Οι 300 Σκοπιανοί

Ο Κώστας Χρονόπουλος ηρέμησε όταν άκουσε πως πριν προλάβουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί, το υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων, ανήγγειλε τη συγκρότηση Στρατού 300 ανδρών. Ίσως να φταίει ο αριθμός... new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Χρονόπουλος ηρέμησε όταν άκουσε πως πριν προλάβουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί, το υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων, ανήγγειλε τη συγκρότηση Στρατού 300 ανδρών. Ίσως να φταίει ο αριθμός…


Δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί /”Βορειομακεδόνες” και ανήγγειλαν συγκρότηση Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και Στρατού 300 ανδρών (!).

Προφανώς αυτή η γενναία ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων θα δράσει ευεργετικά /αποτρεπτικά στα σχέδια όποιων εχθρεύονται τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ηρέμησα. “Τώρα ποιός θα τολμήσει να μας απειλήσει” σκέφτηκα. Ουδείς ούτε καν ο εταίρος “σύμμαχος φίλος και καρτάσι μας” κος Ερντογάν δεν θα το επιχειρήσει.

Δεν μπορώ να εξηγήσω το πως. Μάλλον φταίει ο αριθμός. Τριακόσιοι ήταν τότε, τριακόσιοι και τώρα. Είναι γεγονός. Εξάλλου οι Σκοπιανοί αδελφοί μας πάντοτε μεγάλωναν μαζί μας ανελλιπώς.

Σκέφτηκα λοιπόν κάτι και θα σας το εξομολογηθώ ειλικρινώς:

Το 480 πχ συμμετείχαν και 700 Θεσπιείς. Αν αντί αυτών πήγαιναν 300 Σκοπιανοί, ως συμπολεμιστές του Λεωνίδα, η σπουδαία μάχη θα είχε κερδηθεί.Ουδείς θα πρέπει να αμφιβάλλει περί αυτού δεδομένης της Σκοπιανής ανδρειοσύνης της ξακουστής. Φανταστείτε ενωμένους τους Τιτάνες Έλληνες και τους Ημίθεους Σκοπιανούς μαζί.

Ποιά δύναμη, ποιός εχθρός θα μπορούσε να τους αντισταθεί;

Οι 300 Σκοπιανοί στο πλευρό του Λεωνίδα

Εξακόσιοι γίγαντες να πολεμούν! Τους πάντες να κατανικούν. Το ρου της ιστορίας να αψηφούν! Μεγαλεία να ζουν! Ανιστόρητοι όποιοι την λεβεντιά, την καταγωγή, την ελληνικότητα των γειτόνων διαφιλονικούν.

Δυστυχώς, στις Θερμοπύλες ο Λεωνίδας δεν τους κάλεσε να συμπολεμήσουν, να του συμπαρασταθούν. Προδήλως φοβήθηκε ότι -λόγω γενναιότητας – θα τον ξεπεράσουν και περισσότερο θα δοξαστούν! Στιγμές ανθρώπινης μικροψυχίας που δεν θα ξεχαστούν.

Τώρα μας δίνεται μια νέα χρυσή ευκαιρία.Αν την χάσουμε θα είναι μια αδικαιολόγητη εθνική – και Νατοϊκή – τραγωδία.

Δυστυχώς εκατομμύρια ανεγκέφαλων, τραμπούκων, ακροδεξιών, γερμανοτσολιάδων ανθελλήνων καταδοτών και προδοτών υποτιμούν την ευνοϊκή συγκυρία. Επιμένουν – παράλογα και ανιστόρητα- να θέλουν μόνον ελληνική τη Μακεδονία. Δεν δέχονται (επ’ ουδενί) το όνομα “ΒορειοΜακεδονία”. Ούτε την “Μακεδονική Γλώσσα, την Εθνικότητα”, ούτε για αστεία.

Κατεβαίνουν σε αλλεπάλληλα συλλαλητήρια … αντικυβερνητικά, γελοία. Ψυχανεμίζομαι πως είναι απολύτως αναγκαία η Σκοπιανή προστατευτική ασπίδα, παρουσία,

Υ.Γ. Δεν είναι πια καιρός για φάρσες και για αστοχήματα.Όχι άλλες χαμένες Θερμοπύλες και πισωγυρίσματα.“Ή ταν ή επί τας”. Με τα Σκοπιανά τ’ αδέλφια θα πας.Όσο πιο μακρυά μπορείς. Να νικήσεις μαζί τους και να δοξαστείς.Μη το σκέφτεσαι, το μπορείς. Στην ανάγκη δώστους και κάτι : την Μακεδονία την Ελληνική (;).Αξίζει να έχεις έναν τέτοιο φύλακα -άγγελο συμπολεμιστή.Άλλωστε ξεγυμνωμένος είσαι, χωρίς μπροστάρηδες δηλαδή.Ποιός περιμένεις τάχα να σε υπερασπιστεί; Το Κομματικό σου Σύστημα (=ΚΣ) που ψυχομαχεί;Ή οι “Λυκόφιλοι φίλοι και εταίροι” οι θλιβεροί; Γι’ αυτό και πρέπει να δώσουμε στους (ελληνο)Σκοπιανούς ό, τι μας ζητηθεί.Το αξίζουν -εκεί που καταντήσαμε – ώστε να πορευτούμε όλοι μαζί,εκεί που η Ιστορία αηδιάζει και εξεμεί !

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου