Τα μαργαριτάρια του Τσίπρα δεν κοστίζουν…

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προβοκάρει για τα μαργαριτάρια του Τσίπρα! Και σημειώνει ότι όσοι κατηγορούν τον πρωθυπουργό για την αμορφωσιά του και την κακοποίηση της γλώσσας μας, στην ουσία καλό του κάνουν. Γιατί...;;; new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προβοκάρει! Και σημειώνει ότι όσοι κατηγορούν τον πρωθυπουργό για την αμορφωσιά του και την κακοποίηση της γλώσσας μας, στην ουσία καλό του κάνουν. Γιατί…;;;


Δεν είναι και εκατομμύρια οι Έλληνες που ομιλούν σωστά και καλά ελληνικά, ούτε βέβαια περισσεύουν όσοι θα ήθελαν να γνωρίζουν αυτή την αποκαλούμενη από ξένους συγγραφείς «υπέροχη γλώσσα». Βάζω δε στοίχημα ότι οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας, όταν ομιλούν δεν πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερες από 800-900 λέξεις μιας γλώσσας η οποία διαθέτει πάνω από 200.000 λέξεις! 

Κατά συνέπεια, μετά βεβαιότητος μπορούμε να πούμε ότι τα γλωσσικά ατοπήματα που κατ´ επανάληψη κάνει ο πρωθυπουργός μας, δεν είναι πολλοί αυτοί που τα εντοπίζουν και άρα τα καταλαβαίνουν.

Και υπό μια έννοια τελευταία σκοτούρα τους είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει σωστά ελληνικά ή όχι.

Εξάλλου δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι για τους ανθρώπους της «προόδου» η γνώση, υπό την ευρεία έννοια της είναι μια «ταξικού χαρακτήρα» αστική συνήθεια, η οποία δεν έχει καμμιά απολύτως θέση στον αγώνα για «πρόοδο», «κοινωνική δικαιοσύνη» και άλλα γνωστά παρόμοια.,που συνήθως πουλάνε οι καφενόβιοι των «κοινωνικών μετασχηματισμών». Για τους σταλινιστικούς τύπου Μαδούρο, Ορτέγκα και άλλων «αγώνων»., όσο πιο άκριτη, αμόρφωτη και κυρίως ανεπίδεκτη μαθησεως είναι μια κοινωνία, τόσο το καλύτερο για τις αυταρχικές τους εξουσίες και τις λεηλασίες που πραγματοποιούν. Από μια σημαντική μελέτη του Λατινοαμερικανού οικονομολόγου Κάρλος Ραυχέλ, οι διάφοροι δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής και οι «εθνικοαπελευθερωτές» της Αφρικής, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχαν καταθέσεις σε εξωχώριες τράπεζες περί τα 140 δισ. δολλάρια, ήτοι σε σημερινά ευρώ όχι μακρυά από 200 δισ.

Τα μαργαριτάρια του Τσίπρα δεν κοστίζουν

Είναι σαφές λοιπόν ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν συστήματα αυταρχικής και απολυταρχικής εξουσίας, κάθε άλλο παρά καλές σχέσεις έχουν με τη μάθηση, την πνευματική καλλιέργεια, την πολυγλωσσία και την απόκτηση κριτικού πνεύματος μέσω της γνώσης. Ασφαλώς δε, χείριστες είναι οι σχέσεις τους και με την ελευθερία. Όταν λοιπόν ο κ. Αλέξης Τσίπρας κάνει επιδειξη της μορφωτικής του ανεπάρκειας, γνωρίζει εκ των προτέρων ότι αυτοί προς τους οποίους θέλει να απευθύνεται, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, την παιδεία, την γνωση, τη μάθηση και την πνευματικότητα. Σιγά μη φλέγονται για μόρφωση οι τραμπούκοι που καθημερινά φτύνουν πάνω στην παιδεία. Σιγά μην  ενοχλούνται από τις γλωσσικές ανεπάρκειες του κυρίου πρωθυπουργού τα πνευματικά απορριμματα  που είναι ζήτημα αν χρησιμοποιούν παραπάνω από 200 λέξεις στο λεξιλόγιό τους.

Έχουμε την αίσθηση λοιπόν ότι ο κ.πρωθυπουργός, ξέρει πολύ καλά που απευθύνονται τα διάφορα λεκτικά του σχήματα και τι τελικά υποδηλώνουν. Ως Αριστος λαϊκιστής,ξέρει ότι ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η γλώσσα του μίσους και του διχασμού.Ειναι δηλαδή η γλώσσα του Πολάκη και άλλων τινων.Γνωρίζει  επίσης ότι κανείς από αυτους που επισημαίνουν την απαιδευσία του,  δεν είναι και ψηφοφόρος του. Άρα ολους όσους  επισημαίνουν την πραγματικότητα,τους  έχει γραμμένους….Οπως  αυτό θα συνέβαινε με κάθε χωρίς αιδώ λαϊκιστή.      

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου