Κάηκαν οι καρεκλοκένταυροι

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος σημειώνει ότι με την τραγωδία στο Μάτι, κάηκαν οι καρεκλοκένταυροι. Αναδείχθηκε η ανικανότητα και η υποκρισία τους. Ενώ η ευθύνη υπάρχει, παραμένει και θα πρέπει να αποδοθεί. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος σημειώνει ότι με την τραγωδία στο Μάτι, κάηκαν οι καρεκλοκένταυροι. Αναδείχθηκε η ανικανότητα και η υποκρισία τους. Ενώ η ευθύνη υπάρχει, παραμένει και θα πρέπει να αποδοθεί.


Είναι συνακόλουθος, αναμενόμενος ο πανικός που καταλαμβάνει τους απαράσκευους και αδαείς οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν καταστροφές.Πρόκειται περί κανόνος και οι νυν συγκυβερνώντες, δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν.

Ανικανότητα

Εκείνο το οποίο προξενεί αλγεινή εντύπωση δεν είναι μόνον η δεδομένη αδυναμία /ανικανότητα ετοιμότητας, για αντιμετώπιση κρίσεων.Διαχρονικά οι – εκάστοτε- κυβερνώντες δεν ελάμβαναν ούτε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, ούτε καταστολής /αντιμετώπισης.Άναρχη δόμηση, αυθαιρεσίες (που κάθε λίγο ενεδύοντο τον χαριστικό χιτώνα της … νομιμοποίησης) προεκλογικές “παροχές και εξυπηρετήσεις” ψηφολεκτικές.

Ταυτόχρονα διαμαρτυρίες από τους – εκάστοτε- αντιπολιτευόμενους οι οποίοι καυτηρίαζαν τους κυβερνώντες “παρόχους”.Χτίστηκαν -ως μη όφειλαν – σπίτια με δρόμους- αδιέξοδους. Μέσα σε δάση, πάνω στο κύμα, σε ρέματα, ποτάμια κ.ο.κ. ξεφύτρωναν ωσάν μανιτάρια αυθαίρετες οικοδομές (!…).

Ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες

Ανύπαρκτες οι αντιπυρικές ζώνες και όχι μόνον.Αποτέλεσμα, οι καταστροφές από πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικά (ή και ανθρώπινα) φαινόμενα. Κάποτε – όπως τώρα – και νεκροί !!!.Μάλιστα, κάθε φορά, το ίδιο ιλαροτραγικό σκηνικό.Ουδείς -πρακτικά και όχι θεωρητικά- σχεδιασμός. Απουσία πρόληψης. Περίσσευμα όμως αλληλοκατηγοριών, πολιτικάντικης φτηνής εκμετάλλευσης.

Ετούτη τη φορά φαίνεται πως ξεπεράστηκαν κάποια όρια. Ακολουθήθηκε μια στρεβλή, ζαβή, ά-λογη, πανικόβλητη τακτική /πρακτική που εξέθεσε (εκτός της συμφοράς καθ’ αυτήν) τους εξουσιαστές μας.Προσπάθησαν να παραπλανήσουν (παλιά τους τέχνη κόσκινο) τον κόσμο. Να αποκρύψουν τον αριθμό και την ώρα ανεύρεσης νεκρών. Παράλληλα έστησαν μια κακόγουστη παράσταση, με προεδρεύοντα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όπου άπαντες οι αξιωματούχοι μιλούσαν για …κάποιους που μαζεύτηκαν σε … κάποιο λιμανάκι. (Σ.Σ Και τι έκαναν; Έριξαν κλήρο για το ποιοί θα καούν και θα αποκρυβούν;)

Βέβαια οι δεκάδες σωροί καταμετρήθηκαν.Ταυτόχρονα κατηγορούσαν τα ΜΜΕ ότι διέσπειραν fake news. Οι ειλικρινείς συγκυβερνώντες ενίστανται, απορούν και τα κατηγορούν με πάθος. Ίσως επειδή διαισθάνονται ότι έχουν αποκτήσει ανταγωνιστές (ΜΜΕ) που επιδίδονται σε … αντιποίηση επαγγέλματος (παραποίησης, ψευδολογίας, υποκρισίας).

Υπάρχει ευθύνη

Ανακύπτουν αμείλικτα ερωτήματα (πέραν των ευθυνών αντιμετώπισης):

– Γιατί προσπάθησε να … κερδίσει χρόνο η Κυβέρνηση;Θα μπορούσε -και για πόσο διάστημα άραγε; – να τρενάρει την ανακοίνωση των συνανθρώπων μας, που κάηκαν ή πνίγηκαν. Αλλά και τι θα κέρδιζε πρακτικά, όταν βούιζαν τα ΜΜΕ;

Νομίζω ότι επρόκειτο για αποτυχημένη επιλογή. Προφανώς άσχετοι, νοσηροί εγκέφαλοι (υπηρεσιακοί παράγοντες και Υπουργοί) επέλεξαν τον αυτοδιασυρμό τους, αλλά και του κου Πρωθυπουργού . Θέλησαν να τον … “προστατεύσουν” ή να τον εκθέσουν; Πέτυχαν το τελευταίο.

Γιατί προέβησαν σε καταγέλαστες δηλώσεις όπως:

1. (Υφ/γοςΥγείας) “Δεν ανακοινώσαμε τους νεκρούς γιατί δεν μπήκε σφραγίδα ιατροδικαστή και γιατρού” (;).Δηλαδή ένα απανθρακωμένο πτώμα /σωρός ή ένας πνιγμένος που εκβράστηκε ή περισυνελέγη δεν είναι … νεκρός; Πρέπει να το βεβαιώσει ιατροδικαστής;

2. (Υπουργός -Συντονιστής) ως δικαιολογία – ασπίδα προστασίας του Κυβερνήτη) προέταξε το νεαρό “ανήλικο”; της ηλικίας του. Ότι τάχα επωμίσθηκε /φορτώθηκε πολλές -πολεοδομικές και άλλες – ευθύνες.

Βέβαια στη χώρα μας ωριμάζουμε αργά. Ή και ποτέ.Αλλά τα 44 χρόνια δεν αποτελούν πειστικό άλλοθι/δικαιολογία για καταλογισμό ανωριμότητας, ή ακαταλόγιστο ενεργειών και ευθυνών.(Σ.Σ 30 ετών είναι ο Καγκελάριος της Αυστρίας).

Κάηκαν και καρεκλοκένταυροι

Ταυτόχρονα ο κος Υπουργός πρότεινε να παραιτηθούν μέχρι και τα 2/3 των Βουλευτών ως … ευθυνόμενων διαχρονικά!…

Εκτός κάδρου παραίτησης έθεσε τον κο Πρωθυπουργό.(Λόγω μη καταλογισμού εξαιτίας της ηλικίας του; Ή επειδή παρασύρθηκε – ή μήπως απειλήθηκε ; – και ανέλαβε την διακυβέρνηση του σκάφους; ).

Ακαταμάχητη, ακατάβλητη, ακαταλαβίστικη επιχειρηματολογία. (Σ.Σ Τον προτείνω ως τον καταλληλότερο κυβερνητικό εκπρόσωπο).

– Γιατί κατόπιν “εορτής” εξαγγέλλονται μέτρα; Ασφαλώς και ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό και οι προηγούμενοι. Όμως 3 1/2 χρόνια γιατί δεν διόρθωσαν (έστω κάπως, μερικά) από τα κακώς κείμενα; Γιατί δεν γκρέμισαν πχ αυθαίρετα, όπως εξαγγέλλουν τώρα; Και τόσα άλλα.

Υ.Γ. Οι πυρκαγιές δεν έπληξαν μόνον την Κινέτα και το Μάτι. Έκαψαν και ενοίκους του Μαξίμου. Οι ακριβείς απώλειες θα καταμετρηθούν στον επερχόμενο ανασχηματισμό. Η τελική αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής, στις επόμενες εκλογές!…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου