Πόσο ο ΣΕΒ εμπιστεύεται τον Τσίπρα

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος διερωτάται κατά πόσο ο ΣΕΒ και τα μέλη του εμπιστεύονται το κράτος του κ. Τσίπρα, όταν αποφασίζουν μεν να δώσουν βοήθεια για τους πληγέντες από την φωτιά, αλλά τα χρήματα θα τα διαχειριστεί ο Σύνδεσμος. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος διερωτάται κατά πόσο ο ΣΕΒ και τα μέλη του εμπιστεύονται το κράτος του κ. Τσίπρα, όταν αποφασίζουν μεν να δώσουν βοήθεια για τους πληγέντες από την φωτιά, αλλά τα χρήματα θα τα διαχειριστεί ο Σύνδεσμος.


Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι σε τούτη την χώρα η φαυλοκρατία κυριολεκτικά ποτέ δεν πεθαίνει. Θα έλεγε κανείς ότι είναι μέσα στο DNA της. Με βάση την διαπίστωσή μας αυτή, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται – και όχι άδικα – ότι οι αόρατοι λογαριασμοί για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, οι σημαντικές καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα και μια σειρά άλλων τέτοιων φαινομένων, δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και τώρα, στην περίπτωση των πυρκαγιών στην Αττική. Έτσι, αποφάσισαν να δράσουν από μόνοι τους.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Αποφάσισε μεν να διαθέσει κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές. Όμως, ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της και γι’ αυτό. Έτσι, μαζί με τις επιχειρήσεις-μέλη του, θα διαθέσει τους σχετικούς πόρους απευθείας και σε συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης «με όρους και χρόνους ιδιωτικής οικονομίας». Δηλαδή, με έλεγχο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Έτσι, για να μην χαθούν τα χρήματα σε μαύρες τρύπες.

Ο ΣΕΒ δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα

Η εμπειρία του παρελθόντος δεν είναι η καλύτερη και όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες ύβρεις του πρωθυπουργού κατά του ΣΕΒ. Και τα αντίστοιχα «χάδια» του στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον οποίον αναγόρευσε και σε κοινωνικό εταίρο. Το ερώτημα όμως τώρα είναι σε ποιον βαθμό οι βιομήχανοι «θαυμάζουν» ακόμα τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι και τον τρόπο που την διαχειρίστηκε. Επίσης σε ποιον βαθμό προβληματίζονται από την παταγώδη και δολοφονική πλέον ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Η τραγωδία στο Μάτι απέδειξε περίτρανα ότι η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια. Η δε παρούσα κυβέρνηση, όπως έγραψε και ο συνάδελφος Σεραφείμ Πολίτης στα Νέα, όχι μόνον δεν προχώρησε σε βαθειές τομές στο Δημόσιο για να μην δυσαρεστήσει την μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της που εργάζεται σε αυτό. Αλλά, στην προσπάθειά της να δείξει ότι επιτυγχάνει υπερπλεονάσματα στον προϋπολογισμό για να κάνει ψηφοθηρική πολιτική με διανομή επιδομάτων, έκοψε κρίσιμες λειτουργικές και άλλες δαπάνες προς τους δημόσιους φορείς.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των δαπανών του προϋπολογισμού τα τελευταία χρόνια. Εμφανίζονται να υστερούν από τους στόχους αφού δεν εκταμιεύονται για να δημιουργείται τεχνητό πρωτογενές πλεόνασμα. Αστυνομικά και πυροσβεστικά αυτοκίνητα χωρίς ανταλλακτικά. Νοσοκομεία χωρίς υλικά είναι μερικές μόνον από τις εικόνες της καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας. Και υποδηλώνουν πόσο ανυπεράσπιστος είναι ο Έλληνας πολίτης από την ανυπαρξία ενός οργανωμένου κράτους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πλανήτης καλπάζει προς την ψηφιακή εποχή και προς την ανατρεπτική τέταρτη βιομηχανική επανάσταση…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου