ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2012

Μοίρασε το

Ο Ιανουάριος ξεκινάει και βρίσκει τον ΓΑΠ πάλι πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς έπεισε τα στελέχη του κόμματός του ότι είναι ο μόνος κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα. Τα κομματικά στελέχη διαφώνησαν, αλλά τελικά τον υπερψήφισαν όπως δεν το έχουν ξανακάνει.

Ο Φεβρουάριος είναι η καρδιά της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές που θα γίνουν πριν ή μετά το Πάσχα δεν έχει σημασία. Το ΠΑΣΟΚ με μια θεαματική κίνηση μετονομάζεται σε ΘΑ-ΣΟΚ για να τιμήσει τον ιδρυτή του, αλλά και τιμητικά για τη στήριξη που παρείχε στο «δόγμα του ΣΟΚ» με το οποίο ταρακούνησε τους τεμπέληδες και κοπρίτες Έλληνες.

Το Μάρτιο ειδικά ναυλωμένο φορτηγάκι μεταφέρει ποσότητα βιβλίων σε σχολείο της επαρχίας υπό τις επευφημίες των κατοίκων που ραίνουν τον οδηγό με ροδοπέταλα. Οι ρόδες του οχήματος σπινιάρουν στο ποτάμι από δάκρυα του συγκεντρωμένου πλήθους και δυο μαθήτριες λιποθυμούν μην αντέχοντας τη συγκίνηση ότι θα κρατήσουν επιτέλους στα χέρια τους το δικό τους βιβλίο – their own book, όπως θα έλεγε η κυρία Άννα .

Είναι Απρίλης και η αντιπολίτευση βασιζόμενη στις έγκυρες δημοσκοπήσεις προβάρει ως άλλη Σταχτοπούτα το γοβάκι της εξουσίας υποσχόμενη αυξήσεις μισθών (στους βουλευτές), επιστροφή της χώρας στις αγορές (του Αλ Χαλίλι) και 138 εξεταστικές επιτροπές.

Γίνονται οι εκλογές το Μάη τις οποίες κερδίζει πάλι το ΠΑΣΟΚ (νυν ΘΑΣΟΚ), καθώς ο ηγέτης του ΓΑΠ εξηγεί με πειστικά επιχειρήματα στον ελληνικό λαό τι εννοούσε κάποτε όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν»: χψ – 24% / κοινωνικοπολιτική αναδόμηση του υπάρχοντος αιτίου και λίγη πάπρικα με δόση μεταγραφών από την κορφή κανέλα = λεφτά υπάρχουν.

Είναι Ιούνιος και τα τελευταία βιβλία φτάνουν στα σχολεία. Η ΠΑΣΚ συγχαίρει την υπουργό Παιδείας (που παραμένει η ίδια για τα επόμενα 15 χρόνια) και κατηγορεί όλους τους άλλους για αδιαλλαξία και πόλωση. Παράλληλα, σκέφτεται να διαχωρίσει τη θέση της από την καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά …ποιος θα την πιστέψει;

Τον Ιούλιο προσγειώνονται για πρώτη φορά UFO στην Ελλάδα μετά την Αμερική. Σε αποκλειστική συνέντευξη του κυβερνήτη του UFOοχήματος αυτός δήλωσε ότι «οι Έλληνες πίστεψαν το ΓΑΠ, δεν θα πιστέψουν ότι υπάρχουμε εμείς;»

Τον Αύγουστο δεν υπάρχει κάτι σημαντικό καθώς όλοι κάνουν διακοπές. Ε, καμιά εξεταστική, καμιά πυρκαγιά, τέτοια. Μόνο που αλλάζουν τα σχολικά βιβλία της Α΄ Δημοτικού και η φράση «Λόλα, να ένα μήλο» αντικαθίσταται από τις φράσεις «Λεφτά υπάρχουν» και «όλοι μαζί τα φάγαμε». Στο εσώφυλλο υπάρχει πλέον το υδατογράφημα του Πάγκαλου σε μια αέρινη πιρουέτα.

Ξεκινάει η σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο με την υπουργό Άννα να δηλώνει ότι είναι η δυσκολότερη χρονιά αλλά με τις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου όλα είναι έτοιμα. Η ΠΑΣΚ συμφωνεί και συγχαίρει αλλά επισημαίνει ότι θα ασκήσει αυστηρή κριτική, όπως άλλωστε έκανε τα τελευταία χρόνια. Η κυρία Υπουργός καταχειροκρότησε την ΠΑΣΚ και τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και αφοσίωσης. Διαχώρισε τους συνδικα-ληστές από τους απλούς συνδικαλιστές και τόνισε ότι οι πρώτοι θα ανταμειφθούν σε αυτή ή την άλλη ζωή.

Είναι Οκτώβριος και οι πολίτες περνούν ζωή και κότα με τις νέες μειώσεις μισθών και τους νέους φόρους που ψήφισαν διαφωνώντας όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το νέο μισθολόγιο δίνει μάλιστα τη δυνατότητα σε αρκετούς Έλληνες για πολυήμερες διακοπές με όλα τα έξοδα πληρωμένα στα υψίπεδα του Κορυδαλλού και στις εξωτικές παραλίες της Αλικαρνασσού. Στα τέλη του μήνα οι παρελάσεις έγιναν κανονικά με τους πολιτικούς να εμφανίζονται χωρίς αστυνομική προστασία… στο σαλόνι του σπιτιού τους.

Το Νοέμβριο η Τρόικα κάλεσε το επαρχιακό της παράρτημα που λέγεται «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» και το αναγόρευσε σε Μ.Κ.Ο. Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκαν για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους προς τη χώρα (του ποτέ) οι Υπουργοί Βενιζέλος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Παπακωνσταντίνου. Εναγκαλισμένοι με τον ΓΑΠ δήλωσαν ότι δεν θα διεκδικήσουν ξανά την αρχηγία του κόμματος και δεν θα ξαναπούν κακά λόγια για την κυβέρνησή του στην οποία έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και δεκαοκτώ μασέλες. Η αναμνηστική φωτογραφία πλαστικοποιήθηκε και μοιράστηκε για σουπλά φαγητού στα νοσοκομεία, κοινωνικά ιδρύματα και σχολεία που τόσο πολύ ευεργετήθηκαν από τους Υπουργούς αυτούς.

Τον Δεκέμβριο η χώρα μπαίνει στην κρίση με αριθμό 665. Οι βουλευτές σε μια έξαρση ευσυνειδησίας συμμετέχουν στις θυσίες του λαού και πρώτοι δίνουν το παράδειγμα στο σφίξιμο του ζωναριού. Δηλώνουν ότι θα πληρώσουν τη βενζίνη των οχημάτων τους για μία ημέρα και θα απενεργοποιήσουν τα δωρεάν κινητά τους για δέκα λεπτά της ώρας.
Στις 6 του μήνα στις 6:66 (δηλαδή 7:06) δίνεται η δυνατότητα για το πολυαναμενόμενο για το 2012 τέλος του κόσμου. Για την ακρίβεια γίνεται δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος καλείται να αποφασίσει: Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό ή τραβάμε το μοχλό αποσυμπίεσης της ατμόφαιρας; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ποδοπατήθηκαν αρκετοί πολίτες γύρω από το μοχλό και ο Παπουτσής μίλησε για φασιστικές μειοψηφίες που λυμαίνονται τη δημοκρατία…..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου