ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ …ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Μοίρασε το

Quiz: Αφού τόσο μας αρέσει το σκούριασμα, γιατί απεχθανόμαστε τις Σκουριές;

Πριν κάποιες δεκαετίες ένας αλήστου μνήμης “φύλαρχος” μοίραζε στους ιθαγενείς …… “Κοινωνικό Μισθό” ώστε να χορταίνουν και να μην διαμαρτύρονται.

Πολλοί από αυτούς ανακουφίζονταν, χειροκροτούσαν, ποδοκροτούσαν και κραύγαζαν: “Ο λόγος σου μας χόρτασε και το ψωμί σου φάτο” (!). (Σ.Σ Προφανώς επειδή μπορεί να έχεις κάποιον ευχαριστημένο και χορτάτο χορηγώντας του “ΑΛΛΑΓΟΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ” πασπαλισμένο με αέρα κοπανιστό).

Οι νυν κυβερνώντες έχουν σε πολλά μιμηθεί / ξεπατικώσει/ αντιγράψει μεθόδους του μεγάλου (ως προς τι άραγε;) ηγέτη αλλά θέλουν δρόμο ακόμη για να τον ξεπεράσουν.

Τώρα, με την ευκαιρία των Σκουριών οι Κυβερνώντες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάτι άυλο, αντί υλικών αγαθών χορτασμού, στα άδεια στομάχια των μεταλλωρύχων οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αν η εταιρία κλείσει / αποχωρήσει. Να τους προσφέρουν (σύμφωνα και με την μοντέρνα μεθοδολογία / πανάκεια) άυλα “Ταξικά Ισοδύναμα Επιβίωσης”.

Αντί λοιπόν του “Κοινωνικού Μισθού” να τους χορηγήσουν άφθονη και συμπυκνωμένη: ” Τ α ξ ι κ ή Σ υ ν ε ί δ η σ η ” η οποία (όπως διαπίστωσε και ο αρμόδιος Υπουργός) λείπει από τους διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους !!!…..

Ενδέχεται αρκετοί μεταλλωρύχοι να ικανοποιηθούν και να ηρεμήσουν.

Μια μερίδα όμως, που δεν χορταίνει με αερολογίες “Κοινωνικών Μισθών” και “Ταξικών Συνειδήσεων” ενδέχεται να συνεχίσει τις εξορύξεις (…. οφθαλμών των εξουσιαστών!….).

Ανάκαμψη με …. απο – επενδυτική νοοτροπία, και εξοβελισμό των (ελαχίστων) εταιριών που ήδη δραστηριοποιούνται στην Χώρα μας δεν είναι δυνατόν να γίνει.

ΥΓ Καιρός να σοβαρευτούν οι αρμόδιοι και να αφήσουν τις ιδεοληψίες και τις ξεπερασμένες πολιτικάντικες πρακτικές του παρελθόντος που τόσο ακριβά πληρώσαμε. Τα αβγά βάφονται με συγκεκριμμένο τρόπο. Όχι με ….αέρια έγχρωμα: Μαύρα, κόκκινα, πράσινα, ρόζ ή παρδαλά.

Αν επιμείνουμε σε σκουριασμένες αντιλήψεις και προσπαθούμε να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, με τα ίδια μας τα χέρια, τότε πράγματι δεν χρειαζόμαστε εξορύξεις στις Σκουριές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου