ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ

Μοίρασε το

Παρατηρείται μια πολυεπίπεδη αρνητικότητα, ένας ιδιάζων αρνητισμός, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται: Αρνητικά Ισοζύγια:

1.Εντυπώσεων, αξιοπιστίας, συνέπειας, σοβαρότητας.

Ο κος Υπ/γος Ναυτιλίας είναι πολέμιος, ως συνεπής αριστερός, των Ιδιωτικοποιήσεων / Αποκρατικοποιήσεων, του ξεπουλήματος γενικά της κρατικής περιουσίας, άρα και του ΟΛΠ.

Έλαβε μέρος σε όλες τις διαδηλώσεις ώστε το λιμάνι να μείνει σε ελληνικά χέρια.

Ο κος Πρωθυπουργός προφανώς ανταμείβοντας τον για τους αγώνες του, τον διόρισε Υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να προστατεύσει, ιδίως, τον ΟΛΠ. Συνέβη όμως το ακριβώς αντίθετο. Υπέγραψε ο ίδιος ο Κυβερνήτης το “ξεπούλημα” συντομεύοντας τον “δρόμο του μεταξιού” μέσω ….. σύντμησης / περιορισμού της κρατικής περιουσίας.

Ο κος Υπουργός – με πόνο ψυχής, όπως λέει – παρακολουθεί, αγανακτεί, αγωνίζεται, συναινεί και (για αυτό;) παραμένει στη θέση του.

Δεν παραιτείται προφανώς επειδή αποτελεί (θεωρητικά) φρένο στο “επικίνδυνο” ΤΑΙΠΕΔ που “λειτουργεί ανεξέλεγκτα, ως κράτος εν κράτει εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Δανειστών”.

(Κρινόμενο από το αποτέλεσμα) υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ, αν και ο ιδεολόγος κρατιστής αρμόδιος Υπ/γος “διαφωνεί” με τις αρχηγικές κυβιστήσεις. Δεν θεωρεί προφανώς αρκετό το ποσοστό του 67% που πουλήθηκε.

Υπάρχουν και άλλοι Υπ/γοι, όπως πχ των Μεταφορών ο οποίος επίσης με εσωτερικό σπαραγμό συμφώνησε στην εκχώρηση Αεροδρομίων και Αερολιμένων. Και αυτός εξακολουθεί να μένει στη θέση του προκειμένου να επιβλέψει την επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, που τόσο απεχθάνεται.

Ο μέσος πολίτης αναρωτιέται: Όντως κάποιοι είναι κρατιστές και άλλοι αντικρατιστές / υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων; Δρουν ασυντόνιστα ή παίζουν συντονισμένα τον κακό και καλό “μπάτσο” σε βάρος μας;

Ό,τι και να συμβαίνει, υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας. Κοροϊδία. Αρνητικό ισοζύγιο σοβαρότητας.

Αν μάλιστα συνυπολογιστούν οι δικαιολογήσεις τις οποίες επικαλούνται για να εξηγήσουν την αμφιλεγόμενη στάση τους, δικαιολογημένα ανησυχούμε.

Φαίνεται πως μάλλον η διαφορά Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ είναι μόλις ένα τόσο δα: “ξε”. Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει, ενώ η Κυβέρνηση πουλάει (αγανακτώντας και αγωνιζόμενη για το αντίθετο).

Άραγε οι ιθαγενείς θα “αγοράσουν” ό,τι τους “πουλάνε” ή θα κάνουν τους Κινέζους (τους εκτός Cosco);

2. Αθλητισμού: Διαφθορά, ανεπίτρεπτοι ανταγωνισμοί / εχθρότητες παραγόντων, στο στόχαστρο για αποπομπή από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

3. Διαφήμιση της χώρας

4. Όλων των δεικτών

Τελευταία – παρά τις πολύωρες διαβουλεύσεις με φίλους/ ΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣ Εταίρους – σχετικά με την ανταλλαγή ξενοφερμένων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιτύχαμε: “Αρνητικό Ισοζύγιο Ανταλλαγής Ανθρώπων” !!!……

Μόνο θετικό πρόσημο σε ισοζύγιο, υπάρχει στον τομέα της φοροεπιβολής.

ΥΓ Εδώ και χρόνια, χαλαρά, ανεύθυνα, ξεπουλάμε, εμείς οι ξεκουτιασμένοι, ξιπασμένοι Έλληνες, σε … “Φιλέλληνες”, και, ταυτόχρονα ξημεροβραδιαζόμαστε στα κανάλια για να ξεφύγουμε – από τις ενοχές μας – με ξεδιάντροπα (αλληλο) ξεκατινιάσματα!. Θλίψη!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου