Ρύθμιση ανάσα για 70.000 συνταξιούχους

Η Κέλλυ Κοντογεώργη πληροφορείται ότι αυτήν την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή διορθωτική νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους. Η ρύθμιση ανάσα αφορά 70.000 συνταξιούχους για την φορολόγηση των αναδρομικών για τα έτη 2010-2013 που δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία. new deal

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη πληροφορείται ότι αυτήν την εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή διορθωτική νομοθετική ρύθμιση για τους συνταξιούχους. Η ρύθμιση ανάσα αφορά 70.000 συνταξιούχους για την φορολόγηση των αναδρομικών για τα έτη 2010-2013 που δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία.


Με την ρύθμιση-ανάσα, θα δίνεται δίμηνη παράταση και συγκεκριμένα έως τις 31 Ιουλίου 2020 στην προθεσμία πληρωμής του φόρου που έχει προκύψει.

Θα διορθώνονται τα λάθη στα εκκαθαριστικά που έλαβαν στην αρχή του έτους οι 70.000 συνταξιούχοι.

Θα περιορίζονται οι επιβαρύνσεις για τους τους συνταξιούχους και θα σβήνουν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που έχουν καταλογιστεί.

Ρύθμιση ανάσα με σπάσιμο αναδρομικών, διαγραφή, έκπτωση.

Τη δυνατότητα κατάθεσης, χωρίς πρόστιμα, τροποποιητικών δηλώσεων από τους συνταξιούχους για τη δήλωση των αναδρομικών στο έτος που ανάγονται. Έτσι θα καταστεί εφικτό τα ποσά να φορολογηθούν με βάση την κλίμακα της κάθε χρονιάς και όχι να προστεθούν στο σύνολό τους σε μια χρονιά. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση του φόρου.

Συγκεκριμένα, με το «σπάσιμο» των αναδρομικών ποσών σε περισσότερα χρόνια θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των συνταξιούχων οι οποίοι θα μπορούν να εκμεταλλεύονται κάθε φορά το αφορολόγητο όριο της κλίμακας και τους χαμηλότερους συντελεστές της κλίμακας. Στα εκκαθαριστικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι ο φόρος είχε υπολογιστεί στο σύνολο των αναδρομικών ποσών με αποτέλεσμα την εκτίναξη του φόρου στα ύψη.

Διαγραφή φόρου

Τη διαγραφή των ποσών φόρου που λανθασμένα βεβαιώθηκαν στους συνταξιούχους από τις ΔΟΥ. Υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι ενώ είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις και πλήρωσαν φόρο για τα αναδρομικά που εισέπραξαν το 2013 έλαβαν στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου τα εκκαθαριστικά με τα οποία καλούνταν να πληρώσουν ξανά και μάλιστα φουσκωμένο φόρο για τα ποσά των συντάξεων που είχαν λάβει με καθυστέρηση 2 ή 3 ετών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι φορολογούμενοι με μια αίτηση τους στην Εφορία θα μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα και να διαγράψουν τον φόρο που τους βεβαιώθηκε.

Την έκπτωση στις προσαυξήσεις κατά 80%. Συγκεκριμένα κατά την επανεκκαθάριση των αναδρομικών οι προσαυξήσεις θα υπολογίζονται στο 20% των ποσών που δεν δηλώθηκαν εμπρόθεσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου