ΠΡΩΘΥΣΤΕΡΑ ΑΥΤΟΦΩΡΑ

Μοίρασε το

Στη Θεσσαλονίκη και δη στο πανεπιστημιακό χώρο του ΑΠΘ έγινε διεθνής μάζωξη εκατοντάδων αντεξουσιαστών καταληψιών καθώς και αναρχικών – κυρίως γηγενών – οι οποίοι θα …… (αυτο) φιλοξενηθούν εκεί αυτόκλητοι!!!……

Ανάλογα με τον αριθμό των ευγενών, διακριτικών “προσκεκλημένων” θα καταλαμβάνονται – αντίστοιχα – διάφορες σχολές. Επί του παρόντος προτιμήθηκαν η Νομική και η Φιλοσοφική.

Στήθηκε και μία εκτεταμένη υπαίθρια κατασκήνωση / camping (λόγω εποχής;). Βέβαια – όπως το συνηθίζω άλλωστε – δεν σας γράφω κάτι έτσι για να γράψω ή για να προσθέσω ένα ακόμη σχολιασμό ή -και – αγανάκτηση.

Θέλω μόνον να θέσω στους αρμόδιους λειτουργούς ένα απλό, λογικό ερώτημα:

Η έννοια του α υ τ ο φ ώ ρ ο υ εξατομικεύεται, στρογγυλοποιείται, εφαρμόζεται υπό προϋποθέσεις ή ανάλογα με τις συγκυρίες ; Υπάρχουν και – εξειδικευμένα – … πρωθύστερα αυτόφωρα;

Ελέχθη ότι ο κος Εισαγγελέας ζήτησε από την Αστυνομία να προχωρήσει στην εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας μόνον εάν συμβεί:

Ι. Διατάραξη οικιακής Ειρήνης

II. Υποβάθμιση Περιβάλλοντος

III. Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ότι αυτά (ειδικά το πρώτο και το δεύτερο έχουν ήδη τελεστεί) θα λάβουν χώρα. Αλλά δεν στέκομαι εκεί. Άλλος είναι ο – δικαιολογημένος – προβληματισμός μου: Η αυθαίρετη κατάληψη, οικειοποίηση, χρήση – και αλλαγή χρήσης του χώρου – ενός Ανωτάτου Ιδρύματος από οιονδήποτε περαστικό, χωρίς άδεια των Πρυτανικών αρχών τι ακριβώς είναι; Πως το αξιολογούν – και τι όρο / χαρακτηρισμό / προσδιορισμό -χρησιμοποιούν άραγε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι; Η Πολιτεία , η Δικαιοσύνη , η Αστυνομία πως προσλαμβάνουν την πράξη αυτή που θυμίζει ρεσάλτο κουρσάρων; Πρέπει να τελεστούν – επιπρόσθετα- όλες οι αξιόποινες πράξεις προκειμένου να (επιτραπεί) κινηθεί / εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία; Όπως ήταν αναμενόμενο οι αξιόποινες πράξεις όχι μόνον τελούνται αλλά επεκτείνονται. Απόδειξη οι καταστροφές που έγιναν και στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης!…….

Η Πολιτεία – λόγω δυσεξήγητης ανεκτικότητας (ή ακαταλληλότητας;)- δεν επεμβαίνει. Αναμένει να κουραστούν, να βαρεθούν και να φύγουν ώστε να …….. ησυχάσουμε! Δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί το αυτόφωρο από την πρώτη στιγμή της κατάληψης; Εκτός και αν – κατ’ αυτούς – η αυθαίρετη κατάληψη είναι νόμιμη πράξη …. δημοκρατικών προδιαγραφών .

ΥΓ Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η (όποια διαθέτουν ) σκέψη των αρμοδίων. Πάντως αν αύριο κάποιοι καταλάβουν έτσιθελικά το σπίτι τους , δεν νομίζω ότι θα αδιαφορήσουν και θα περιμένουν να τελεστούν τα παραπάνω αδικήματα για να καλέσουν την Αστυνομία . Κάνω λάθος;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου