ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Μοίρασε το

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόϊκα κυοφορούν δραματικές μεταβολές στην πολιτική μισθών και εισοδημάτων. Ας γίνει κρυστάλλινο: Η λεγόμενη διελκυστίνδα για τον 13ο και 14ο μισθό είναι συμβολική και αποπροσανατολιστική.

Το κρίσιμο διακύβευμα είναι το συνολικό ετήσιο εισόδημα των μισθωτών. Τυχόν διάσωση των δώρων Χριστουγέννων και του Πάσχα θα έχει αξία μόνο για επικοινωνιακές πιρουέτες και για επίδειξη υποτιθέμενων επιτυχιών από οιονεί «ηρωικούς διαπραγματευτές», όταν το πέραν του βασικού μισθού τμήμα των αποδοχών που είναι και το μεγαλύτερο (επιδόματα, μισθολογική ωρίμανση, λοιπές παροχές) θα κουρεύεται «με την ψιλή».

Η κατάργηση της μετενέργειας (ιδίως η άρση της αυτόματης ενσωμάτωσης των όρων των συλλογικών συμβάσεων που εκπνέουν στις ατομικές συμβάσεις εργασίας) και η μετατροπή της διαιτησίας σε εκούσια (και μάλιστα σε μια εποχή που τα εργατικά συνδικάτα βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο) θα αποτελέσουν την τελευταία πράξη του δράματος, ακόμη κι αν -υποθετικά- θεσμοθετηθεί και 15ος μισθός. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση ευεπίφορων στη μυθολογία ψηφοφόρων

Οι έλληνες μισθωτοί θα αντιληφθούν την τραγική συρρίκνωση του εισοδήματος τους βλέποντας το ετήσιο εκκαθαριστικό τους.

Η ώρα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα να επωμιστούν της συνέπειες της ύφεσης και της κρίσης χρέους όχι μόνο με ανεργία αλλά και με δραστική μείωση του εισοδήματος τους έφτασε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου