Ούτε οι φωτιές μας ξεστραβώνουν

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σχολιάζει τις νέες φωτιές που έπληξαν την Αττική και την Ελλάδα. Και σημειώνει ότι άνθρωποι που δεν διδάσκονται τίποτα από τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες είναι άξιοι της μοίρας τους. new deal

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σχολιάζει τις νέες φωτιές που έπληξαν την Αττική και την Ελλάδα. Και σημειώνει ότι άνθρωποι που δεν διδάσκονται τίποτα από τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες είναι άξιοι της μοίρας τους.


Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω, για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φταίνε οι οικοπεδοφάγοι, οι Τούρκοι πράκτορες, οι τσιγγάνοι …και πάει λέγοντας. Ποτέ δεν άκουσα να γίνεται λόγος για παράνομη δόμηση, για οικιστική σαχλαμάρα, για έλλειψη προσωπικής ευθύνης, για εγκληματική αδιαφορία καραγκιόζηδων που πετάνε σκουπίδια και αναμμένα τσιγάρα όπου να’ναι, ούτε για ηλίθιους που καίνε ξερά χόρτα το κατακαλόκαιρο.

Όποτε πηγαίνω προς Ραφήνα, Μαραθώνα, βλέποντας το θλιβερό θέαμα της έλλειψης σεβασμού κάθε πολίτη προς τον εαυτό του και προς τους άλλους, αναρωτιέμαι κάθε φορά πότε όλη αυτή η θλιβερή κατάσταση θα πάρει φωτιά και θα κάψει δίκαιους και αδίκους. Και να που συνέβη. Και όχι για πρώτη φορά. Αλλά κανείς δεν διδάχτηκε τίποτα από τις προηγούμενες καταστροφές.

Πάλι φωτιές, πάλι τραγωδίες

Μήπως τώρα κάτι έχουν να μάς πουν οι 24 και πλέον νεκροί; Ας το ευχηθούμε.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν απαλλάσσουν την ευθύνη και του κράτους, που διαχρονικά κοστίζει μεν όλο και περισσότερο, δείχνοντας όμως και αυξανόμενες αδυναμίες. Όσο για κάποιους δημάρχους, ας αφήσουν τις φιγούρες και τα παχειά λόγια και ας κάνουν και λίγη δουλειά.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου