Το λαθρομεταναστευτικό έχει ανθρωπιστική διάσταση. Αλλά άλλη…

Ο Θανάσης Κ. με αφορμή τα έκτροπα στην Μόρια επανέρχεται για να ξεκαθαρίσει ότι το λαθρομεταναστικό δεν είναι προσφυγικό, δεν είναι μεταναστευτικό, είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Και έχει ανθρωπιστική διάσταση. Αλλά άλλη από αυτή που κάποιοι επικαλούνται. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. με αφορμή τα έκτροπα στην Μόρια επανέρχεται για να ξεκαθαρίσει ότι το λαθρομεταναστευτικό δεν είναι προσφυγικό, δεν είναι μεταναστευτικό, είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Και έχει ανθρωπιστική διάσταση. Αλλά άλλη από αυτή που κάποιοι επικαλούνται.


Δημοσιεύτηκε – και δεν διαψεύστηκε – ότι γνωστή ΜΚΟ που «δραστηριοποιείται» στη Λέσβο έκανε την εξής ανάρτηση μετά την προχθεσινή πυρκαγιά. – Η Μόρια έπεσε. Τώρα θα πέσει και η Λέσβος!

Δεν είναι προσφυγικό δεν είναι μεταναστευτικό

Πώς «έπεσε» η Μόρια; Πού ακριβώς «θα πέσει» η Λέσβος; Όλοι καταλάβαμε…

Δεν πρόκειται για κάποια ανάρτηση  που έγινε στο διαδίκτυο από «άγνωστους προβοκάτορες». Έγινε από ΜΚΟ γνωστή για την εδώ δράση της.

Συνελήφθη κανένας; Απελάθηκε κανένας; Ήρεμα ρωτάω…

Στο μεταξύ μπήκαν κι άλλες δύο φωτιές στη Μόρια. Κάηκαν τα πάντα πλέον! Μαζί και οι νέες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις μαζί και τα αρχεία με τους «φακέλους» των υπό εξέτασιν λάθρο.. Θα γίνει κάτι δραστικό αυτή τη φορά; Ήρεμα ρωτάω, αλλά φτάσαμε στο «μη περαιτέρω»

Λοιπόν καθαρές κουβέντες: αυτό που αντιμετωπίζουμε ΔΕΝ είναι «προσφυγικό»! Δεν είναι «μεταναστευτικό».

Αυτοί που είχαν φροντίσει να μεταφέρουν τα πράγματά τους πριν μπρει η φωτιά στον καταυλισμό τους κι ύστερα χοροπήδαγαν τραγωδώντας Bye bye Moria, δεν είναι «κακόμοιροι πρόσφυγες».

Αυτοί που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης τους, σε μια χώρα όπου μπήκαν παράνομα, χωρίς χαρτιά, οι περισσότεροι λέγοντας και ψέματα και ζητούν περίπου… πλήρη αποκατάσταση δια βίου, δεν είναι «άμοιροι μετανάστες»… Κακώς ήλθαν! Δεν τους κρατάμε με το ζόρι. Εκείνοι ήλθαν με το έτσι θέλω. Δεν τους χρωστάμε. Δεν είμαστε χώρα-χωματερή… Να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους. Κάποιος πρέπει να τους το πει. Καθαρές κουβέντες…

Δεν είναι πρόσφυγες, δεν είναι μετανάστες

Δεν τους τάξαμε εμείς «ζωή χαρισάμενη». Οι δουλέμποροι τους την έταξαν. Να πάνε να ζητήσουν τα ρέστα από τους δουλεμπόρους… Δεν έχουμε τίποτε εναντίον τους. Απλώς δεν μπορούμε να φιλοξενούμε επ’ άπειρον ανθρώπους που ήλθαν παράνομα με το ζόρι. Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε καθόλου, ανθρώπους που μας έρχονται χωρίς χαρτιά ή λέγοντας ψέματα. Δεν μπορούμε να φιλοξενούμε επ’ άπειρον, ανθρώπους που μας τους έφεραν κυκλώματα δουλεμπόρων διακινητών και που τους «εργαλειοποίησε» ο Ερντογάν. Έχουμε κάθε δικαίωμα να αρνηθούμε να… αυτοκτονήσουμε ως χώρα – και ουδείς έχει δικαίωμα να επιβάλει κάτι άλλο.

Αυτοί που μαζεύτηκαν στα ακριτικά μας νησιά – κι όσοι ακόμα προσπαθούν να περάσουν ή περνάνε από τον Έβρο – δεν είναι «πρόσφυγες»! Δεν είναι καν «μετανάστες»! Γιατί βάσει του Διεθνούς Δικαίου, οι μετανάστες μπαίνουν νόμιμα, πληρώνουν φόρους και εισφορές, ελέγχονται από τις τοπικές αρχές, έχουν εκτός από «δικαιώματα» και υποχρεώσεις στη χώρα υποδοχής τους και απελαύνονται ανά πάσα στιγμή αν παρανομήσουν.

Αυτοί που έχουν μαζευτεί εκεί δεν είναι πρόσφυγες, δεν είναι μετανάστες, είναι λαθρομετανάστες! Που ήδη φέρονται ως λαθροεισβολείς. [Τον όρο «λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης» τον περιλαμβάνει ρητά και η θεμελιακή – ιδρυτική Συμφωνία της ΕΕ, η Συμφωνία της Λισαβόνας.

Αυτό το αναφέρω γιατί κάποιοι παθαίνουν «σύγκρυα» όταν ακούν τον όρο…]

Δεν είναι ανθρωπιστικό, είναι πρόβλημα εθνικής ασφαλείας

Το πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού δεν είναι «ανθρωπιστικό». Η εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών και η «προσωρινή» εγκατάστασή τους σε ακριτικά ελληνική νησιά είτε στην ενδοχώρα είναι πρόβλημα Εθνικής Ασφαλείας!

Όταν αυτοί ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και καίνε τις εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται – ενώ οι ΜΚΟ που τους φέρνουν προειδοποιούν ότι «έπεσε η Μόρια, θα πέσει και η Λέσβος» – πρόκειται πλέον για κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Το λαθρομεταναστικό έχει ανθρωπιστική διάσταση. Αλλά άλλη…

Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, όμως, έχει και «ανθρωπιστική διάσταση». Πράγματι… Ότι μέσα στα ανοικτά κέντρα που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια μετά το 2015 γυναίκες κακοποιούνταν, νεαρές γυναίκες εξαναγκάζονται σε πορνείαπαιδιά βιάζονταν, κι ύστερα εξαναγκάζονται κι αυτά σε πορνεία, τα θύματα των βιασμών διέμεναν μαζί με τους βιαστές τους για χρόνια, κυκλοφορούσαν ναρκωτικά, και επωάζονταν κάθε είδους «αυγά του φιδιού»

Αυτά τα είχε καταγγείλει ο Διεθνής Τύπος, αλλά καμία ευαίσθητη… πσυχούλα, «πολιτικώς ορθών» δικαιωματιστών στην Ελλάδα δεν είχε συγκινηθεί. Κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα μας είχε «καθησυχάσει».

Δεν γίνονται και… τόσοι πολλοί βιασμοί στη Μόρια, μας είχε πει. Δηλαδή γίνονταν λιγότεροι! Και δεν τιμωρούνταν κανείς… Επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2013-14 είχε δημιουργηθεί ο κλειστός και φυλασσόμενος καταυλισμός της Αμυγδαλέζας (κι ένα ή δύο ακόμα στην υπόλοιπη χώρα), που λειτουργούσε ως φρουρούμενη φυλακή. Εκεί πήγαιναν όσοι εισέρχονταν παράνομα ή βρίσκονταν ήδη στην Ελλάδα και παρανομούσαν. Κι από εκεί, μετά από μερικές μέρες ή βδομάδες έφευγαν για τη χώρα προέλευσης τους. Συνήθως οικειοθελώς. Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν ήταν εφικτό, με κανονική διαδικασία απέλασης.

Η Αμυγδαλέζα δεν ήταν κολαστήριο

Η Αμυγδαλέζα ήταν «φυλακή» αλλά εκεί δεν είχε ούτε βιασμούς ούτε ξυλοδαρμούς ούτε εξαναγκασμό παιδιών σε πορνεία ούτε εμπόριο ναρκωτικών. Το «χειρότερο» που είχε ακουστεί για την Αμυγδαλέζα, ήταν πως κάποια στιγμή το καλοκαίρι… χάλασαν κάποια κλιματιστικά μηχανήματα. Που τα έφτιαξαν την επόμενη μέρα.

Ναι, η Αμυγδαλέζα ήταν προαναχωρησιακή φυλακή, όπως πρέπει να είναι τα κέντρα για τους λαθρομετανάστες. Αλλά μπροστά στη Μόρια ήταν «πεντάστερο ξενοδοχείο»! Αυτοί που έκλεισαν την Αμυγδαλέζα δημιούργησαν κολλαστήρια τύπου Μόριας. Κι έχουν το θράσος και μιλάνε σήμερα…

Το λαθρομεταναστευτικό έχει και μια ακόμα «ανθρωπιστική διάσταση». Για την οποία, όμως δεν μιλάει κανείς! Οι ελληνικοί πληθυσμοί που βρίσκονται δίπλα στη Μόρια (και σε άλλα τέτοια κέντρα) είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Οι λαθρομετανάστες καταπάτησαν και κατέλαβαν χωράφια και ελαιώνες, ύστερα έκοψαν τα δένδρα από τη ρίζα και τα χρησιμοποίησαν για καυσόξυλα, λεηλάτησα κοπάδια ολόκληρα, ύστερα κατέκλεβαν και τα σπίτια των ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους έφυγαν κατεστραμμένοι – πραγματικοί πρόσφυγες αυτοί, αλλά στην ίδια τη χώρα τους! Κι ύστερα οι λαθρομετανάστες την έπεσαν και στα κατοικίδια που βρήκαν εγκαταλελειμμένα ή αδέσποτα – γάτες σκύλους γαϊδούρια κλπ. Τα οποία «εξαφάνισαν»…

Στα νησιά υπάρχουν ντόπιοι που κονόμησαν

Για να τα λέμε όλα, στα νησιά να υπάρχουν και ντόπιοι που «κονόμησαν». Υπάρχουν και ντόπιοι, που αρχικά δεν κατάλαβαν, που νόμισαν πως είχαν να κάνουν με αληθινούς «πρόσφυγες από το Συρία» και άνοιξαν τα σπιτικά τους να καλοδεχθούν τους (παράνομους) «νεοφερμένους». Αυτοί οι τελευταίοι το μετάνιωσαν οικτρά στη συνέχεια…

Αλλά πέρα από τους «επιτήδειους» και πέρα από τους αφελείς, υπάρχει και πολύ σημαντικό κομμάτι του ντόπιου πληθυσμού των νησιών που υπέφερε τα πάνδεινα, που καταστράφηκε και που δεν υπάρχει κανείς να τους προστατέψει! Γι’ αυτούς όλους, η λαθροεισβολή δεν είναι «μελλοντική απειλή» είναι ζώσα πραγματικότητα σήμερα.

Αυτή την «ανθρωπιστική διάσταση» δεν την αναφέρει κανείς! Ίσως γιατί τα θύματα είναι ντόπιοι Έλληνες – και οι θύτες λαθρομετανάστες…

Το καλαμπούρι με τα ασυνόδευτα των δεκαοχτώ και άνω

Και το καλαμπούρι με τα «ασυνόδευτα», καιρός να τελειώνει! Έτσι; Μέχρι δώδεκα ετών θεωρούνται «παιδιά». Ύστερα θεωρούνται «έφηβοι». Δεκαεπτά ετών ψηφίζουν! Δεκαοκτώ πάνε και στρατό… Ασυνόδευτα δεκαεπτά ή δεκαοκτώ ή… είκοσι δύο ετών είναι κοροϊδία!

Όσους τους πιάνει ο «ανθρωπιστικός πόνος» για… 20άρηδες «ασυνόδευτους» από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν, τους… «καταλαβαίνω» απόλυτα. Να θυμούνται όμως, ότι το κοριτσάκι στην Πάρο, τέτοιος «ασυνόδευτος» το κακοποίησε αγρίως. Το παλικάρι στο Λυκαβηττό, τέτοιοι «ασυνόδευτα» το σκότωσαν…

Παρακαλώ να βγάλουν τις παρωπίδες οι «ευαίσθητες πσυχούλες»! Το καλύτερο για όλους είναι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να ενωθούν με τις οικογένειες του εκεί!

Πάντως «ασυνόδευτα» πάνω από 16 ετών μη ξανακούσουμε, γιατί και η υποκρισία έχει τα όρια της. Και η αηδία είναι ανυπόφορη πια…

Μην τσακωθούμε για τέτοια. Συνεννοηθήκαμε νομίζω…

Το άσυλο δεν θα είναι χαλαρό

Το σπουδαιότερο: Η χορήγηση ασύλου να γίνει πολύ πιο δύσκολη! Όχι πολύ πιο «ελαστική», όπως τώρα! Στη Μόρια υπάρχουν λαθρομετανάστες από 81 χώρες! Μόνο τέσσερις από αυτές έχουν πόλεμο (μπορούν να χαρακτηριστούν ως war zones) ή ως «διαλυμένες χώρες» (failed states).

Και οι πρέσβεις των χωρών αυτών στην Ελλάδα, ενημερώνουν τον κ. Κουμουτσάκο ότι οι πολίτες τους που βρίσκονται παράνομα εδώ (στη Μόρια) είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές!

Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν τρέχοντας ως «πρόσφυγες» από τις χώρες τους. Και δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω, υποτίθεται… Αλλά οι διπλωματικοί εκπρόσωποι των χωρών τους, τους φροντίζουν εδώ! Κι εμείς αντί να πούμε στους πρέσβεις τους να τους πάρουν πίσω, είμαστε και… «χαρούμενοι» για την «μεσολάβησή» τους. Πάει, το χάσαμε εντελώς! Απελάσεις εκεί που πρέπει!

Να τελειώνει το «χαλαρό άσυλο»… Και για όσους παραμένουν, κλειστά κέντρα. Δηλαδή προ-αναχωρησιακές φυλακές. Και κυνήγι στις ΜΚΟ που υπονομεύουν ανοικτά την Ελληνική κυριαρχία μέσα στην Ελλάδα, χωρίς να τις ακουμπάει κανείς.

Τι νόημα έχει να καταγγέλλουμε τον Ερντογάν στην Τουρκία, όταν οι υπονομευτές τους δρουν ανοικτά και ανεμπόδιστα μέσα στη χώρα μας;

Καθαρές κουβέντες, γιατί έρχονται δύσκολα – ίσως και τραγικά.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως: Αν αληθεύει ότι «σύμβουλος» του Μαξίμου ζήτησε να γίνει ΕΔΕ σε βάρος του κυβερνήτη της φρεγάτας Λήμνος για την «επακούμβιση» σε τουρκική φρεγάτα, ο κύριος σύμβουλος μπορεί να επικαλεστεί λόγους υγείας και να φύγει σιωπηλά.

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, του η εισήγηση του δεν εισακούστηκε! Αυτό έλειπε… Αλλά και μόνο που το ζήτησε ο κ. «σύμβουλος», κάτι δείχνει. Και δεν είναι το μόνο «ατόπημά» του, βέβαια. Ελπίζω να μην χρειαστεί να επανέλθω για τον εν λόγω…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου