ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Η ΜΠΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟ “UNFUCK GREECE”

Μοίρασε το

Το σύνθημα “UNFUCK GREECE” που κυριάρχησε στις συναυλίες των U2 σε ΗΠΑ και Καναδά, αποτελεί πλακάτ της αρθρογράφου μας του New Deal Παναγιώτας Μπλέτα, με το οποίο διαδήλωνε στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Σύνταγμα το περασμένο Φεβρουάριο και είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο της “UNFUCK THE WORLD”.

unfa4

Η Παναγιώτα Μπλέτα κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον των media διεθνώς με ένα σύνθημα που μπορεί να ακούγεται τολμηρό στην γλώσσα, πλην όμως απηχεί τα συναισθήματα όχι μόνο του Ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών που αδικούνται…

unfa2

Ο Μπόνο τραγούδησε και τραγουδά για τη φτώχεια και προβάλλει το σύνθημα «Unfuck Greece». υπέρ της Ελλάδας στις συναυλίες των U2 σε Αμερική και Καναδά!

Το «Bullet the Blue Sky» είναι ένα από τα πιο πολιτικά τραγούδια των U2, στην ίδια κατηγορία με το «Sunday Bloody Sunday». Γράφτηκε για το άλμπουμ «The Joshua Tree» του 1987 με αφορμή την εμπλοκή των ΗΠΑ στον εμφύλιο πόλεμο στο Ελ Σαλβαδόρ τη δεκαετία του 1980.

Όπως όλα τα μεγάλα έργα τέχνης είναι διαχρονικό και αποκτά νέο νόημα ανάλογα με το πώς το ερμηνεύει το συγκρότημα στην κάθε περιοδεία του. Το «Bullet the Blue Sky» έχει «μιλήσει» για τον Πόλεμο του Κόλπου, τον νεοναζισμό, τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο, το παλαιστινιακό, την τρομοκρατία.

Τώρα είναι η σειρά της οικονομικής κρίσης. Στην περιοδεία Innocence + Experience που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η γιγαντοοθόνη των U2 προβάλλει αρχικά εικόνες από τα καζίνο του Λας Βέγκας. Συνεχίζει με στιγμιότυπα από χρηματιστήρια: πρόσωπα γεμάτα ένταση, αριθμοί που αναβοσβήνουν, δείκτες στο κόκκινο. Και, μετά το σόλο του Edge, περνάμε σε κινητοποιήσεις κατά της κρίσης και της λιτότητας.

unfa5

Εκεί, στο 5.42 του βίντεο, εμφανίζεται το σύνθημα «Unfuck Greece», που πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι στην αθηναϊκή συναυλία των U2 τον Σεπτέμβριο του 2010 o Μπόνο είχε αναφερθεί στις δύσκολες εποχές που περνούν Έλληνες και Ιρλανδοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου