ΦΠΑ (ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ)

Μοίρασε το

Ο – διαβόητος πλέον – ΦΠΑ (=Φόρος Περίσσειας Ανικανότητας) αγγίζει το 25%…. επί του παρόντος (;).

Η επίσημη δικαιολογία είναι η αύξηση των εσόδων του Κράτους.

Σε περιόδους αποικιοκρατίας και απόλυτης εξάρτησης από ξένους δανειστές , προστίθενται: ο παράγοντας υπακοής στα κελεύσματα των αλλοδαπών τοκογλύφων, αλλά και ο χαμαιλεοντισμός των ντόπιων πονηρών εξουσιαστών / τοποτηρητών τους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το άλλοθι των αλήστου μνήμης “Μνημονίων”.

Φορολογούν ασύδοτα, ασύστολα, νόμιμα , …. παρά τη θέλησή τους, αλλά να …. ας όψονται οι στυγνοί αποικιοκράτες .

Μου ήταν αδύνατο να βρω (με εξαίρεση κάποιες αναλογίες με την διακυβέρνηση ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ) ανάλογο ιστορικό προηγούμενο τόσο ευνοημένων / ευλογημένων (ένθεων και άθεων) κυβερνώντων οι οποίοι να φορολογούν εξοντωτικά και να …..φταίνε άλλοι!….. (Σ.Σ Βέβαια εκείνοι, οι άλλοι, φωνάζουν ότι ζητούν μόνον ισοδύναμα και όχι συγκεκριμμένους φόρους. Λεπτομέρεια).

Οι δικοί μας – προνομιούχοι /αθώοι – φορομπήχτες είναι και …ελεήμονες/ φιλάνθρωποι / πονόψυχοι αφοπλιστικής πειστικότητας.

Αποστομώνουν τους διαμαρτυρόμενους για την άγρια φορολογία, ισχυριζόμενοι πχ : “Καλύτερα να σου στερήσω τον καφέ, τσιγάρο, ποτά παρά να σου κόψω το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, ή άλλα χρήσιμα όργανα (!)”. Λογικό ακούγεται, συγκινητικό. Αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Παρακαλούν πολλοί την Παναγία της Τήνου να κάνει το θαύμα της: Να εξαιρεθεί το νησί από την αύξηση ΦΠΑ ώστε να πάνε να ανάψουν λαμπάδες ευγνωμοσύνης για τους κρατούντες (τις τύχες και την ατυχία μας).

Πολλοί αναρωτιούνται :

“Μα, καλά, είναι δυνατόν αυτό που γνωρίζουν τα – μη κυβερνητικά – νήπια να το αγνοούν γραμματιζούμενοι άρχοντες;

Πως δηλαδή, όταν αυξάνονται άμεσοι φόροι – με ταυτόχρονη ελάττωση αποδοχών : μισθών συντάξεων- υποχρεωτικά μειώνονται και τα κρατικά έσοδα.

Επιπρόσθετα επιτείνεται η φοροαποφυγή κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων.

Οι – εκάστοτε εισπρακτικοί – κρατούντες λειτουργούν υπό το κράτος πανικού συγκέντρωσης χρημάτων με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, χάριν των “αριθμών / οικονομικών μεγεθών/ οφειλών” και σε βάρος των ανθρώπων! Θλιβερό!

Θυμάστε τους “περινούστατους” προηγούμενους , οι οποίοι εξίσωσαν το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης για να ….. πατάξουν το λαθρεμπόριο καυσίμων;

Έγιναν καταγέλαστοι, το λαθρεμπόριο συνέχισε … παραδοσιακά, ο κόσμος πάγωσε, αγανάκτησε και (δικαίως) τους καταψήφισε.

Αναπόδραστα τα έσοδα μειώθηκαν κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όπως ομολόγησε ό τότε Υφ/γος Οικονομικών!

Δυστυχώς , εδώ και χρόνια δεν πατάχθηκε: Η φοροαποφυγή/ φοροδιαφυγή/ φοροκλοπή, τα καρτέλ τροφίμων, λαθρεμπόριο (καυσίμων, τσιγάρων, ποτών κ.α) οι μεσάζοντες κ.ο.κ λόγω α ν ι κ α ν ό τ η τ α ς , α δ ι α φ ο ρ ί α ς , α ν ε υ θ υ ν ό τ η τ α ς ή και δ ι α φ θ ο ρ ο δ ι α π λ ο κ ή ς.

ΥΓ Ο ΜΑΡΜΑΡΟΠΛΗΡΩΤΗΣ λαός καταβάλλει /πληρώνει βαρύτατο ΦΠΑ (= Φόρο Περίσσειας Ανευθυνότητας) για τις επιλογές του, σε ΦΠΑ (= Φορομπήχτες Προκλητικά Ανίκανους). Αυτό (πρέπει να ) είναι το ανησυχητικό και όχι εαν το 23% έγινε 24% ή ………

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου