούλιο και μπαίνοντας μπροστάρης στα συλλαλητήρια. Αυτό (πρέπει να ) κάνουν οι ταγοί!!!

5. Δεν κατάλαβα όμως γιατί τοποθετήθηκε έμμεσα, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις στελεχών της δικής του Κυβέρνησης , αλλά και τωρινών της Ν.Δ. Όταν αποφασίζει κανείς να πάρει θέση, ομιλεί ευθέως, εξηγεί, αναλύει, απαντά, αποστομώνει. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε κατά κόρον το Βουκουρέστι – και όχι μόνον -για να … “αποδείξει” πως η ΝΔ ήταν ανέκαθεν υπέρ σύνθετης  κλπ, κλπ, ονομασίας και τώρα υποκρίνεται. Ποιός θα ήταν ο καταλληλότερος να απαντήσει, εκτός από τον ίδιο τον Κυβερνήτη που -τότε -ήταν στο πηδάλιο;

Μίλησαν εκατοντάδες βουλευτές. Πλην εκείνου. Γιατί;

ΥΓ Θα μας εξηγήσει άραγε γιατί το έπραξε; (ορθότερα  γιατί δεν το έπραξε;). Προσωπικά εγώ (ένας απλός φιλόπατρις χωρίς ευτυχώς να είμαι και ο μόνος) θα συνεχίσω τον αγώνα. Εκείνος θα με συνδράμει ουσιαστικά; Ή θα επιλέξει να (ξανα) ασχοληθεί επιδερμικά μετά από … 10 χρόνια;

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου