ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ

Μοίρασε το

Συχνά αναρωτιέμαι: Εγώ τι στο καλό ρόλο παίζω; Τι είμαι; Πολίτης, δούλος, άθυρμα, υπήκοος, ιθαγενής, Δημοκράτης; Σε τι Πολίτευμα διαβιώνω; Είμαι όντως κυρίαρχος, στην εξουσία, ενώ κάποιοι -λόγω αφέλειας, αβελτηρίας μου- βρίσκονται στην (εκάστοτε) Κυβέρνηση; Ποιόν άραγε – εκτός από εμένα, τον εντολέα τους – εκπροσωπούν οι κ.κ. εκλεγμένοι του Κ.Σ= Κομματικού Συστήματος (Σ.Σ του πάλαι ποτέ ΠΣ= Πολιτικού Συστήματος); Σε ποιόν, ποιούς δίνουν άραγε αναφορά; Γιατί με αγνοούν, αλλά και με παραπληροφορούν;

Γιατί πρέπει να γράψει (αποκαλυπτικό) βιβλίο ο ξένος Οικονομολόγος κος Καθηγητής – Σύμβουλος του τ. Έλληνα Υπ/γού Οικονομικών, προκειμένου να μάθω τι ανήκουστα πράγματα επρόκειτο να συμβούν το περσυνό καλοκαίρι; Μήπως μετέφερε πληροφορίες απόρρητες σε ξένα – υπερατλαντικά κέντρα; Ναι ή Όχι;

Αληθεύουν άραγε όσα ισχυρίζεται, τόσο εκείνος, όσο και ο δικός μας Υπουργός, ή οι αντίθετες αιτιάσεις / εξηγήσεις της Κυβέρνησης; Ποιόν, τι και γιατί να (πρωτο) πιστέψω; Σχεδίαζαν πράγματι ένα (αριστερών προδιαγραφών) πραξικόπημα; Πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις και όχι μισόλογα, διαψεύσεις κ.α συσκοτιστικά ανάλογα. Πως, από που θα ενημερωθούμε; Μήπως θα πρέπει να απευθυνθούμε σε χαρτορίχτρες, μέντιουμ ή σε -μη κυβερνητικούς- παππάδες για εξορκισμό; Άκουσα επίσης από τον κο Αρχηγό του Ποταμιού πως:

Στη σύσκεψη υπό τον κο Π.τ.Δημοκρατίας οι ηγέτες συμφώνησαν να μην συμμορφωθούν με την ετυμηγορία του ΟΧΙ (62%) του Δημοψηφίσματος, αλλά να προσχωρήσουν στο ΝΑΙ (38%). Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι Πολιτικοί μας συνολικά έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον λαό. Έτσι είναι, ή διαφορετικά, δηλαδή ότι μόνον οι συγκυβερνώντες αψήφισαν την λαϊκή ετυμηγορία; Για να γνωρίζουμε ποιοί μας υπολογίζουν και ποιοί όχι. Μετά από ένα χρόνο, ένας ολόκληρος λαός …. ΟΧΙΝΑΙΔΩΝ δεν έχει κατανοήσει τον λόγο της διεξαγωγής Δημοψηφίσματος. Τώρα μπερδεύεται περισσότερο επειδή οι Κυβερνώντες γιορτάζουν και αναγορεύουν σε επέτειο εκείνο το υποτιμητικό, αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα!…..

Τι γιορτάζουν; Την περιφρόνηση της απόφασης του κόσμου. Αλλά, και οι άλλοι, οι αντιπολιτευόμενοι, γιατί δεν συμμερίζονται /συμμετέχουν στην επονείδιστη επέτειο; Δεν είναι ανακόλουθοι αφού (όπως μας διαβεβαιώνει ο κος Αρχηγός του Ποταμιού) όλοι τους αποφάσισαν να αγνοήσουν το ΟΧΙ του 62% ώστε με το 38% ΝΑΙ να έχουμε 100% ΝΑΙ; Δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η καθιέρωση του Δημοψηφισματικού ΟΧΙ σε νέα Εθνική Επέτειο (όπως το ΌΧΙ του 1940).

Προσωπικά – μια και μπήκαμε στον εορτασμό του αστερισμού των “ΟΧΙ”, θα πρότεινα να καθιερώσουμε εμείς οι ιθαγενείς, μια ακόμη επαίτειο του: ΟΧΙ στην παραπληροφόρηση, υποτίμηση, αγνόηση, περιφρόνηση μας. ΌΧΙ στο ανάξιο λόγου Κομματικό μας Σύστημα!

Υ.Γ Γιατί υπάρχουν αποκλεισμοί ενημερωτικοί από τις συσκέψεις των δικών μας, τόσο αναμεταξύ τους, όσο και με ξένους ηγέτες; Αυτά που γνωρίζουν – ως κοινά μυστικά – οι ξένοι, επιτρέπεται να τα αγνοούμε εμείς; (εξαιτίας νοσηρής μυστικοπάθειας της κομματοκρατίας). Εκτός αν οι πολιτικάντηδες πιστεύουν ότι πρέπει να ενημερωθούν 4 δεκαετίες αργότερα από τα ……. Αρχεία του BBC!… Ποιούς επιτέλους, τι ακριβώς εκπροσωπούν αυτοί που εκλέξαμε; Το Πολίτευμα μας από Δημοκρατικό έχει σταδιακά εκφυλιστεί. Μεταλλάχθηκε σε ένα δυσειδές μόρφωμα που (ευφημιστικά) συνεχίζουμε να αποκαλούμε: Δημοκρατία!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου