Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

Μοίρασε το

«Κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή μου, γράφω μια βλακειούλα για να περάσει η ώρα και αμέσως γίνεται μείζον πολιτικό θέμα και καταστρέφεται αμέσως η καριέρα μου πριν ακόμη ξεκινήσει». Κάπως έτσι πρέπει να αξιολογεί η αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου το σάλο που έχει προκληθεί το τελευταίο διήμερο γύρω από το όνομά της. Το σχόλιο που έκανε ήταν σίγουρα ανόητο, κακόγουστο και ρατσιστικό όπως και δεκάδες παραπλήσια που έχω κάνει κι εγώ με φίλους και γνωστούς ή έχω ακούσει αδιαμαρτύρητα. Έτσι για να χαχανίσουμε. Το ίδιο έχεις κάνει κι εσύ που διαβάζεις και μην λες ψέματα γιατί θα μεγαλώσει η μύτη σου και δεν θα βλέπεις ώστε να τελειώσεις το άρθρο.

Όχι ότι δεν τρέχει τίποτε, αλλά προφανώς υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από την αθλητική δικαιοσύνη και τις επιτροπές των αγώνων για παραπτώματα αθλητών, οι οποίοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι είναι δημόσια πρόσωπα και μάλιστα εκπροσωπούν μια χώρα. Όχιιιιιιι….. Όλοι στο γάμο, αλλά η Βασίλω πρώτη. Έσπευσε η Δημοκρατική Αριστερά, αυτή η μπλαζέ εκδοχή του «υποτάσσομαι στην Τρόικα, στηρίζω τη σαπίλα και σου κάνω – άμα λάχει – και μαθήματα δημοκρατίας και αριστεροφροσύνης». Και με οργισμένη παρέμβαση αποθέωσε για άλλη μια φορά τις διαδικασίες που αυτοματοποιούν τη συνήθη αριστερίστικη βλακεία. Και με ανθρωποφαγική διάθεση ζήτησε την «κεφαλήν επί πίνακι» αυτής που το έγραψε, ώστε να θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια και να φυσήξει ο άνεμος που θα διώξει μακριά το σύννεφο της φασιστοποίησης που επικάθησε πάνω σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα. Και πήραν τη σκυτάλη για άλλη μια φορά οι συνήθεις ειδήμονες, που μετά την άνοδο της Χρυσής Αυγής, δεν κουράζονται να σφραγίζουν το μέτωπο όσων διαφωνούν μαζί τους με τους χαρακτηρισμούς «φασίστας» και «ρατσιστής». Και ήρθε αμέσως μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής που δεν έχει καμιά σχέση με το αρχαίο ολυμπιακό ιδεώδες (δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο, δεν το γράφω λόγω σωματικής διάπλασης). Και, αν και ξέχασε πριν από λίγους μήνες να δηλώσει ότι είχε βγάλει ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό, θυμήθηκε τώρα να μαλώσει όλους τους Έλληνες επειδή δεν έχουμε καμιά σχέση με τις ολυμπιακές αξίες.

Λοιπόν, αδέρφια. Ένα κι ένα κάνουν δύο. Ρατσιστές είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι. Ο καθένας στον τομέα του. Και ο ρατσισμός δεν εξαρτάται από το εάν είσαι μαύρος ή λευκός, όμορφος ή άσχημος, Έλληνας ή ξένος, θρήσκος ή άθεος, gay ή straight. Κι αν θέλουμε να συρρικνωθεί η σύγχρονη αυτή ασθένεια, ας είμαστε ρεαλιστές και όχι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι. Όλα μαζεύονται εκτός από την ηλιθιότητα για την οποία ακόμη και ο Αϊνστάιν είπε ότι είναι βέβαιος για την απεραντοσύνη της σε σχέση με το Σύμπαν.
Και κάτι τελευταίο. Εάν το ανόητο και ρατσιστικό σχόλιο της Ελληνίδας αθλήτριας το έλεγε κανένας ξένος αθλητής θα το αποδίδαμε σε αυτόν προσωπικά ενώ τώρα στιγματίζουμε μια ολόκληρη χώρα. Κυρίως από κόμπλεξ, ζηλοφθονία, δυτικοπληξία και αδιακρισία. Ας παίξουμε λοιπόν αυτό το παιχνιδάκι για να δούμε πού θα μας βγάλει…
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 έγιναν στο Πεκίνο τη στιγμή που η Κίνα είναι η βεβαιωμένη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 γίνονται στο Λονδίνο τη στιγμή που δεν υπάρχει ήπειρος πάνω στον πλανήτη, της οποίας αρκετές χώρες να μην έχουν δεχθεί την επεκτατική βουλιμία και  εχθρότητα των Άγγλων. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και το χρυσό μετάλλιο αποικιοκρατίας, καταπίεσης, καταλήστευσης και εγκλημάτων εναντίον των λαών απονέμεται επάξια στη Μεγάλη Βρετανία. Ε, όχι μόνο η Παπαχρήστου ρατσίστρια….

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου