Τι εσμέν και τι εισί(ν);

Μοίρασε το

Ο Κώστας Χρονόπουλος αναριωτιέται τι κερδίσαμε, χάσαμε, τι στην ευχή πετύχαμε και τι εκχωρήσαμε; Η απάντηση δίνεται (υποχρεωτικά) όχι μέσα από λογική, ψύχραιμη, αντικειμενική επεξεργασία, αλλά μέσα από: Κομματικά Μαντριά, ιδεοληψίες, κ.ο.κ.


“Πάντα ρεί”. Η Ελληνική Ιστορία ουρεί,
επί των κεφαλών όσων αντιπαθεί,
επειδή από το “Έλληνες εσμέν” πέρασαν ανέκραξαν: “Μακεδόνες εισί(ν)”!
Σε ποιά ονοματοδοσία αναφέρονται όλοι αυτοί;
στην δική μας ή στην γειτόνισσα την διπλανή;
Φαίνεται πως στον Τόπο μας και τα (συν) αισθήματα έχουν …. κομματικοποιηθεί, είναι … κομματοκατευθυνόμενα! Οι Κομματοκράτορες προσπαθούν να μας υποδείξουν το τι πρέπει να αισθανόμαστε ακόμη και για τα εθνικά ζητήματα(!). Στο πολύκλαυστο “ΣκοπιανοΜακεδονικό” συμφώνησαν και μας καλούν να νοιώσουμε εθνική υπερηφάνεια για την …ιστορική επιτυχία -μέρους – της Συγκυβέρνησης μας (!…).
Κερδίσαμε, χάσαμε, τι στην ευχή πετύχαμε και τι εκχωρήσαμε; Η απάντηση δίνεται (υποχρεωτικά) όχι μέσα από λογική, ψύχραιμη, αντικειμενική επεξεργασία, αλλά μέσα από: Κομματικά Μαντριά, ιδεοληψίες, κ.ο.κ.
Τις δικές μου απόψεις/εναντιώσεις ως προς την (μη) συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στην, όποια, ονοματοδοσία τις γνωρίζετε. Θα ήθελα – ως απάντηση – σε όσους είναι υπέρ και θριαμβολογούν για το μέγα επίτευγμα τους να θέσω ένα ερώτημα:
Πως εξηγείται λογικά οι δύο Πρωθυπουργοί να δίνουν – ταυτόχρονα – συνέντευξη Τύπου στις χώρες τους και να είναι πανευτυχείς αμφότεροι;
Συνειρμικά θυμήθηκα την διαχρονική γελοιότητα των δηλώσεων για τα αποτελέσματα των δικών μας φοιτητικών εκλογών. Όλοι , μα όλοι, είναι … νικητές, ανεξάρτητα από τα ποσοστά που πήραν (;). Καταγέλαστο!
Συνεπώς: ή αμφότεροι ψεύδονται ή κάποιος από τους δύο υποκρίνεται.
Συνοψίζω τα συν και τα πλην των ανταλλαγμάτων:
α. Σκοπιανοί / ” ΒοριοΜακεδόνες” της Severna Makedonia:

  • Αναγνωρίζουν /παραδέχονται ότι δεν σχετίζονται με τον αρχαίο πολιτισμό της Μακεδονίας. (Σ.Σ Μήπως είχαν ποτέ; Άρα αποποιούνται -προς … χάριν μας – κάτι το οποίο ουδέποτε ήταν δικό τους).
  • Δέχονται να αλλάξουν το Σύνταγμα τους ως προς τον αλυτρωτισμό (επεκτατισμός, είναι το ορθό). (Σ.Σ. Άραγε έχουν αρκετά εκατομμύρια ομοεθνών /”Μακεδόνων” στην Ελλάδα, τα οποία … οφείλουν να προστατεύσουν ; Άρα παραιτούνται από κάτι που δεν υφίσταται πρακτικά).
  • Το -περίφημο και περιφερόμενο ως βραβείο αξιόλογο- erga omnes – πόση ουσιαστικά αξία έχει; Θεωρητική περισσότερο. Αυτονόητο είναι ότι αν δεν ίσχυε θα δημιουργούσε σύγχυση /μπέρδεμα για όλους.

Κοντολογίς: παραχώρησαν ό,τι δεν τους άνηκε ούτως ή άλλως.
Quiz (για αφελείς ή μη υποψιασμένους αγαθιάρηδες): Τότε γιατί επιμένουν οι …”νικητές” δικοί μας να τους χειροκροτήσουμε, συμμεριζόμενοι την (επίπλαστη /υποκριτική) /ψηφοθηρική χαρά τους;
β. Έλληνες / “ΝοτιοΜακεδόνες ” ή ΝοτιοΣκοπιανοί ” προσέφεραν:

  • Την είσοδο ένταξης των γειτόνων – εμμέσως- στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. (Σ.Σ Δεν είναι και λίγο για τον ζείδωρο κοπανιστό αέρα που εκείνοι μας έδωσαν).
  • Εθνικότητα. Μακεδονική, Ιθαγένεια. (Σ.Σ Ό,τι καλύτερο για εκείνους).
  • Γλώσσα: Μακεδονική (Σ.Σ ….).
  • Το όνομα: “Βόρεια Μακεδονία” / “Severna Makedonia“. (Σ.Σ Διόλου περίεργο το ότι έδειχναν πανευτυχείς στην συνέντευξη Τύπου για την επιτυχία τους. Ουσιαστικά εμείς αποδεχόμαστε Μακεδονική Εθνότητα. Ό, τι χειρότερο).
  • Συμφωνήσαμε στην αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας μας (Σ.Σ Τραγική εξέλιξη. Δεν θα έχουμε το δικαίωμα ούτε καν να διαμαρτυρηθούμε διαδηλώνοντας για το ζήτημα αυτό).

Απορίες απότοκες του παραληρήματος των θριαμβολογούντων:
1. Δικαιούται ο Κυβερνήτης να παίρνει τέτοιας σημασίας -εθνικής- αποφάσεις, αγνοώντας τον συνκυβερνήτη του;
2. Δικαιούται να παραθεωρεί τα ογκωδέστατα συλλαλητήρια του λαού ο οποίος τον εξέλεξε;
3. Δικαιούται να μην ενημερώνει τα Κόμματα /Βουλή και να συνεργάζεται μαζί τους, πριν προχωρήσει σε συμφωνίες; Τι νόημα έχει η -εκ των υστέρων/τετελεσμένα -ενημέρωσή τους;
4. Οι Σκοπιανοί / “ΒορειοΜακεδόνες ” θα ολοκληρώσουν και με Δημοψήφισμα την όλη διαδικασία.
Εμείς γιατί δεν κάναμε- ήδη – Δημοψήφισμα (Σ.Σ Κάτι για το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχω προσωπικά επιμείνει; Ρητορικό ερώτημα).
5. Είναι δυνατόν ανά δύο (ούτε τάβλι να έπαιζαν) ή ανα 4 (2 Πρωθυπουργοί και δύο Υπουργοί Εξωτερικών – ούτε πρέφα να έπαιζαν) να παίζουν τις τύχες χωρών;
6. Δεν φαντάζομαι να εννοεί όσα είπε ο κος Πρωθυπουργός περί:
Ιστορικής συμφωνίας, καθιέρωσης μας ως ηγέτιδας δύναμης, πυλώνας σταθερότητας, βαθειάς υπερηφάνειας, διπλωματικής νίκης, κατοχύρωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς κ.α ενθουσιώδη ανάλογα αυτοικανοποίησης και αυτοθαυμασμού; Νομίζω πάντως πως σε δεινότερη θέση από τον Κυβερνήτη θα βρεθούν : Ο Συγκυβερνήτης και ο Π.τ. Δημοκρατίας σε λίγο.
Λυπούμαι πολύ για την μεθόδευση, τους συμβιβασμούς, τις συνεχιζόμενες εθνικές υποχωρήσεις/παραχωρήσεις.
Φρονώ πως (αντί προκλητικών /ανόητων θριάμβων) οι σημαίες μας θα πρέπει να κυματίσουν μεσίστιες !!!
ΥΓ Χωρίς πρόθεση να χαλάσω την φιέστα όσων γιορτάζουν την …”Ιστορική Επιτυχία τους” Εθνογονέων, θα τους συμβούλευα να συνυπολογίσουν τα εξής: Ενδέχεται (μελλοντικά) εχθροί, φίλοι, Λυκόφιλοι, ξένοι να μας αποκαλούν: “Ελληνομακεδόνες”/ “Μακεδονοέλληνες”/ “Νότιομακεδόνες” κ.ο.κ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική μας ταυτότητα (!). (Σ.Σ Quiz: τελικά μάλλον εμάς θα μας αλλάξουν το όνομα και όχι των Σκοπιανών).
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου