Το κατά Τσίπρα, υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος ασχολείται με τον χαρακτηρισμό που ο Πρωθυπουργός προσέδωσε στην ΝΔ. Το υβρίδιο Νεοφιλελευθερισμού και ακραίας Δεξιάς" είναι άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια που γυρίζει μπούμερανγκ. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος ασχολείται με τον χαρακτηρισμό που ο Πρωθυπουργός προσέδωσε στην ΝΔ. Το υβρίδιο Νεοφιλελευθερισμού και ακραίας Δεξιάς” είναι άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια που γυρίζει μπούμερανγκ.


Ο κος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως “Υβρίδιο Νεοφιλελευθερισμού και ακραίας Δεξιάς” , το κόμμα της ΝΔ.

Από τότε που -δημοσκοπικά τουλάχιστον- η ΝΔ προηγείται σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ, πανικός (δικαιολογημένος) κατέλαβε τον τελευταίο.

Κακώς οι Κυβερνώντες επεχείρησαν να πλήξουν τη ΝΔ με το να την κατατάξουν -αυθαίρετα – στην Ακροδεξιά. Ματαιοπονούν. Τους γυρίζει μπούμερανγκ.

Η ΝΔ, από την εποχή της γνησιότητας της = Λαϊκή Δεξιά (και παρά τις επιρροές από νεοφιλελεύθερες ή κεντροδεξιές  απόψεις) ουδέποτε ακολούθησε ακραίες θέσεις ή ολοκληρωτικές πρακτικές.

Η απέλπιδα λοιπόν προσπάθεια ένταξης της -και μάλιστα ως … υβριδίου ακραίων- μόνον καγχασμό προξενεί, σε εκείνους που γνωρίζουν ιστορία και ελληνικά.

Ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν κάποιοι εντός της ΝΔ οι οποίοι συμπαθούν περισσότερο τις ακρότητες, από άλλους που συμπαθούν το “Κέντρο”  ή και την “Αριστερά” ακόμη, έχει βάση. Όμως τα μεγάλα Κόμματα-κακώς ή καλώς,  κακώς κατ’ εμέ ως οπαδού της  καθαρότητας και της συγκεκριμένης ταυτότητας – είναι:  πολυσυλλεκτικά.

Το κατά Τσίπρα υβρίδιο νεοφιλελευθερισμού

Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ τι είναι; Από ποιούς σήμερα αποτελείται;

Βέβαια Δεξιό Κόμμα δεν (θέλει να) είναι. (Σ.Σ απλώς ηδονίζεται να συγκυβερνά με ορισμένους, που θεωρούσε ως ακραίους Δεξιούς). Έχει ένα είδος κομματικής (πλασματικής) αλλεργίας σε κάθε τι δεξιό. Δυστυχώς όμως  για  το ίδιο δεν είναι ούτε αριστερό, βάσει της πολιτικής που άσκησε. Τι άραγε είναι; (Quiz για δυνατούς λύτες).

Ποιά η (πραγματική) ταυτότητα του; Υπάρχει; Και αν ναι, τότε τι χρώμα έχει; Μαύρο, κόκκινο, μπλε, πράσινο, κ.ο.κ;

Απλώς ροζ ξεπλυμένο ή ιριδωτό, ανάλογα με  ιδεοληψίες και  κομματικά συμφέροντα;

Προτού λοιπόν προβεί αυθαίρετα σε εντάξεις/κατατάξεις και χορηγήσεις … “ταυτοτήτων” σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς, ας ξεκαθαρίσει τι είναι το ίδιο.

Γιατί -μετά συγχωρήσεως- νομίζω πως είναι καλύτερο, εντιμότερο, καθαρότερο να είσαι κομμουνιστής, χρυσαυγίτης και  ό, τι άλλο επιλέξεις, παρά να περιφέρεσαι ως maveric /περιπλανώμενο πολιτικό κόμμα -“ζώο”, που κραυγάζει /κρώζει και απειλεί όποιον … φοβάται!

Επιμόρφωση διπλωματούχων Εθνογονέων:

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως η “ΝΔ είναι … Ακροδεξιό Κόμμα, όπως και η Χ.Α, με την οποία ταυτίζεται”.  Έκτακτα (;).

Όμως το (κάθε) υβρίδιο προκύπτει από την γενετική διασταύρωση ανομοίων -και όχι ομοίων -φυτών ή ζώων (Σ.Σ μεταφ. και κομμάτων). Εδώ λοιπόν (λόγω άγνοιας  εννοιών /σημασίας των ελληνικών λέξεων) ανακύπτει κραυγαλέα αντίφαση:

Αν, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεχτούμε ότι ταυτίζονται  ΝΔ και ΧΑ ιδεολογικά /μεταξύ τους, τότε δεν υπάρχει -εξ ορισμού – υβρίδιο από διασταύρωση (ομοίων). Κατανοητό;

Ασφαλώς και αν γνώριζαν ελληνικά (έστω στο βαθμό των Αγγλικών τους) και διέθεταν και λίγο χιούμορ -είδος εν ανεπαρκεία σε ιδεοληπτικούς – θα μιλούσαν για : Αιμομιξία.

ΥΓ Η ΝΔ, όπως κάθε κόμμα, έχει αρκετά προβλήματα. Είναι άδικο να (επι)μολυνθεί και με τον ιό του κομματικού υβριδισμού που επιχειρεί, το πάσχον (από κομματικό υβριδισμό) ΣΥΡΙΖΑ, να της μεταδώσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου