Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ

Μοίρασε το

«H αύξηση των ανισοτήτων και της φτώχειας έχει ως αίτιο το  «φτωχό» γενετικό υλικό».

Όλο και πιο έντονα εκδηλώνετε ο φόβος ότι  μια κυρίαρχη ιδεολογία της μειονότητας (όπως πάντα)  εκ νέου ανασύρει θεωρίες  που παραβιάζουν  τα θεμελιώδη  ανθρώπινα  δικαιώματα. Αυτή τη φορά η συγκάλυψη επιτυγχάνεται με την  αλματώδη ανάπτυξη της τεχνογνωσίας  που  έχει πλήρως αποκοπεί από το ηθικό της υπόβαθρο.  Επιστρέφουμε σε κοινωνικό Δαρβινισμό παρανοϊκής  σύλληψης.

Η ελίτ  των  γενετιστών του Harvard δεν δίστασε να δικαιολογήσει την παγκόσμια  αύξηση της φτώχειας  με το γενετικό υλικό που έχει αποδυναμωθεί ή πιο καθαρά έχει χειροτερεύσει.

Η νέα τάση αιτιολόγησης της ένδειας , εκδηλώθηκε και από τους καθηγητές πολιτικής επιστήμης και δημόσιας τάξης του Πανεπιστήμιου  Pompeu Fabra  (αλλά και καθηγητές  της δημόσιας πολιτικής).   Αντίστοιχα  και στο  Πανεπιστήμιο John Hopkins η ιδεολογία που εξαπλώνετε από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες φωνές  αλλά και τους επιστημονικούς κύκλους,  προκειμένου να αιτιολογήσουν – σε επιστημονική βάση –  και την τεράστια αύξηση των ανισοτήτων , έχει ως επίκεντρο το «φτωχό» γενετικό υλικό.
Όταν όμως  η επιστήμη δίνει τέτοια  θεωρητικά όπλα στην πολιτική ιδεολογία  το αποτέλεσμα της εφαρμογής δεν πρέπει πλέον να μας εκπλήσσει με τις εστίες πολέμου που αναζωπηρώνονται παγκόσμια.

Ο κοινωνικός Δαρβινισμός που υιοθετείτε από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ατιμώρητα βιάζουν οτιδήποτε βρίσκεται εμπόδιο στα ατομικά τους σχέδια δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει νέες ανισορροπίες , όπως βλέπουμε σήμερα και στη Συρία.

Μέσα στη γενική σύγχυση και στο ψεύδος των πολιτικών αντιπροσώπων,  η αδράνεια του πολίτη λειτουργεί προς όφελος και της  ελίτ των γενετιστών,  οι οποίοι αιτιολογούν την διοχέτευση της αγριότητας  του πολίτη μέσω της παραβατικότητας και εγκληματικότητας στον διπλανό του , στον γείτονά του . Γενετικά φτωχός ή με διαφορετική γενετική ποικιλότητα ο απλός άνθρωπος  δεν αποτελεί έτσι,  κίνδυνο για τα τεχνάσματα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την νέα κοπή της πίτας του γεωπολιτικού χώρου

Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης  , η κοινωνική εμπειρία μας διδάσκει  ότι οι φτωχοί και οι πεινασμένοι είναι στην πλειονότητα και οι αδικημένοι, που πάνω τους στηρίχτηκαν τα τέρατα της αυθαιρεσίας κάθε είδους.  Αν και ο άνθρωπος είναι το υποκείμενο του σεβασμού, σβήνεται  έντεχνα και μεθοδευμένα, καθημερινά και απροκάλυπτα πλέον , μαζί με την αξιοπρέπεια. Αυτοκτονίες , άνθρωποι  ζόμπι να παραμιλούν στους δρόμους  και αυτή η αδιανόητη απραξία , που δεν αλλάζει  ούτε με τις απροκάλυπτες επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό.

Ανοίγουμε την πόρτα να δούμε το αύριο και ακόμα και η σημαία της χώρας μας  είναι πνιγμένη  μέσα στα πολυεθνικά σημαιάκια .  Οι απρόοπτοι δρόμοι μπροστά μας γράφουν ««φιλελεύθερος χρηματισμός» και ότι θα εξαφανιστούν  οι  γενετικά κατώτεροι.    Η ποδηγέτηση σε όλο της το κύρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου