ΟΧΙ ΞΑΝΑ ΟΧΙ ΠΑΛΙ

Μοίρασε το

Το Μάρτιο του 2010 έχασα τον μικρό μου αδελφό. Ήταν στις Σέρρες για την δουλειά του και το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου ένοιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος. Πήγε στο τοπικό «Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σερρών» και εισήχθη αμέσως για τις κατάλληλες εξετάσεις.

Επικοινώνησε μαζί μας, λίγο αργότερα από το δωμάτιο που τον έβαλαν και μας ενημέρωσε για το περιστατικό. Μας είπε ότι οι γιατροί «διέγνωσαν» ψύξη και του δώσανε Depon.

Είπαμε με την μητέρα μου να τον επισπευτούμε, μένουμε Κατερίνη, αλλά μας αποθάρρυνε λέγοντάς μας ότι οι γιατροί του είπαν πως το πρωί του Σαββάτου , μετά την επίσκεψη των γιατρών (όπως συνήθως γίνεται κάθε πρωί στα Νοσοκομεία ) θα του δώσουν εξιτήριο.

Το επόμενο πρωί λοιπόν  του τηλεφωνήσαμε στο κινητό του , ήταν περίπου 8,30 πμ, για να δούμε αν όλα είναι καλά. Μας απάντησε μια νοσοκόμα και μας ενημέρωσε για το μοιραίο. Έφυγε από ανεύρυσμα αορτής.  Άσχετα από το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι σε κάποια «γιατρουδάκια του Σαββατοκύριακου» να διαγνώσουν κάτι τόσο σοβαρό, το ζητούμενο είναι ότι μας παραπλάνησαν για την κατάσταση του αδελφού μου και μάλιστα του δώσαμε την ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετη φαρμακευτική αγωγή από αυτήν που έπρεπε για την περίπτωσή του, με την τραγική συνέπεια της επιδείνωσης της κατάστασής του και τελικά τον θάνατό του, όπως μας δήλωσε ο Ιατροδικαστής Θεσσαλονίκης που έκανε την νεκροψία.

Πριν λίγες μέρες, τέλος Ιουνίου, η Πεθερά μου, 74 χρόνων, ένοιωθε για δυο-τρεις συνεχόμενες ημέρες έναν έντονο πόνο στην αριστερή πλευρά της, κοντά στα νεφρά και πήγε μόνη της στο τοπικό «Νοσοκομείο Κατερίνης». Της είπαν ότι δεν βλέπουν τίποτα το σοβαρό και της σύστησαν να περιμένει μερικές ακόμη μέρες για να δει πως θα εξελιχτεί η κατάστασή της, προτρέποντάς την να πάρει και μερικά Depon για τον πόνο. Μετα από μια εβδομάδα και με τον πόνο να συνεχίζει μαζί με άλλα συμπτώματα όπως εμετό, ζήτησε την βοήθειά μου για την πάω εκ νέου στο νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται? Πήγαμε λοιπόν το Σάββατο 7 Ιουλίου.

Μετά από 3 περίπου ώρες και αφού της κάνανε  αιματολογικές  εξετάσεις, εξετάσεις ούρων και ακτινογραφίες, (ομολογώ ότι οι νοσοκόμοι και το παραϊατρικό προσωπικό στάθηκε στο ύψος του παρέχοντας όλες τις υπηρεσίας που ζητήθηκαν , άψογα και γρήγορα) ο γιατρός που την εξέτασε απεφάνθη «μετά Βαΐων και κλάδων» ότι η «γιαγιά» δεν έχει τίποτα και ο πόνος  πιθανώς να προέρχεται από κάποιους «ορθοπεδικούς» λόγους στη μέση.  Όμως η ανιψιά μου και εγγονή της πεθεράς μου, ασκούμενη ιατρός σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανήσυχη για τον συνεχιζόμενο πόνο της γιαγιάς την πήρε στη Θεσσαλονίκη, προχθές Παρασκευή και διεγνώσθη ΟΓΚΟΣ στο αριστερό επινεφρίδιο. Η γιαγιά είναι καθ’ οδό για το χειρουργείο.

Γράφω αυτά τα λόγια, εξιστορώντας τα δυο παραπάνω περιστατικά για να εκφράσω την απογοήτευσή μου προς το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μορφωμένοι και σπουδαγμένοι γιατροί έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Δεν πονάνε με τον ασθενή τους, δεν προσπαθούν όσο πρέπει για να εκτελέσουν το λειτούργημά τους, αν είναι τελικά λειτούργημα. Άλλα και σκέτη δουλειά να είναι , πάλι, δεν την κάνουν καλά, γιατί ακριβώς έχουν χάσει την Ανθρωπιά τους αλλά και τον Επαγγελματισμό τους.  Η προχειρότητα και η μετριότητα έχει ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ  την ζωή μας.  Δεν μας νοιάζει για τίποτε περισσότερο από την ευκολία μας και τον κω..ο μας.

Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν αύριο στη θέση των δυο πιο πάνω συγγενών μου είναι κάποιος δικός σας άνθρωπος , δυστυχώς, θα καταλάβετε και θα νοιώσετε αυτήν την σιχαμάρα και οργή που νοιώθω σήμερα και θα πονέσετε μαζί μου.

Προσπάθησα να είμαι δίκαιος στις εκφράσεις και θέσεις μου εξιστορώντας σας με ήπιο τόνο τα πρόσφατα πάθη της οικογενείας μου. Σας παρακαλώ να αναδείξετε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, που καταρρακώνει την ζωή μας και οδηγεί στην απαξίωση της κοινωνίας μας και την ταπείνωση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου