ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΚΟΥΦΟΝΟΙΑΣ

Μοίρασε το

Διηνεκείς οι εύλογες διαμαρτυρίες του κόσμου για τις άδικες, επαχθείς φορομπηχτικές επιβαρύνσεις και την απουσία ελαφρύνσεων.

Ενδεικτικά σταχυολογώ:

1. Κατρακυλούν οι τιμές των καυσίμων αλλά η ΔΕΗ πχ δεν ελαττώνει τα τιμολόγια της, επειδή, όπως κυνικά δικαιολογεί /εξηγεί, υπάρχουν 2,5 δις ευρώ ανεξόφλητες οφειλές (από μπαταχτζήδες ή αδυνατούντες, λόγω κρίσης, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους).

2. Τα ευαγή (φιλανθρωπικά;) ιδρύματα των Τραπεζών, δεν μειώνουν δραστικά τα επιτόκια των καρτών, στεγαστικών δανείων κ.ο.κ.

Συνεχίζουν να διατηρούν την επαίσχυντη τοκογλυφική, χαοτική διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων.

Επιπρόσθετα δεν μειώνονται τα αρχικά ποσά των στεγαστικών δανείων, παρά το ότι τα ακίνητα έχουν απομειωθεί / απαξιωθεί!

Κατα νόμον ,ΕΝΦΙΑ καταβάλλει ο ιδιοκτήτης ακινήτου. Ο δανειολήπτης ενυπόθηκου δανείου δεν είναι ιδιοκτήτης. Ιδιοκτήτης είναι η Τράπεζα, για το χρονικό διάστημα αποπληρωμής.

Περιέργως, αδίκως, ανηθίκως, παρανοϊκώς και αυθαιρέτως τον ΕΝΦΙΑ πληρώνουν οι ….. “ιδιοκτήτες”/ ενοικιαστές των σπιτιών τους (;).

Όπως μας εξηγούν για όλα φταίνε: οι επισφάλειες και οι κακοπληρωτές.

3. Η αδυναμία / ανικανότητα πάταξης των λαθρεμπόρων, καρτέλ, μεσαζόντων, νταβατζήδων και αισχροκερδιζόντων …”υποχρεώνει” σε αχρεία, αντισταθμιστική υπερφορολόγιση.

Ένα μόνο παράδειγμα:

Εξίσωσαν, οι προηγούμενοι, το πετρέλαιο κίνησης με εκείνο της θέρμανσης προκειμένου να πατάξουν το λαθρεμπόριο(;).

Αποτέλεσμα: Χαμογέλασαν ειρωνικά, και συνέχισαν το βιολί τους οι λαθρέμποροι, πάγωσαν οι συμπολίτες μας, έχασαν (όπως παραδέχτηκε ο τότε αρμόδιος Υπουργός) πολλά έσοδα, αφού ο κόσμος δεν αγόραζε πετρέλαιο.

4. Επίσημα επιβεβαιώνεται ότι το Κράτος χάνει περίπου τα μισά έσοδα, επειδή οι πολίτες φοροαποφεύγουν / φοροδιαφεύγουν ή φοροκλέβουν, δηλώνοντας μόνον τα μισά από όσα βγάζουν !!!….

Η ΦΟΡΟΔΙΑΡΡΟΗ ενισχύεται από την συνεχή ροή /επιβολή νέων βαρύτερων φόρων. Η ακατάσχετη ΦΟΡΟΡΟΗ κατακλύζει και, τελικά, πνίγει τα συνήθη υποζύγια!

Συνακόλουθα επιτείνει την φοροαποφυγή επειδή αρκετά “κορόιδα” ενοχλούνται, αντιδρούν, μιμούνται και φοροδιαφεύγουν, όπως και οι άλλοι!

Ο κόσμος υποφέρει, αγανακτεί, βρίζει και ….. (τους) ξαναψηφίζει!…..

Δυστυχώς αρκετοί ΠΟΛΥΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ / ΠΟΛΥΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΕΣ πολιτικάντηδες είναι ακατάλληλοι να λειτουργήσουν ως καταλυτικοί λύτες προβλημάτων.

ΥΓ Ο ΜΑΡΜΑΡΟΠΛΗΡΩΤΗΣ λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι:

1. Η Κρατική μηχανή δεν λειτουργεί επειδή τα επιμέρους γρανάζια της (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, Οργανισμοί κ.ο.κ δεν συνεργάζονται, δουλεύουν ανεξάρτητα και προς ίδιον όφελος (!).

2. Είναι ο βασικός /κύριος υπεύθυνος επειδή (λόγω ανευθυνότητας κουφόνοιας και παρορμητικότητας) εκλέγει προβληματικά άτομα!…….

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου