Ο Κουφοντίνας και ο Ρουβίκωνας

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προσπαθεί να εντοπίσει τη σχέση που μπορεί να έχει ο Κουφοντίνας και ο Ρουβίκωνας. Και για το λόγο αυτό ανατρέχει στη δραματική, επίκαιρη και πλήρης μηνυμάτων προειδοποίηση του Γιάννη Μαρίνου στο «Βήμα της Κυριακής». new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος προσπαθεί να εντοπίσει τη σχέση που μπορεί να έχει ο Κουφοντίνας και ο Ρουβίκωνας. Και για το λόγο αυτό ανατρέχει στη δραματική, επίκαιρη και πλήρης μηνυμάτων προειδοποίηση του Γιάννη Μαρίνου στο «Βήμα της Κυριακής».


Είναι αμετανόητος μας λένε. Βεβαίως και είναι και καλά κάνει. Τι είδους επαγγελματίας δολοφόνος θα ήταν διαφορετικά; Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα η τρομοκρατία και οι συναφείς με αυτήν δολοφονίες, ήταν και παραμένει επάγγελμα το οποίο ίσως να έχει και μέλλον. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πώς εμφανίστηκε η τρομοκρατία στην Ελλάδα, ποιοι την εξυπηρέτησαν επικοινωνιακά και ποιοι την στήριξαν πολιτικά. Ας μη διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι η 17η Νοέμβρη, τυχαία εξαρθρώθηκε και αν το 2004 δεν είχαν γίνει στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι πολύ πιθανό ο Δημ. Κουφοντίνας να συνέχιζε ανενόχλητα τη δράση του, κολυμπώντας και στο χρήμα, που δήθεν απεχθάνεται, και το οποίο προέρχεται από ληστείες και άλλες υψιπετείς δραστηριότητες. Σίγουρα δε,θα εξακολουθούσε  μαζί με τον κ. Γιωτόπουλο να πουλάει τις «περί  εγκωμίου του εγκληματος» θεωρίες του Καρόλου Μαρξ, που τόσο συναρπάζουν τους σύγχρονους πνευματικούς ογκόλιθους της χώρας ,ητοι τους «Ρουβίκωνες» και άλλους «κοινωνικούς αγωνιστές».

Ο Κουφοντίνας και ο Ρουβίκωνας

Για  τους τελευταίους, ο Κουφοντίνας αποτελεί ήρωα, «αγωνιστή», πρότυπο προς μίμηση και αυτό το ξέρει ο αρχι-δολοφόνος. Γιατί λοιπόν να μετανοήσει;Σε λίγο,ίσως έχει και εκπρόσωπο στην Ευρωβουλη.

Τουναντίον, επειδή ψοφάει για αναγνώριση όπως κάθε φιλόδοξος άνθρωπος εξάλλου, ο Κουφοντίνας ψάχνει για νέους τρόπους δράσης, ίσως πιο εκλεπτυσμένους, αλλά πάντως υπαγορευόμενους από την ίδια λογική. Αυτήν της θρασύδειλος δολοφονίας.Κατά συνέπεια, σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, ο Κουφοντίνας μέσω νέων «αγωνιστών» θα είναι παρών. Θα είναι όπως και ο ίδιος ομολογεί μεταξύ αυτών «που θα ξαναπιάσουν μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα των αγώνων». Πάνω στο θέμα αυτό ο Γιάννης Μαρίνος έγραψε στο Βήμα της Κυριακής.. «Ο Κουφοντίνας είναι ξεκάθαρος στις απόψεις που τον οδήγησαν στις δολοφονίες. Και εφόσον δεν μεταμελείται, αυτονόητο είναι ότι αν του δοθεί η ευκαιρία – και οι άδειες του τη δίνουν- θα επαναλάβει τη θανατηφόρα δραστηριότητά του. Το πρόβλημα συνεπώς το έχουν εκείνοι που αναζητούν άλλοθι και επικαλούνται ανθρωπιστικές ευαισθησίες απέναντι στον πιο αναίσθητο στον ανθρώπινο πόνο που ο ίδιος προκαλεί.

Ο Κουφοντίνας δεν αρκέστηκε σε αυτή τη σαφή στάση του ως κατάδικος. Είναι προφανές ότι μερίμνησε ώστε και ο γιος του Έκτωρ να ενστερνιστεί τις απόψεις του πατέρα του. Μεγάλωσε κατ’ εικόνα και ομοίωση του πατρός, η φυσική ομοιότις εξάλλου είναι εντυπωσιακή.

Ο γιός του Κουφοντίνα

Να υποθέσουμε ότι όχι μόνο δηλώνει υπερήφανος ως γιος για το τρομοκρατικό παρελθόν του πατέρα του, αλλά ότι διεκδικεί και αυτόφωτη αναπαραγωγή του; Εμπνεόμενος μάλιστα από την Επανάσταση του Λένιν, αφήνεται να απειλεί: «Βρισκόμαστε σε ανοιχτό πεδίο μάχης. Σήμερα δεν υπάρχει η 17Ν και η αλλαγή θέλει νέα εργαλεία, νέα σχήματα» αποφαίνεται. «Και αν αυτά δεν υπάρχουν, να τα φτιάξουμε». Δεν διστάζει μάλιστα να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένος. Σχολιάζοντας τη δολοφονία του άτυχου Αξαρλιάν, που η τυποποιημένη δημοσιογραφική ανευθυνότητα τον ξεχωρίζει ως αθώο θύμα σε αντιδιαστολή προς τους άλλους δολοφονηθέντες, διακηρύσσει: «Όποιοι μιλούν για αθώα θύματα παραδέχονται ότι τα υπόλοιπα (οι άλλοι δολοφονηθέντες)  δεν ήταν αθώα». Άρα καλώς δολοφονήθηκαν.

Το ερώτημα είναι τι έχει κατά νου ο πατέρας Κουφοντίνας, σε τι έχει προετοιμάσει τον ομοϊδεάτη γιό του;

Νομίζω ότι αυτό ενδέχεται να προκύπτει και από το ποιοι υποδέχονται τον απελευθερωμένο κατά καιρούς Κουφοντίνα. Και ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος του Προέδρου της Βουλής. Έτσι εύκολα μπορεί να εξηγηθεί γιατί αυτή η ασυδότως δραστηριοποιούμενη οργάνωση εισβάλλει ατιμωρητί σε πρεσβείες και ΑΕΙ. Καταστρέφει καταστήματα, απειλεί ανθρώπους, προκαλεί ακόμη και την κορυφή της Δικαιοσύνης. Τι μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση Κουφοντίνα και «Ρουβίκωνα»;

Και πώς θα εκδηλωθεί αυτή η συνεργασία μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ;

Και μια απορία: Γιατί οι σχολιογραφούντες γύρω από το θέμα Κουφοντίνα και τις εξόδους του αποφεύγουν επιμελώς να αναφέρονται στην καταφανή στήριξη του Έκτορα προς τον πατέρα του και την προκλητική συμπαράταξη του «Ρουβίκωνα» προς τον πολυδολοφόνο της «17 Νοέμβρη»;

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα του Γιάννη Μαρίνου, είναι μάλλον απλή. Διότι η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στον δημοκρατικό κόσμο, όπου η τρομοκρατική βία είχε άπλετη δημοσιογραφική στήριξη και πολύ καλή ιδεολογική συμπαράσταση.

Από μόνο του το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι τα χειρότερα έπονται…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου